Aktuality ročníku 2002-2003

Sborník výsledků
4.6.2003
Omlouvám se, že mi chvíli trvalo, než jsem se přiměl k tomu, abych uploadoval sborník na web. Nicméně nakonec se to zdařilo - tady je (MS Excel, zazipovaný, jako obvykle):
[ Sborník výsledků sezóny 2002-2003 ]
Slavnostní vyhlášení
30.5.2003
V pátek 30.května proběhlo vyhlášení výsledků uplynulého ročníku soutěží našeho kuželkářského klubu. Akce se snad opět celkem vydařila, stejně jako vloni.
Nicméně bych chtěl touto cestou "poděkovat" Martinovi Šipkovi za zpříjemnění slavnostního večera o kulturní vložku. Je pravda, že už tam začínala být nuda a bylo potřeba to celé oživit a rozpohybovat. Jen bych možná příště prosil o trochu méně razantní postupy. Díky... Také ostatních pár zúčastněných možná mohlo projevit trošku větší rozvážnost. No snad to bude příště lepší.
Další dík také patří Standovi Slaninovi za velmi konstruktivní a případné podněty a poznámky, kterými nás celý večer soustavně zásoboval. Bylo to velmi užitečné ;-).
Ale opravdový dík patří Kájovi Kříženeckému za bezmeznou trpělivost a ochotu, se kterou celý večer zvládnul, a někdy to opravdu nebylo snadné. Karle, díky moc!!!
Rovněž Jožka Lampert opět nezklamal a jeho guláš byl výtečný, podle mnoha ohlasů lepší než vloni (a za poloviční cenu!). Dík patří i Vaškovi Joudalovi za nezištné zapůjčení aparatury.
Ještě pár dalších našich členů se podílelo na přípravě akce - díky Vám přátelé, jistě dobře víte, koho mám na mysli.
Takže zase za rok !!!
Grand Prix - konečné výsledky
8.5.2003
Muži
Štěpán Diosegi šanci nepustil a s jistotou vybojoval své první vítězství v Grand Prix. Hubert Guba potvrdil výhrou v závěrečném turnaji svou výbornou formu a stříbrná pozice mu patří určitě právem. Jediný z aspirantů na třetí místo, který v Podnikovém turnaji nevyhořel, byl Pavel Vetchý a posunul se na bronzovou příčku. O 4.místo se dělí J.Mlejnek a L.Paťha, šestý skončil J.Guba.
Ženy
Věra Martincová jako jediná z žen předvedla v závěrečném turnaji aspoň průměrný výkon a jen tak podtrhla svou celoroční suverenitu. Ostatní ženy zůstaly hluboko pod svými možnostmi. Jitka Stejskalová potvrdila svůj výkonnostní vzestup v této sezóně a naprosto suverénně získala druhou příčku. O celkovém třetím místu rozhodly pouhé 4 body, o které porazila v Podnikovém turnaji Květa Tůmová (215) Zuzanu Winklerovou (211), na kterou tak zbyla nepopulární "bramborová" medaile. Páté místo uhájila R.Kovačíková.
[ Grand Prix ]
Podnikový turnaj - 4.den
6.5.2003
Závěrečný den startoval jediný favorit - mistr ligy Kotelna. Ani ona však nepřekročila svůj stín (1377) a skončila na nelichotivém 5.místě. Naopak celkem slušně zahrál Korund (1328) a skončil 7.
Do první desítky pořadí mužů se vměstnali jen dva hráči - P.Vetchý (268) a J.Lampert (260).
Čelo pořadí žen se nehýbalo.
Vítězi GP se stali Štěpán Diosegi a Věra Martincová.
[ Konečné výsledky ]
Podnikový turnaj - 3.den
5.5.2003
Třetí den byl nabitý, startovali dva žhaví favoriti na výhru. Očekávání splnil pouze Kontakt, a to navíc jen částečně, protože se mu nepodařilo překonat výkon vedoucího Slamontu (1471). OHM zahrál hluboko pod svoje možnosti, přímo tragicky pak Výzkum. Také Odolenka a C.H.A.N.C.E. určitě umí výrazně více. Ale také se dá najít i klad, kvalitním výkonem velmi potěšil FTB (1425), který se zařadil na průběžné 3.místo.
