Kuželkářský klub Eastman Sokolov
Naše kuželna Naše kuželna Naše kuželna
Logo klubu

Aktuality 2003-2004

Pohár pro vítěze 1.ligy
1.6.2004 – Faux-Pas
Na slavnostním zakončení sezóny se stala politováníhodná věc, když kdosi sebral (nebo schoval či co) Pohár pro vítěze 1.ligy, kterým byl jak známo Výzkum. Pohár stál po celou dobu až do pozdních hodin na stole Výzkumu (u sloupu), ovšem v době ukončení akce kolem 4 hodiny ráno zde již nebyl.
Žádám dotyčného dobrodince, ať to je kdokoli, aby se zamyslel nad svým konáním a našel vhodný způsob, jak pohár vrátit !!!
Sborník
1.6.2004 – Sborník
Můžete si stáhnout podrobný sborník výsledků a statistik našich soutěží.
Grand Prix
6.5.2004 – Grand Prix
Po skončeném Podnikovém turnaji byla definitivně rozluštěna tajenka, kdo vyhraje letošní Grand Prix mezi muži. Po vyrovnaném souboji nakonec vyhrál Přemek Krůta (132) o pouhé dva body před Hubertem Gubou (130). Bronzovou příčku v poklidu uhájil Pavel Vetchý (103).
První dvě místa mezi ženami byla už dlouho jasná - vítězství obhájila Věra Martincová (161), druhá byla poprvé Růžena Kovačíková (149). Třetí místo pro sebe těsně získala Květa Tůmová (125).
Pořadí mužů nelze vzhledem k stále nedohranému zápasu FTB-Dravex zatím ještě považovat za definitivní, ovšem samozřejmě ne na předních místech, tam je vše jasno. U některých hráčů může dojí k malým bodovým posunům.
Pořadí Grand Prix
Podnikový turnaj
26.4.-3.5.2004 – Podnikový turnaj
Turnaj vyhrál s přehledem Kontakt pěkným výkonem 1513, druhá skočila Kotelna s 1464 a třetí Prodejx (1406).
Mezi muži dominoval L.Paťha s 285. Tuhý souboj se odehrál v boji o konečné vítězství v Grand Prix, který pro sebe rozhodl v turnaji druhý P.Krůta (280) o pět bodů před třetím H.Gubou (275). Čelo pořadí žen s přehledem ovládly ženy Výzkumu - vítězka R.Kovačíková s 257 před V.Martincovou (251). Třetí byla K.Tůmová s 239.
Přehled výsledků
Opakovaný zápas
3.5.2004 – 1.liga
Vzhledem k velmi vlažnému přístupu zúčastněných týmů k sehrání opakovaného zápasu FTB - Dravex rozhodl výbor klubu takto: Zápas bude dohrán nejpozději do úterý 11.5.2004. Pokud se tak nestane, bude zápas kontumován v neprospěch obou týmů.
Chci zdůraznit, že v případě jakékoli prohry (a tedy i zmíněné kontumace) bude dle platných pravidel FTB v tabulce 1.ligy poslední, což by pro něj znamenalo sestup do 2.ligy.
Grand Prix
3.5.2004 – Grand Prix
Pokud bychom čekali na dohrávku FTB - Dravex, tak se taky nemusíme aktualizace stavu Grand Prix nemusíme dočkat nidky. Aktualizace je provedena, přičemž pořadí žen je platné, ale pořadí mužů může doznat malých změn u třech umístěných hráčů FTB. Po "případné" dohrávce budou body korigovány.
Podnikový turnaj
27.4.2004 – Podnikový turnaj
Je pro mě zklamáním nezájem o závěrečný turnaj sezóny, do kterého se nepřihlásilo celkem 5 ze všech evidovaných družstev, což je téměř třetina. Je škoda, že se družstvům FTB, Disperze, Cech III, Spajci a Blue Team nepodařilo najít poslední špetku enegie a dát ještě jednou kolektiv dohromady a zúčastnit se závěrečného turnaje. Toto ovšem bohužel plně koresponduje s tak nějak do vytracena vyznívajícím závěrem sezóny, plným nedohraných, odložených a ne plně obsazených utkání. Jako by se nějak zájem o kuželky vytrácel....
Nebo se snad mýlím ?!
Rozhodnutí o výsledku zápasu Spajci-Blue Team
27.4.2004 – 2.liga
K plánované dohrávce odmítli Spajci nastoupit. Platný je tedy dosažený výsledek 8:0 pro Blue Team. Na konečné tabulce 2.ligy se tím však nic nezměnilo. Podrobnosti a zdůvodnění najdete dále
Poslední den změny na předních pozicích nepřinesl
14.4.2004 – Velikonoční turnaj - 5.den
Podle očekávání se poslední den Turnaje žádné výrazné změny v popředí výsledkové listiny neudály. Pouze v pořadí žen se na závěr první šestky prosadily J.Stejskalová (220) a H.Koutecká (219).
Celkově tedy udržela Výhru Kotelna 2 před Slamontem 1 a OHM 1.
Pořadí mužů dominuje P.Krůta následován L.Hromadou a trojicí OHM v pořadí A.Tůma, R.Opitz a M.Galisz.
Čelo pořadí žen suverénně ovládly ženy ze Slamontu Z.Winklerová před A.Pazderovou, další pořadí je R.Kovačíková, K.Tůmová a J.Stejskalová.
Slamont 1 na druhou pozici
13.4.2004 – Velikonoční turnaj - 4.den
Na druhou pozici se v soutěži družstev dostal Slamont 1 výkonem 719. Zcela vyhořel, a to kompletně, jeden z horkých favoritů přinejmenším na medaile - Výzkum 1, jeho předvedené výkony byly až nedůstojné, ale každý den není posvícení. Je jen málo pravděpodobné, že by se pořadí družstev na čelních místech mohlo poslední den turnaje hýbat.
Pořadí mužů velkých změn nedoznalo - do desítky se dostali pouze Jar.Černý a L.Novák shodným výkonem 243.