Do čela pořadí mužů se dostal H.Guba výkonem 284, na třetí příčku se vyhoupl J.Přichystal s 272, slušně zahrál L.Paťha (269). Vedoucí muž GP Š.Diosegi zahrál 261 a je zatím 8., což mu s největší pravděpodobností bude stačit na udržení vedení v GP.
Vedení mezi ženami se i přes zdravotní indispozici ujala V.Martincová výkonem 245. To pro ni znamená potvrzení titulu v GP. Ostatní hráčky nijak nevynikly.
[ Průběžné výsledky ]
Podnikový turnaj - 2.den
29.4.2003
Ve druhém dnu nastoupily jen dva týmy. Disperzím se příliš nedařilo a Štíři navíc hráli jen ve čtyřech. Je tedy jasné, že žádné velké zemětřesení v pořadí nenastalo. Pouze v ženách se dostala do čela J.Stejskalová, i když ani ona se nepřiblížila výkonům, které předváděla během sezóny (217).
[ Průběžné výsledky ]
Podnikový turnaj - 1.den
28.4.2003
Turnaj odstartoval výborným výkonem Slamont - 1504. Hned 6 mužů překonalo hranici 250 bodů. Na čele se usadil S.Slanina výkonem 279. Další pořadí je nabité - A.Pichrt 268, J.Bendák a Jar.Černý 266. Mezi ženami hrála zatím jediná hráčka - Z.Winklerová - 211.
[ Průběžné výsledky ]
Změny v našem klubu
22.4.2003
Výbor našeho Kuželkářského klubu mění organizačního pracovníka a pokladníka. Odstupujícího J.Telína v této funkci nahradí dvojice Luděk Štác a Štěpán Diosegi. Telefon 478.
Všechny členy žádám o respektování stanovených pravidel a zároveň apeluji na všechny členy, kteří drželi služby, aby se mi ozvali a potvrdili svou ochotu vykonávat služby i nadále. Samozřejmě jsou velmi vítáni i noví zájemci o služby. Zároveň Vám garantuji, že odměny dle platných pravidel budou vypláceny pravidelně a přesně a po vyjasnění a dohledání všech údajů se je pokusíme vyplatit i zpětně.
Prosím všechny o vstřícnou spolupráci jak s výborem klubu, tak s dvojicí nových organizačních pracovníků / pokladníků. Společným zodpovědným přístupem se nám musí podařit co nejdříve narovnat nepříliš uspokojivou situaci klubu.
Grand Prix - po Velikonočním turnaji
21.4.2003
Muži
Mezi muži upevnil svou pozici Štěpán Diosegi, ketrý zvýšil svůj naáskok před H.Gubou na 21 bod a o celkové vítězství by mohl přijít jen při totálním selhání při Podnikovém turnaji (tzn. bez bodů = horší než 20.), přičemž H.Guba by musel skončit nejhůře druhý. Vedoucí duo má nebývale velký náskok (rozdíl mezi 2. a 3. je 32 b.!) a nemůže již tak být ohroženo. V boji o 3.místo má nejvýhodnější pozici J.Mlejnek, který vede před tandemem J.Guba a P.Vetchý o 5 bodů.
Dalších 7 b. ztrácí šestý P.Krůta.
Ženy
Podobně suverénní pozici má mezi ženami Věra Martincová, která vede před druhou J.Stejskalovou o 20 bodů. Vezmeme-li v úvahu výkonnostní situaci mezi ženami, dojdeme k závěru, že by jí o celkové vítězství mohla připravit pouze neúčast v závěrečném turnaji. Také 2.pozice J.Stejskalové vypadá zcela jasná. O 3.příčku svedou duel K.Tůmová a Z.Winklerová, které mají stejně bodů. Zasáhnout do tohoto souboje bude určitě chtít i R.Kovačíková, která na ně ztrácí 7 bodů, což ovšem může být mezi ženami příliš mnoho.
Uvidíme, vše nechť rozhodna a potvrdí závěrečný turnaj sezóny.
[ Grand Prix ]
Velikonoční turnaj - 5.den
16.4.2003
Turnaj vyhrála C.H.A.N.C.E. One skvělým výkonem 772
(pouze o 2 kuželky za rekordem Výzkumu z roku 2000). Kotelna 2 se dostala na 4.pozici (734).
Mezi jednotlivci udržel nervy Štěpán Diosegi a výkonem 272 turnaj vyhrál. Navíc Pepa Krotký dal 263 a dostal se na 3.místo. Dopbře zahrál i Pavel Vetchý (262 - 4.místo).
Turnaj žen vyhrála Jitka Stejskalová za 237 (konečně!).
Výsledky Velikonočního turnaje jsou kompletní.
[ Průběžné výsledky ]
Velikonoční turnaj - 4.den
15.4.2003
I čtvrtý den nepadlo nic zásadního. Za zmínku snad stojí pouze to, že mezi ženami se dostala H.Koutecká na 3.místo.
Pokračovaly problémy se službou, když se Pekelníci nemohli dostat do kuželny. V tuto chvíli lze ocenit zodpovědný a iniciativní přístup Standy Dlouhého, který vše operativně a bleskově vyřešil, navíc řádně dle rozpisu vybral startovné a veškeré peníze, klíče i zápisy včas a v pořádku odevzdal. Kdyby to takto dělali všichni, to by bylo něco !
[ Průběžné výsledky ]
Velikonoční turnaj - 3.den
14.4.2003
Třetí den vyzněl do vytracena, zklamal jak Výzkum, tak Prodejx. Navíc se zatím nepodařilo najít jejich zápisy, stejně jako zápisy Dravexu a Dopravy.
Služba v tuto chvíli nezapracovala příliš ideálně...
[ Průběžné výsledky ]
Velikonoční turnaj - 2.den
8.4.2003
I druhý den turnaje někteří hráči nelenili a předvedli pěkná čísla. OHM 1 se výborným výkonem 745 dostal na druhou pozici, druhý tým OHM je zatím pátý.
Jarda Mlejnek (261) se dotal na 3.místo a Jarda Přichystal (251) pak na 6.místo. Padly ještě 3 další výkony přes 240. Mezi ženami vynikla pouze Jana Kohoutková (224), která se protlačila zatím na druhou příčku.
[ Průběžné výsledky ]
Velikonoční turnaj - 1.den
7.4.2003
První den turnaje přinesl celou řadu výborných výkonů. Zejména týmový výkon Kontaktu 1 761 se bude jen velmi těžko překonávat. Také výkon zatím druhého Slamontu 1 734 je velmi kvalitní.
Mezi muži se ujal vedení Luboš Hromada (265) následován Hubertem Gubou (263) a Jaromírem Černým (258). Padlo 8 výkonů přes 240, 5 přes 250 a 2 přes 260. Na první hrací den se muži dobře vyspali.
Pořadí žen zatím vede Zuzka Winklerová s 227. Ovšem další favoritky mají své starty ještě před sebou.
[ Průběžné výsledky ]
Pohár - Finále
2.4.2003
Vývoj finále předurčila už první dvojice, ve které získal OHM náskok 52 kuželek, který se Výzkumu i přes maximální snahu nepodařilo snížit. OHM naopak svůj náskok ještě zvýšil.
Výzkum udržel jakousi šanci ještě šťastnou výhrou ve druhé dvojici. Ale poté, co OHM znovu jistě bodoval ve třetí dvojici a zvýšil rozdíl na +72, bylo již o vítězi víceméně jasno. Výzkum pak již jen bojoval o prestiž a podařilo se mu dát konečnému stavu alespoň jakž takž přijatelnou podobu 6:10.
OHM vyhrál letošní Pohár zcela zaslouženě, protože podával kvalitní a ze všech týmů nejvyrovnanější výkony. [ podrobnosti ]
Jednotlivci
1.4.2003
Mezi muži si skvělým rekordem v posledním dnu zajistil prvenství Jirka Guba (136.75), který předstihl prakticky celé jaro vedoucího Š.Diosegiho (134.31). Na třetí příčku se rovněž v posledním dnu dostal H.Guba (132.56).