Zato pořadí žen zažilo velké přesuny - v čele je Z.Winklerová s 242, druhá je A.Pazderová (231) a třetí R.Kovačíková s 221.
Kontakt uhájil v dohrávce s Kotelnou stříbro
8.4.2004 – 1.liga - 22.den
Z vyrovnané dohrávky tohoto tříetapového a neuvěřitelně dlouhého zápasu ("trval" skoro 4 týdny) vyšla zřejmě zasloužená remíza. Kontakt tím potvrdil stříbro a na Kotelnu zbyl bronz.
Zamyšlení
8.4.2004 – Všeobecně
Dnes jsem byl obviněn z toho, že Slamont nám daroval titul v 1.lize a my jsme mu na oplátku darovali výhru v Poháru Eastman Sokolov. Musím přiznat, že ještě teď po asi 12 hodinách jsem to nerozdýchal...
L.Hromada druhý
7.4.2004 – Velikonoční turnaj - 3.den
Ve třetím dni turnaje se výrazné změny neudály. O jedinou výraznou změnu se zasloužil L.Hromada, který se výkonem 257 dostal mezi muži na druhou příčku.
Kotelna 2 v čele
6.4.2004 – Velikonoční turnaj - 2.den
Druhý den padla třikrát sedmistovka. V čele je Kotelna 2 se 726. Velmi dobré a vyrovnané výkony předvedly oba týmy OHM (711 a 710). Zajímavostí je, že tři nejlepší hráči OHM by společně dosáhli výkon 751, který by znamenal opravdu velmi nadějné vyhlídky na výhru. Ale bohužel vždy se nepodaří družstva sestavit optimálně...
Mezi muži nastal posun na prvních čtyřech místech, na která se po pěkných výkonech propracovali P.Krůta (263), A.Tůma (253), R.Opitz (252) a M.Galisz (246).
Finále Poháru Eastman
8.4.2004 – Pohár - Finále
Až do konečného rozhodnutí je nutné považovat výsledek finále za neoficiální a nepotvrzený.
Do vedení C.H.A.N.C.E. 1
5.4.2004 – Velikonoční turnaj - 1.den
Po prvním dnu se dostalo do vedení v Turnaji družstvo C.H.A.N.C.E. 1 (711), sedmistovku pokořil ještě Kontakt 1 výkonem 704. Ovšem oba tyto týmy měly určitě ambice na mnohem větší výkony než se jim podařilo dosáhnout. Pochybuji, že by tyto výkony mohly stačit na medaile.
Mezi muži padly tři výkony přes 240 - H.Guba (245) M.Zeman (242) a J.Guba (240), škoda pro ně byla, že nebyli v jednom družstvu. C.H.A.N.C.E. byla o něco vyrovnanější.
Pořadí žen vede zatím K.Tůmová (221).
Kotelna - Prodejx smírně
4.4.2004 – 1.liga - 24.den
Je chvályhodné, že se už začínají dohrávat zápasy. Třeba se nám nakonec i povede tu sezónu dokonce i ukončit.....
Slamont vítězí v Poháru
31.3.2004 – Pohár - Finále
Po neuvěřitelně vyrovnaném zápasu, který skončil podle bodování remízou, rozhodla ve prospěch Slamontu jediná kuželka (která navíc byla chybně spočítána). Tento zápas je poučením pro všechny, že je potřeba dodržovat pravidla a všechny náležitosti. Někdy se vyplácí na pravidla kašlat, člověk pak může vyhrát Pohár aniž o tom ví; a naopak se to i nevyplácí, protože jiný si týden myslí, že něco vyhrál a najednou se to nějak zvrtne....
V závěru došlo i na C.H.A.N.C.I.
30.3.2004 – 2.liga - 24.den
C.H.A.N.C.E. byla posledním týmem v obou našich ligách, který ještě neprohrál. Už to není pravda, změnila to v posledním zápasu Odolenka. Na jistém a zcela zaslouženém vítězství C.H.A.N.C.E. ve 2.lize to ovšem nemohlo nic změnit. Cech III zdolal Spajky sice jistě výkonem, ale se štěstím. Blue Team si i v pěti dokázal poradit s Logistiky.
Výzkum potvrdil svůj titul
29.3.2004 – 1.liga - 24.den
Výzkum zahrál slušný standard a hlavně díky výrazně zlepšenému výkonu ve druhé půlce jistě zdolal FTB a pptvrdil tak svůj historicky první titul. Slamont si bez potíží poradil s Korundem. Kotelna - Prodejx opět nedohráno.

Vzhledem k řadě odkladů, zranění a různých vyčkávání má závěr soutěže rozplizlý, nedůstojný, místy skoro až neregulérní průběh. V příští sezóně budeme muset s tímto stavem něco zcela zásadního udělat, jinak to nebude mít potřebnou úroveň !!!
Kontakt-Prodejx po dohrávce smírně
29.3.2004 – 1.liga - Dohrávka 23.den
Dohrávka potvrdila předpoklady a zápas skončil remízou.
Cech III útočí na třetí příčku
23.3.2004 – 2.liga - 23.den
Cech III si hladce poradil s Disperzemi. Pekelníci - Odolenka nedohráno. Štíři-Spajci (6:2) předehráno v únoru.
Výzkum zdolal OHM a udržel si šance na titul
22.3.2004 – 1.liga - 23.den
Nadšeně bojující Výzkum dokázal udolat OHM a stále má šance na titul ve svých rukou. Souboj o první místo se tak zúžil na dvojici Výzkum-Kontakt.
Zápas Kontakt - Prodejx nedohrán.
Dravex zdolal v důležitém zápasu o poslední příčku Korund, který nedokázal zopakovat kvalitní výkony z minulých zápasů.
V dohrávce Kontakt zdolal Výzkum
22.3.2004 – Dohrávky
Kontakt potvrdil v dohrávce lepší výchozí pozici a šanci na výhru si nenechal ujít.
Ve druhé dohrávce dotáhl k úspěchu OHM nadějnou pozici proti Slamontu, ale lepší než 4.místo na něj letos nezbyde.