Pořadí žen opět dominuje Věra Martincová (125.75), která tentokrát vyhrála o něco přesvědčivěji než na podzim. Druhé místo uhájila K.Tůmová (122.63) před J.Stejskalovou (119.63).
[ muži ]     [ ženy ]
1.liga - dohrávka 24.dne
30.3.2003
H.Guba zvládl dohrávku utkání Prodejx-Kontakt přesně jak potřeboval a zajistil Kontaktu výhru, která jej posunula na konečnou druhou pozici před OHM.
[ podrobnosti ]
Pohár - Semifinále
26.3.2003
V prvním semifinále porazil OHM Prodejx až překvapivě snadno kanárem. Prodejx hrál ve čtvrtfinále výborně, ale nyní se mu nedařuilo tento zápas soupeři bohužel odevzdal. Pro srovnání Prodejx nahrál jen o 63 kuželek více než ve čtvrtfinále v 5 hráčích. V družstvu OHM nikdo výrazně nazazářil, ale tým zahrál vyrovnaně a vyhrál zaslouženě. Navíc měl štěstí při nominaci sestavy, protože při jiném pořadí hráčů mohl zápas skončit i 10:6.
Velké překvapení se událo ve druhém semifinále, ve kterém dokázal Výzkum vyřadit čerstvého mistra Kotelnu po výsledku 11:5. Výzkum získal hned v úvodu náskok 38 kuželek, který se nakonec ukázal jako velmi důležitý. Přitom před poslední Dorážkou v první dvojici vedla Kotelna o 4 kuželky, ale výjimečný výkon 68 (4 hodovky) na poslední patnáctku vše obrátil naruby. Kotelna pak skóre otočila, ale na čtvrté položce Výzkum kontroval a pak už si svůj překvapivý postup nenechal vzít.
[ podrobnosti ]
2.liga - 24.den
25.3.2003
Nekompletní C.H.A.N.C.E. zdolala Pekelníky, ale tentokrát jí dost přálo štěstí. Malé hry byly o 2 a o 3, přičemž Pekelníci v závěru rohů "umřeli". Plzeňka vyzněla po vyrovnané půlce jasně pro vítěze. Honery naopak Pekelníci v závěru zvládli a otočili stav ve svůj prospěch. Lze říci, že Pekelníci měli určitě minimálně na bod.
Štíři bojovali o třetí příčku, ale zápas se jim příliš nepovedl, nakonec jej těsně prohráli a musí se spokojit s nepopulární bramborovou medailí. Vyrovnaná Dorážka skončila smírně, což prakticky znamenalo výhru pro Cech III, který měl na Rohách a Honerech dostatečný náskok z první půlky, který také v poklidu udržel. Na Plzeňce podobně udrželi náskok Štíři, ale bylo to pro ně málo.
Doprava se opět nedostavila bez omluvy k zápasu. Spajci tak vítězí kontumačně 8:0, z čehož ale jistě žádnou velkou radost nemají. Spajkům to bez soupeře dost padalo a dosáhli rekordní výkon 1213.

[ podrobnosti ]
1.liga - 24.den
24.3.2003
Ve vyrovnaném utkání si Slamont a FTB zaslouženě rozdělili body rovným dílem. Slamont vyhrál celkem jistě Rohy a Plzeňku, FTB pak těsně Dorážku a jasně Honery. Nejvíce tak u tohoto duelu překvapilo celkem 5 chyb v zápisu v součtech, a nebyly to žádné malé rozdíly (mj.50, 44 a 40). Vrcholem byla Plzeňka, u které stálo 675:562 a správně bylo 625:602. Uznejte, že 392 na dráhu je i na Plzeňku přece jen docela dost!
Výzkum měl v duelu s novým mistrem určitě na remízu, ale doplatil na přílišnou nevyrovnanost výkonů. Dorážku vyhrála těsně Kotelna, Rohy pak suverénně Výzkum, který ale paradoxně poté na Plzeňce zcela vyhořel. Honery pak už Kotelna nepustila.