Cech III udolal Pekelníky.
Do finále Poháru postoupili OHM a Slamont
17.3.2004 – Pohár - Semifinále
V úvodní vyrovnané bitvě nakonec těsně uspěl Slamont a rozdílem pouhých 10 bodů postoupil do finále. Druhý duel nekompletních družstev pro sebe rozhodl už o něco výrazněji OHM.
Logistici na jaře popáté nerozhodně
16.3.2004 – 2.liga - 22.den
Logistici se po vyrovnaném boji rozešli smírně s Pekelníky, čímž jim definitivně pro letošek přenechali Černého Petra. Stříbrní Štíři neměli s nekompletním Blue Teamem nejmenší potíže. Vítěz soutěže C.H.A.N.C.E. si ve druhém nejlepším letošním výkonu hladce poradil s Logistiky.
Naprosto neuvěřitelný přístup FTB
15.3.2004 – 1.liga - 22.den
22.den přinesl opět nekompletní pořad. Nedokončeny zůstaly zápasy Kotelna - Kontakt i Slamont - OHM. Jsou tam samozřejmě objektivní důvody, ale situace a stav soutěží jsou tak naprosto nepřehledné. Mám pocit, že se s tím bude muset něco udělat, jinak to sklouzne k naprostému chaosu.
A těď k tomu FTB. Podle mých informací bylo na popud FTB dohodnuto, že zápas FTB - Dravex se předehraje CELÝ v pátek 12.3. od 15 hod. V tuto dobu dorazil tým Dravexu na kuželnu a tam našel celé družstvo FTB, které už mělo zápas odehraný, s již vyplněným zápisem, bez dozoru a kontroly. Dravexu se to pochopitelně nelíbilo a "zápas" pokračoval různými dohady a spory. Dravex nakonec v této nervózní chvíli disciplínu odházel a navíc se jeden jeho hráč nemohl dostavit. Hráči Dravexu nechtěli jitřit již tak napjatou atmosféru a zápas ukončili podpisem zápisu. Podle dosaženého výsledku však zápas vypadal na jejich výhru.
Výsledek tohoto zápasu není zatím považován za platný a o jeho osudu rozhodne výbor klubu.
Ve 2.lize nedohrán ani jeden zápas
9.3.2004 – 2.liga - 21.den
V řádném termínu nabyl dohrán ani jeden zápas. V středu byl dohrán zápas Štíři-Odolenka, který skončil remízou.
Zápas o čelo Kontakt-Výzkum nedohrán
8.3.2004 – 1.liga - 21.den
Zápas o první pozici Kontakt-Výzkum nedohrán, mírně lepší pozici má Kontakt.
Korund po výborném výkonu může víceméně mluvit o smůle, že ztratil bod s Kotelnou.
Dravex po vyrovnaném průběhu překvapivě zdolal Prodejx.
Výzkum zdolal v dohrávce oslabenou Kotelnu
8.3.2004 – 1.liga - Dohrávka 18.den
Zápas nakonec musel dohrát J.Daniš místo stále nemocného J.Lamperta. Kotelna tím byla určitě výrazně oslabena, což se zřejmě v dohrávce také projevilo.
Dohrávku tedy lépe zvládnul Výzkum, který si tak připsal další dva důležité body a má již poprvé v historii jistou medaili.
Prodejx v letošním maximu Poháru nedal šanci Kontaktu
3.3.2004 – Pohár - Čtvrtfinále
Začít ale musím s úvodním duelem dne, který ovšem snad ani nelze nazvat duel, protože Kotelna hrála sama - Odolenka se k zápasu nedostavila, což mi v případě čtvrtfinále připadá dost neuvěřitelné !!! Více v komentáři...
Prodejx před vedl pěkný výkon 1433 a překvapivě přímo smetl Kontakt, který také nehrál v plné sestavě. Ach jo... Ovšem zlatý hřeb předvedl Míla Ruman, který (paradoxně už v neděli 29.2.) vytvořil rekord kuželny výkonem 288.
Semifinále si zahrají Kotelna-OHM a Slamont-Prodejx.
C.H.A.N.C.E. předvedla, kdo je pánem ve 2.lize
2.3.2004 – 2.liga - 20.den
C.H.A.N.C.E. zřetelně ukázala, že její vítězství v soutěži je zcela zasloužené. A to paradoxně nevyhrála, ale jen remizovala a navíc se sedmými Disperzemi. Ale C.H.A.N.C.E. hrála v pěti, zahrála skvělých 1204, soupeře zdolala o více než 100 a sahala po výhře. Cech III i přes velmi kvalitní výkon nedokázal zdolat Blue Team a zápas skončil remízou.
V předehrávce 23.dne zdolali Štíři sice jasně na body, ale s velkým štěstím Disperze.
Výzkumu pomohly k bodům okolnosti
1.3.2004 – 1.liga - 20.den
Štěstí pomohlo Výzkumu, který i přes katastrofální výkon zdolal Slamont hrající pouze v pěti hráčích (Z.Winklerová se bez jakékoli omluvy nedostavila a nebyla nikde k sehnání, Slamont se zachoval naprosto férově a korektně, když vzhledem k těmto okolnostem neinicioval dohrávku). Kontakt nezaváhal proti Dravexu. FTB dokázal sebrat bod favorizovanému OHM.
Slamont jasně přehrál Výzkum
25.2.2004 – Pohár - Čtvrtfinále
Slamont si překvapivě snadno poradil se slabě hrajícím Výzkumem. Podobně OHM neměl velké starosti s FTB.
C.H.A.N.C.E. definitivně potvrdila vítězství ve 2.lize
24.2.2004 – 2.liga - 19.den
C.H.A.N.C.E. si po zcela jednoznačné výhře v obrovském předstihu zajistila vítězství ve 2.lize. Odolenka a Spajci se rozešli smírně. Logistici opět bodovali, a sice znovu remizovali - tentokrát s Disperzemi.