Zápas Prodejx-Kontakt, ve kterém šlo ještě o stříbrné medaile, nebyl dohrán. Výsledek může být klidně 6:2 až 0:8.
Ovšem tento zápas už nyní vešel do historie. Zasloužil se o to Jirka Guba, který zahrál skvělý a neuvěřitelný rekord kuželny 316 a v jeho rámci také maximum na jednu dráhu 173. Po nedávném rekordu Ládi Paťhy (307) se všeobecně prorokovalo, že tento výkon, podobně jako předchozí rekord Petra Fazekaše (305), vydrží opět hodně dlouho. A vidíte, opravdu vydržel - celé dva týdny !!!
[ podrobnosti ]
2.liga - 23.den
18.3.2003
I 2.liga už zná svého vítěze. Stal se jím po zásluze Dravex.
Zajímavostí předposledního hracího dne 2.ligy byly hned dvě dosažené remízy, obě na Plzeňce.
Disperze dosáhly svého letošního maxima a využily toho, že jim i trochu přálo štěstí a zdolaly Spajky. I když Dorážka tomu moc nenasavědčovala. Disperze ji bez jedniného kopce prohrály o "parník". Ovšem další hry už zvládly a nakonec uhájily i náskok na Plzeňce a vyhrály.
Štíři, kteří stále bojují o 3.příčku potřebovali zdolat Pekelníky, což se jim nakonec celkem jistě podařilo, i když v samotném závěru zápasu, při posledních Honerech, se svou výhrou hodně hazardovali.
Dravex potřeboval pro potvrzení prvního místa proti Regule bodovat. Dravex prakticky rozhodl už v prvních 20 minutách, když na obou malých hrách získal takové náskoky, které se jen těžko pouštějí. Na druhé dráze svou suverenitu už jen potvrdil. Velké hry už byly vyrovnanější, ale Dravex měl na své straně přece jen větší jistotu.
Dravex vybojoval titul ve 2.lize, k němuž mu Gratulujeme a vybojoval si právo účasti v příštím ročníku 1.ligy.
[ podrobnosti ]
1.liga - 23.den
17.3.2003
JE ROZHODNUTO !!! Mistrem ligy pro sezónu 2002-2003 se stává Kotelna.
OHM totiž nezvládl poslední zápas, po nevýrazném výkonu prohrál s Prodejxem a ztratil tak i poslední teoretické šance na titul. A navíc v posledním dnu může přijít i o druhé místo, o které ho může přpravit Kontakt.
OHM byl nalomen už po Dorážce, kterou prohrál až v samém finiši, když J.Bendák dal potřebný kopec a otočil skóre. Od té doby hrál OHM v útlumu a obě další hry ztratil bez většího odporu. Ve vyrovnaných Honerech sice získal čestnou těsnou výhru, ale hluboké rozačarování celého týmu to určitě nemohlo napravit.
Výzkum po kvalitním výkonu zdolal s přehledem FTB. Malé hry získal Výzkum výrazným rozdílem. Jedinou hrou, ve které držel FTB krok, byla Plzeňka, kterou také celkem v poklidu vyhrál. Ovšem na Monerech už Výzkum nezaváhal a zcela suverénně si výhru pohlídal.
Odolenka se v posledním vystoupení v letošním ročníku bohužel nesešla a zápas odehrála v pěti. I přesto držela v malých hrách krok, ale obě nakonec těsně ztratila. Ve velkých hrách už pochopitelně na Korund nestačila. O tom, že Odolenka skončí poslední, bylo rozhodnuto už před časem.
[ podrobnosti ]
2.liga - 22.den
11.3.2003
Dravex vyhrál kontumačně nad Dopravou, která se vůbec (a navíc bez omluvy!) nedostavila na zápas. Darvex tak je již jen krůček od výhry ve druhé lize.
Zápas B.C.Regula – C.H.A.N.C.E. byl kvalitní a po zásluze skončil dělbou bodů. Regula propásla na Plzeňce šanci na výhru.