V předehrávce 22.dne se Štíři po výhře v tuhém souboji se Spajky výrazně přiblížili toužené druhé příčce.
FTB unikl z poslední příčky
23.2.2004 – 1.liga - 19.den
OHM-Kotelna po nepříliš vydařených výkonech smírně. FTB letos poprvé vyhrál, odnesl to Slamont a bylo to určitě překvapení. Prodejx i přes výrazně lepší výkon nedokázal zdolat Korund. Na poslední příčku se tak propadl Dravex.
Logistici se odpoutali z poslední příčky
17.2.2004 – 2.liga - 18.den
Logistici sebrali bodík dalšímu soupeři, tentokrát Odolence, a v tabulce přeskočili Pekelníky. Právě ti nestačili na Štíry. Vedoucí C.H.A.N.C.E. přes jasně horší celkový výkon uhlídala nejtěsnější vítězství nad Cechem III.
Čtvrtfinále Poháru
16.2.2004 – Pohár - Čtvrtfinále
Dvojice pro Čtvrtfinále Poháru jsou jasné. Síly spolu změří:
Slamont – Výzkum; FTB – OHM; Odolenka – Kotelna; Kontakt – Prodejx
Termíny a časy:
Zápas o první příčku nedohrán
16.2.2004 – 1.liga - 18.den
Ze zápasu o první místo Výzkum-Kotelna odehrány jen dvě třetiny, stav je vyrovnaný (bylo by to 4:4), na body mírně vede Kotelna. Dohrávat budou Kovačíková, Slavík - Lampert, Hasman. OHM si poradil s Dravexem celkem jistě. Slamont a Kontakt se rozešli smírně. Jar.Černý zahrál 292.
Základní část Poháru dokončena
11.2.2004 – Pohár - Skreč
Zápas Kotelna-Cech III končí kontumačně pro Kotelnu. Cech III k zápasu nenastoupil. Výsledek je tak tedy 16:0.
Přehled vyřazovacích bojů bude zveřejněn co nejdřve.
Logistici sebrali bod Štírům
10.2.2004 – 2.liga - 17.den
Logistici potvrdili trend zlepšující se výkonnosti a tentokrát dokázali sebrat bod Štírům. Spajci přehráli Diperze výrazně na body (hlavně díky Plzeňce), ale na výhru se nadřeli. Blue Team si lehce poradil s Pekelníky.
Vysoké individuální výkony
9.2.2004 – 1.liga - 17.den
OHM a Prodejx se rozešli smírně. Kotelna zdolala FTB a Kontakt přehrál Korund.
Padly dva výkony přes 290 - P.Krůta 293 a Vl.Číž ml. 290.
V napínavé dohrávce OHM-Kontakt uhrál J.Guba nakonec "jen" remízu.
Postupuje třetí vzadu - Odolenka
4.2.2004 – Pohár - 9.den + dohrávka
Zápas C.H.A.N.C.E. – Korund vyhrál s přehledem Korund a v tut chvíli to vypadalo, že to pro něj bude znamenat postup. [Skupina B]
V torze zápasu Štíři - Disperze (hrálo se 4 na 4) bylo úspěšnější torzo Štírů. [Skupina F]
Odolenka překvapivě snadno přehrála Spajky a tím si zajistila postup jako nejlepší z druhých. Není to zřejmě úplně zasloužený postup, ala hrací systém je takový. [Skupina D]
Pro úplnost zbývá dohrát zápas Kotelna - Cech III, kde jsou, aniž bych chtěl kohokoli podceňovat či přeceňovat, karty jasně rozdány. Neočekáváme tedy žádné převratné změny v otázce postupu. Ze druhých míst to tedy zřetelně vypadá na dvojici Odolenka - FTB.
Pro příští sezónu chystá výbor klubu inovaci Poháru, která by měla základní kolo zobjektivnit a zároveň trochu zjednodušit při zachování minima dvou startů. Návrh hracího systému bude představen v nejbližší době.
Cech III stoupá v tabulce vzhůru
3.2.2004 – 2.liga - 16.den
C.H.A.N.C.E. s přhledem přehrála Spajky a její pozice v čele se zdá neotřesitelná. Cech III nadělil Odolence kanára a dostal se na druhé místo. Blue Team se i přes výrazně vyšší výkon rozešel s Disperzemi smírně.
Dohrávka Cech III - Štíři smírně.
Výzkum jasně přehrál Prodejx a i nadále vede
2.2.2004 – 1.liga - 16.den
Výzkum s přehledem zdolal Prodejx a upevnil si vedení. Slamont v nejlepším výkonu dne neměl problémy s Dravexem. Korund po tuhém boji se štěstím zdolal FTB a odsunul ho pro tuto chvíli až na samé dno tabulky - určitě překvapivě.
Logistici zdolali Pekelníky
28.1.2004 – Pohár - 8.den
Logistici zdolali po tuhém souboji Pekelníky a vybojovali 2.místo ve skupině C. Ovšečm na postup ze druhého místa jim jejich bilance nestačí. [Skupina C]
Z druhého zápasu C.H.A.N.C.E. – Korund byla odehrána jen polovina.
Výzkum v dohrávce potvrdil vedoucí pozici
28.1.2004 – Dohrávka - 1.liga - 14.den
P.Janda v Dohrávce jen potvrdil prognózy a tedy výhru Výzkumu v poměru 6:2, čímž se Výzkum dostal opět do čela tabulky i formálně.
V souboji prvního s druhým jasně vyhrál lídr
27.1.2004 – 2.liga - 15.den
Vedoucí C.H.A.N.C.E. s přehledem a rozdílem třídy zdolala Štíry. Disperze uhrály s Pekelníky bod i v pěti. Cech III si jasně poradil s Logistiky.
Kotelna - Slamont po tuhém boji smírně
26.1.2004 – 1.liga - 15.den
Oboustranně kvalitní souboj Kotelna - Slamont skončil po vyrovnaném boji smírně. Výzkum si poradil s Dravexem, ale remíza visela ve vzduchu. OHM - Kontakt nedohráno, trochu lépší vyhlídky má Kontakt.
Dravex stále ve hře o čtvrtfinále
21.1.2004 – Pohár - 7.den
Dravex si celkem jistě poradil s Blue Teamem a udržel si velmi reálnou šanci na postup ze druhého místa. [Skupina E]
Zápas Cech III - Kotelna se neuskutečnil z důvodu momentálního zdecimování týmu Cechu III.
Velká bitva vedoucí C.H.A.N.C.E. s Blue Teamem
20.1.2004 – 2.liga - 14.den
C.H.A.N.C.E. svedla s Blue Teamem v malých hrách vypjaté souboje a tuto válku nervů vyhrála. Spajci jasně přehráli Pekelníky. Disperze v letošním maximu sahaly s Odolenkou po obou bodech, ale jistě jsou spokojeny i s jedním.
Prodejx opět vítězně
19.1.2004 – 1.liga - 14.den
Prodejx zdolal po kvalitním výkonu (1469) FTB, který ale důrazně sahal po bodu. Kotelna si hladce poradila s Dravexem. Výzkum proti Korundu kvůli nemoci nedohrál, ale jeho výhra 6:2 se zdá být víceméně jasná (rozdíly: -1, +28, -123, -17).
Logistici překvapivě bodovali proti Spajkům
13.1.2004 – 2.liga - 13.den
Blue Team si celkem snadno poradil s nevýrazně hrající Odolenkou. Logistici dokázali vzít bod Spajkům. Zápas Cech III - Štíři odložen.
Kvalitní výkon Korundu
12.1.2004 – 1.liga - 13.den
Kontakt v sezónním maximu 1539 jen tak tak zdolal FTB. Korund a OHM se rozešli smírně, ovšem rozložení sil bylo zcela nečekané. Korund předsvedl svůj rekord (1436) a soupeře přehrál skoro o 100, OHM může být s bodem hodně spokojen. Prodejx zdolal Slamont i přesto, že na body prohrál.
J.Guba v rekordu kuželny
6.a 7.1.2004 – Pohár - Dohrávka 5.dne a 6.den
Favorizované týmy Kontaktu, Slamontu a Prodejxu své soupeře svorně jasně přehráli a všichní tři si tak již zajistili postup do čtvrtfinále.
Rekord kuželny na 60 hs předkonal Jirka Guba výkonem 280.
[Skupina B]     [Skupina D]     [Skupina F]
Čelo GP mužů se vyrovnalo, mezi ženami bednu okupuje Výzkum
1.1.2004 – Grand Prix po Ván.turnaji
Vítěz Vánočního turnaje P.Krůta se dotáhl na vedoucího H.Gubu (oba mají 55 bodů). Na záda jim dýchají J.Mlejnek (53) a P.Vetchý (50), ale i pár dalších hráčů.
V.Martincová (75) zvýšila náskok před R.Kovačíkovou na 11 bodů (64). o 3.místo se dělí H.Koutecká a J.Stejskalová (obě 54).
Výsledky
C.H.A.N.C.E. 2 marně útočila na zlato, výhru uhájil Výzkum 1
30.12.2003 – Vánoční turnaj - 5.den
Poslední den už bylo ve hře jen jedno želízko - C.H.A.N.C.E. 2. Jak se ukázalo, bylo to želízko opravdu žhavé. Družstvo útočilo na vítězství, podalo velmi vyrovnané výkony, ale nakonec zůstalo 10 bodů před svým cílem - 742, což mu přineslo 2.místo.
Členové C.H.A.N.C.E. 2 se seřadili za sebou od 5. do 7.místa v pořadí Š.Diosegi (250), J.Krotký (246) a J.Páv (246).

Vítězem turnaje se stal tým Výzkum 1 s 752 body. Soutěž mužů vyhrál P.Krůta s 265 body a pořadí žen dominuje V.Martincová s 263 body.
Škoda jen, že hráčská účast byla o něco menší než v minulých letech.
Výsledky
OHM 2 na přední pozice, Kontakt neuspěl
29.12.2003 – Vánoční turnaj - 4.den
Opravdu kvalitní výkon předvedl tento ten pouze tým OHM 2, který se výkonem 734 dostal na průběžné 3.místo těsně za Kotelnu 1. Další z favoritů Kontakt 1 podal jen průměrné výkony (680) a neatakoval ani první šestku. Podobně nevýrazně se vedlo i druhým týmům OHM a Kontaktu i ostatním družstvům, které ovšem k favoritům nepatřily.
Mezi muži zazářil L.Tůma, který náhozem 262 zaklepal na bednu (zatím 2.místo). Překvapivě už jen jediný další hráč překonal tento den hranici 240 bodů, a to M.Galisz (241). Pořadí žen se na prvních příčkách nehýbalo.
Výsledky
Podzimními králi mezi jednotlivci jsou V.Martincová a H.Guba
26.12.2003 – Jednotlivci
Dohrávka Kontakt-Kotelna promíchala pořadím na prvních místech mezi muži. Na 1.místo se vyšvihl Hubert Guba před Jardu Mlejnka. Třetí skončili společně R.Opitz a P.Vetchý. Páté místo zbylo nakonec na J.Gubu.
Mezi ženami se žádné výrazné přesuny nekonaly. Čelo ovládly hráčky Výzkumu (všechny 3 mezi prvními čtyřmy). Za suverénní V.Martincovou se probojovala R.Kovačíková před B.Pazderovou. Čtvrtá je H.Koutecká, která předstihla J.Stejskalovou, která dlouho bojovala o čelo, ale v závěru podzimu se jí nedařilo.
Muži     Ženy
Výzkum 1 do čela
22.12.2003 – Vánoční turnaj - 3.den
Výzkum 1 zvedl onu zmíněnou Kotelnou 1 hozenou rukavici důrazně a výkonem 752 se dostal do čela. Na 3.pozici se zatím usadil Slamont 1 s 722.
Mezi muži se na přední posty dostali S.Slanina a H.Slavík se shodným výkonem 251 a L.Novák (245). Do čela pořadí žen se dostala V.Martincová s výborným náhozem 263 následována J.Stejskalovou s 242, třetí je zatím R.Kovačíková (238).
Výsledky
Kotelna zdolala Kontakt, podzimním mistrem je tedy překvapivě Výzkum
21.12.2003 – 1.liga - 10.den
Ve vyrovnaném zápasu rozhodl pro Kotelnu lepší čulda. Podzimním mistrem se tak překvapivě poprvé v historii stalo družstvo Výzkumu.
Druhý den bez výrazných výkonů
16.12.2003 – Vánoční turnaj - 2.den
Ve 2.dnu Vánočního turnaje se neudály žádné zásadní změny. Dosažená maxima dne:
družstva - Korund 1 - 653, muži - V.Švajcr - 228, ženy - J.Kohoutková - 200.
Výsledky
Kotelna nasadila laťku vysoko
15.12.2003 – Vánoční turnaj - 1.den
V prvním dni Vánočního turnaje se velmi kvalitně prezentovala Kotelna 1 výkonem 737, kterým opravdu hodila všem soupeřům rukavici. Druhý je zatím hlavně díky dobré Dorážce tým Prodejx Tiger (690).
Na čele pořadí mužů se usadil P.Krůta velmi kvalitním výkonem 264. Ještě další dva hráči překonali 240 bodů - P.Vetchý 244 a J.Kadlec 241.
Ženy do bojů zatím nezasáhly.
Výsledky
Dohrávka pro Výzkum
15.12.2003 – 1.liga - 12.den
Výzkum zvládl dohrávku a zvítězil nad FTB. Dostal se tím do čela tabulky 1.ligy.
Zbývá dohrát zápas Kontakt-Kotelna (21.12.).
Úspěch v Přerově
13.12.2003 – Turnaj Přerov
Na tradičním turnaji o Pohár ředitele Precehzy Přerov naši reprezentanti opět velmi dobře uspěli. Družstvo žen vybojovalo 1.místo a družstvo mužů skončilo těsně na 2.místě.
V jednotlivcích získala Věra Martincová mezi ženami 1.místo výkonem 437, v kategorii mužů vybojoval Hubert Guba 2.místo náhozem 438 a 3.místo přidala v ženské kategorii Růžena Kovačíková za 397.
C.H.A.N.C.E. podzimním mistrem
9.12.2003 – 2.liga - 12.den
C.H.A.N.C.E. bez problémů zdolala Odolenku a podle očekávání se po podzimu usadila v čele 2.ligy. Cech III zdolal Spajky a přeskočil je v tabulce. Blue Team si poradil s Logistiky.
Dohrávka Blue Team - Spajci po "divokém" výsledku pro Spajky.
Výhry favoritů
8.12.2003 – 1.liga - 12.den
Slamont zdolal s přehledem Korund a Kotelna přehrála Prodejx. Zápas FTB-Výzkum nebyl dokončen. Před dohrávkou je zřejmé, že Výzkum neprohraje.
Vyrovnané čelo mezi muži
4.12.2003 – Jednotlivci
Zajímavý je stav v pořadí mužů, když první pětici dělí pouhých 0.73 bodu. Ztím vedoucí J.Mlejnek a třetí R.Opitz své skóre už nemohou změnit, ale zbývající trojice (P.Vetchý, J.Guba a H.Guba) má ještě jeden pokus.
Mazi ženami probíhá za suverénní V.Martincovou tvrdý boj o druhou pozici mezi R.Kovačíkovou a B.Pazderovou.
Muži     Ženy
Štíři se dotáhli na čelo
2.12.2003 – 2.liga - 11.den
Štíři zdolali Spajky a bodově se dotáhli na čelo tabulky, Cech III udolal se štěstím Disperze. V utkání Odolenka-Pekelníci si týmy body rozdělily .
V zápasu týmů ze dna tabulky uspěl Dravex
1.12.2003 – 1.liga - 11.den
Zápasy Prodejx-Kontakt a Výzkum-OHM skončily smírně. Dravex zdolal v zápasu o Černého Petra Korund a unikl mu v tabulce.
Výzkum je po velmi slušném výkonu ve čtvrtfinále
14.11.2003 – Pohár - 5.den
Výzkum dosáhl slušného výkonu 1430 a podle očekávání jistě zdolal Logistiky. Stal se tak druhým týmem, který se kvalifikoval do čtvrfinále.
[Skupina C]
Štíři zdolali Blue Team, první body pro Logistiky
25.11.2003 – 2.liga - 10.den
Štíři dokázali po tuhém boji zdolat Blue Team a drří se na dohled vedoucí C.H.A.N.C.I., Která suverénně zdolala Disperze. První dva body si připsali Logistici díky výhře nad nekompletními Pekelníky. Š.Diosegi dosáhl výkonem 288 maxima letošní sezóny.
První výhra Dravexu
24.11.2003 – 1.liga - 10.den
Slamont a OHM se rozešli smírně. Dravex získal historickou první výhru v 1.lize. Kontakt a Kotelna odložili zápas někdy na Ježíška, což ne mě působí, jako kdyby neznali platná pravidla našich soutěží....
Štíři se rozešli smírně s Odolenkou
19.11.2003 – 2.liga - 9.den
Zápas o čelní příčky mezi Odolenkou a Štíry skončil remízou, když Štíři zvládli lépe malé hry a Odolenka velké. Cech III zdolal Pekelníky po tuhém souboji ve finiši. Zápas Blue Team - Spajci byl pro poruch ASK odložen.
První porážka Výzkumu
18.11.2003 – 1.liga - 9.den
Kontakt zdolal Výzkum a dostal se do čela 1.ligy. Kotelna nedala šanci Korundu. Prodejx po konečně slušném výkonu jasně přehrál Dravex.
OHM je prvním jistým čtvrfinalistou
14.11.2003 – Pohár - 4.den
FTB podal slabý výkon, ale se štěstím přehrál Cech III, který ale mohl při lepší konstelaci dosáhnout na remízu.
OHM jasně zdolal Dravex a stal se prvním jistým čtvrtfinalistou.
[Skupina A]     [Skupina E]
Blue Team po vyrovnaném souboji poráží Cech III
11.11.2003 – 2.liga - 8.den
Vedoucí C.H.A.N.C.E. nedala podle očekávání šanci Logistikům. Stejně tak Štíři bez problému přejeli oslabené Disperze. Cech III sahal po výhře, ale neodolal tlaku Blue Teamu ve druhé polovině zápasu.
Výzkum ztratil první bod. Navíc také už skoro unikát - v 1.lize odehráno vše.
10.11.2003 – 1.liga - 8.den
Slamont dokázal jako první tým letos sebrat bod Výzkumu, mohl mít i oba, ale po výhře sahal i Výzkum. Kontakt přehrál Dravex rozdílem třídy. OHM pak docela se štěstím zdolal FTB.
Dohrávky 1.ligy
9.11.2003 – 1.liga - 6. a 7.den
Výzkum podle očekávání potvrdil výhru nad Kotelnou, dokonci ji zvýraznil na 8:0.
Dohrávka Slamont-FTB skončila remízou.
V Poháru jednou bez překvapení, jednou bez soupeře
5.11.2003 – Pohár - 3.den
Prodejxu se nedostavil soupeř - Štíři, kteří zcela nepochopitelně nevěděli, že mají hrát. Výkony Prodejxu byly nicméně velice slušné a výhra 16:0 je tak zcela zasloužená ;-).
Ve druhém zápasu nedal zkušenější Slamont nejmenší šanci na úspěch Spajkům.
[Skupina F]     [Skupina D]
Favorité nezaváhali
4.11.2003 – 2.liga - 7.den
C.H.A.N.C.E. jistě přehrála Pekelníky. Disperze jen se štěatím získaly oba body proti Logistikům. Odolenka využila k poměrně snadné výhře slabší den Spajků.
Kotelna zdolala OHM
3.11.2003 – 1.liga - 7.den
Kotelna zdolala OHM kanárem. Prodejx se štěstím uspěl proti Korundu.
Dravex v dohrávce nedotáhl náskok OHM a těsně prohrál.
Jednotlivci
30.10.2003 – Jednotlivci
V čele jsou zatím Roman Opitz a Jitka Stejskalová
Ale pozor - hráči nemají stejný počet odehraných zápasů.
Dohrávka 1.ligy pro Kontakt
29.10.2003 – 1.liga - 6.den
Dohrávka zápasu Kontakt-Slamont přinesla výhru Kontaktu, který se tak dostal na 2.místo.
Favorité opět vítězně
29.10.2003 – 2.liga - 6.den
Odolenka zdolala po vyrovnaném boji podstatně zlepšené Logistiky. Štíři s přehledem přehráli slabě hrající Pekelníky. Favorit C.H.A.N.C.E. porazil dle výsledku jasně Cech III, ale přesto remíza visela ve vzduchu až do posledních hodů.
Unikát - nedohrán ani jeden duel
27.10.2003 – 1.liga - 6.den
Tak změna - tento 6.hrací den nebyl dohrán ani jeden zápas. Je to k nevíře, ale 1.liga se letos nějak nedaří...
Vedle zápasu Kotelna-FTB byl dohrán i zápas Kontakt-Korund, který podobně jako prvně zmíněný zápas skončil překvapivou remízou, když se Kontaktu zápas ani trochu nepovedl a Korund toho v zápasu a také v Dohrávce dokázal plně využít.
Program 1.ligy opět roztříštěn
27.10.2003 – 1.liga - 6.den
Dva duely opět nebyly dokončeny. Zápas Dravex-OHM je zřejmě otevřený. Výzkum má proti Kotelně výrazné naděje na výhru.
Jediný dosud známý konečný výsledek, který přinesl tento den, je paradoxně dohrávka 5.dne, ve které FTB dokázal sebrat bod obhájci titulu Kotelně.
Tři vítězství favoritů
21.10.2003 – 2.liga - 5.den
Spajci zvládli duel s Disperzemi a jsou opět v čele. Štíři si snadno poradili s Logistiky. Blue Team po velkém a vyrovnaném boji zdolal Pekelníky.
Opět nedohrané dva duely
20.10.2003 – 1.liga - 5.den
Další den 1.ligy opět nekompletní. Dokončen byl jediný zápas (znovu opět...), ve kterém zdolal OHM Prodejx kanárem, ovšem dosažené výkony určitě neodpovídají takto jednoznačnému výsledku, třikrát byl jednociferný rozdíl.
Derby FTB-Kotelna a zápas Kontakt-Korund zůstaly zatím bez rozuzlení.
Dohrávka zápasu Korund-FTB přinesla remízu.
První remíza - a hned dvakrát
14.10.2003 – 2.liga - 4.den
Vedoucí C.H.A.N.C.I. se vůbec nedařilo proti Spajkům, kteří ji výrazně přehráli a po zásluze získali bod. Cech III se rozešel smírně s Odolenkou, a to i celkovým výkonem. Blue Team nedal šanci Disperzím.
Dravex získal první bod
13.10.2003 – 1.liga - 4.den
Výzkum podal svůj rekordní výkon, snadno si poradil s Prodejxem a stále vede bez ztráty. Výkon 1496 je zatím nejlepší týmový výkon sezóny. Dravex vydoloval první prvoligový bod proti Slamontu, oba týmy hrály v pěti.
Duel Korund - FTB zatím nedohrán.
V Poháru opět vítězili favorité
8.10.2003 – Pohár - 2.den
Výzkum s přehledem, ale rozhodně ne přesvědčivým výkonem, zdolal Pekelníky. Kontakt po velmi dobrém výkonu překvapivě snadno zdolal ambiciózní C.H.A.N.C.I. kanárem.
[Skupina B]     [Skupina C]
C.H.A.N.C.E. do čela
7.10.2003 – 2.liga - 3.den
C.H.A.N.C.E. zdolala s přehledem Šíry a šla do čela. Pekelníci udolali Disperze. Cech III začal slušnými výkony přes 1200, které mu, na rozdíl od loňska, přinášejí výhry.
Kontakt úspěšně proti OHM
6.10.2003 – 1.liga - 3.den
První vzájemný duel soupeřů silné trojky zvládl lépe Kontakt a zdolal OHM. Obhájce Kotelna se po vyrovnaném boji rozešel smírně se Slamontem. Výzkum hrál s Dravexem po půlce celkem vyrovnaně, ale nakonec jasně vyhrál a vede tabulku.
Ve 2.lize stále bez remíz
30.9.2003 – 2.liga - 2.den
Do bojů zasáhl i zřejmě největší favorit 2.ligy C.H.A.N.C.E. a nedal dalšímu aspirantovi na čelní příčky - Blue Teamu - nejmenší šanci na úspěch. Spajci slavili další trochu klopotnou výhru a vedou. Odolenka byla ve velmi vyrovnaném duelu s Disperzemi ne lepším, ale šťastnějším družstvem a slavila první výhru.
Do bojů už zasáhli všichni
29.9.2003 – 1.liga - 2.den
Obhájce titulu Kotelna vstoupila do soutěže hladkým vítězstvím nad nováčkem Dravexem, který si odbyl svou historickou prvoligovou premiéru. Výzkum stejně jasně přehrál Korund a konečně Prodejx udolal FTB a ve značně neúplné tabulce zatím vede.
Také Pohár zahájen
24.9.2003 – Pohár
V Poháru vítězili favorité. OHM po slušném výkonu jasně zdolal Blue Team, který pohřbil své další šance v Poháru tím, že hrál pouze v pěti. Kotelna zdolala v oboustranně celkem kvalitním duelu sympaticky bojující FTB 12:4.
Lojza Tůma nahrál skvělých 268.
[Skupina E]     [Skupina A]
Start druhé ligy
23.9.2003 – 2.liga - 1.den
Cech III smoleřem dne - i přes jasně lepší celkový výkon vyšel bodově naprázdno. Odolenka v pěti nestačila na Blue Team. Spajci získali povinnou výhru, ovšem výkonem nepřesvědčili.
Zahájeno !!!
22.9.2003 – 1.liga - 1.den
Soutěže začaly prvním dnem 1.ligy. Dva body si připsal pouze OHM. Dva zápasy skončily remízou. Nejkvalitnější výkon předvedl jasně Kontakt - 1451, ovšem na 2 body nedosáhl.

Soupisky aktualizovány
21.9.2003
Soupisky byly aktualizovány. Řádnými členy klubu jsou pouze hráči na nich uvedení.
Sezóna rozlosována
15.9.2003
Na dnešním shromáždění vedoucích družstev bylo zveřejněno rozlosování sezóny a schváleny novelizované a sjednocené předpisy.
Všechny dokumenty najdete v sekci Pravidla, a to včetně Rozpisu sezóny a rozlosování soutěží v samostatném dokumentu (xls a pdf).
Všechna rozlosování jsou i na stránkách příslušných soutěží.
Zahájení sezóny se blíží
3.9.2003
Neodvratně se blíží zahájení nové sezóny. Prosím kapitány, kteří tak ještě neučinili, o brzké zaslání soupisky a dalších infomací.
Přihlášené týmy:
Kotelna         Odolenka
Kontakt
C.H.A.N.C.E.
OHM
Blue Team (B.C.Regula)
Slamont
Štíři
Prodejx
Cech III
Výzkum
Spajci
FTB
Pekelníci
Korund
Disperze
Dravex
Logistici (Doprava)
Konec turnaje
2.9.2003
I druhý domácí tým pořadím nezahýbal - spíše naopak - zůstal hluboku za svými možnostmi (1528). Ani další družstva z posledních dnů již konečné pořadí nevlivnila.
Kvalita v družstvech i v mužích byla oproti minulým ročníkům vysoce nadprůměrná. Zato mezi ženami tentokrát "visely medaile" proklatě nízko, ženám se po letní pauze ani trochu nevedlo a svými výkony hodně zaostaly.
Tedy shrnuto a podtrhnuto: primáty si odváží Loko Cheb 1 (1738), Zdeněk Eichler (457) a Bětka Pazderová (387).
[Konečné výsledky]
Druhý víkend pohnul pořadím
1.9.2003
Na druhou příčku se dostaly druholigové Kraslice s 1680, pod bednou zůstaly Šabina 2 a rovněž druholigová Kovářská shodným výkonem 1643. Ještě v pátek zahrály slušně i Havlovice 1 - 1630.
Mezi jednotlivci porušil chebskou hegemonii Jindra Seidl - 441. Na páté místo se dostal Vlasta Zeman st. s 439.
První domácí tým za očekáváním
27.8.2003
První domácí tým doplatil na nevyrovnanost a zůstal dost za očekáváním a pod svými možnostmi - 1606.
Turnaj v polovině
25.8.2003
Turnaj dospěl do poloviny. Výborným výkonem se prezentovalo družstvo Loko Cheb 1, které náhozem 1738, překonalo rekord kuželny. Navíc jeho dva hráči překonali hranici 450 kuželek - zatím vede Zdeněk Eichler se 457 (což je výkon pouze o dvě kuželky za rekordem kuželny) před Mariánem Dedíkem s 452.
Do popředí se dostal i soupeř Chebu - Lomnice III s 1628.
V pondělí 25.8. se na druho příčku dostal DP K.Vary - 1650.
Mezi jednotlivci se dobře předvedl Honza Vank - 436.
Turnaj Eastman zahájen
18.8.2003
Dnes byl zahájen 7.ročník našeho "Open" turnaje. Přihlášeno je zatím něco přes 40 družstev, pár dalších přihlášek se ještě očekává...
Tak ať to padá !
Anketa
24.7.2003
Prosím, abyste věnovali pozornost Anketě o zápisech o utkání v pravém sloupci a odpověděli na ni (samozřejmě pravdivě...). Máte-li k tomu připomínky, můžete použít formulář ve fóru.