Cech III se hladce vypořádal s Disperzemi, když prakticky v žádné disciplíně nepustil soupeře do hry.
[ podrobnosti ]
1.liga - 22.den
10.3.2003
Zatím jen stručně a telegraficky, protože jsem nestihl zpracovat výsledky.
Zápasem jara byl zápas OHM-Kotelna, což bylo prakticky finále letošní 1.ligy. Utkání zvládla lépe Kotelna a vyhrála 6:2. Nyní má titul na dosah a má vše ve vlastních rukou - k jistotě jí stačí v posledním kole zdolat Výzkum. Naopak případná remíza by nahrávala OHM. No bude to ještě zajímavé!
Původně se rozšířila informace o překonání rekordu a dokonce bájné hranice 1600 bodů družstvem Kotelny. Toto musím uvést na pravou míru. Kotelna dosáhla pouze druhého nejlepšího historického výkonu 1582, 14 dní starý rekord Kontaktu 1591 tedy překonán NEBYL. Bohužel asi radost z vítězství pomotala čísla při konečném součtu, tak snad někdy příště...
V dalších dvou zápasech (Kontakt-Odolenka a Korund-Slamont) jasně vyhráli favorité, v obou případech kanárem.
Ale přece jen padl jeden rekord kuželny, a to mezi jednotlivci. Postaral se o to Láďa Paťha (Kontakt), který překonal letitý rekord P.Fazekaše skvělým výkonem 307. Gratuluji!
Výjimečnost dne podtrhl Pavel Vetchý výkonem 302.
[ podrobnosti ]
Pohár - 10.den
5.3.2003
Ve třetím čtvrtfinálovém zápasu Poháru nadchnul svým kvalitním výkonem Prodejx, škoda jen, že tento výkon je znehodnocen účastí pouze pěti hráčů v duelu. Prodejx tak přišel o možnost zaútočit na rekord kuželny. Od poraženého Slamontu se možná čekal trochu větší odpor, ale výkon Prodejxu byl opravdu kvalitní.
V posledním čtvrtfinále splnil úlohu favorita Výzkum a přesvědčivě zdolal Dravex, jehož hráči ale bojovali a některé duely značně zdramatizovali.
[ podrobnosti ]
2.liga - 21.den
4.3.2003
21.den 2.ligy se odehrál bez výrazných překvapení.
Cech III podal letošní suverénní maximum (možná i absolutní, větší výkon jsem u něj v posledních letech nenašel) a celkem logicky zdolal Pekelníky, dokonce s nulou. Nicméně průběh malých her nebyl vůbec jednoznačný a Cech III je obě vyhrál o pouhé 3 body, velké hry již byly jasné.
C.H.A.N.C.E. porazila poslední Dopravu i v pěti lidech. S výjimkou Dorážky, ve které vítězové přece jen nestačili, získal druhý celek tabulky výhry v ostatních hrách poměrně snadno. C.H.A.N.C.E. tak snížila náskok vedoucího Dravexu na pouhý bod.
Také Štíři překonali své absolutorium a zdolali Spajky kanárem. Ale Spajci sahali ve dvou hrách důrazně po bodu, který jim nakonec v obou případach utekl. Na Dorážce se jim v závěrečné třetině nepodařil kopec a na Plzeňce ztratili výhru až v poslední položce.

[ podrobnosti ]
1.liga - 21.den
3.3.2003
Kontakt si poradil relativně snadno se Slamontem, od kterého by se dal po kvalitních jarních výkonech očekávat trochu větší odpor. Dorážku zahrál Kontakt slabě a také ji jasně ztratil. Ostatní hry ale s přehledem vyhrál, když se mu vždy podařilo udržet náskok získaný na první dráze.
V neděli předehrávaný duel Kotelna-FTB byl poznamenán tím, že FTB byl oslaben o svého hospitalizovaného kapitána. Výsledek zápasu je tak zcela zřejmý. Ovšem podíváme-li se na výsledky jednotlivých her blíže, zjistíme, že FTB sehrál s favoritem velmi důstojnou partii a je mi záhadou, proč se nepokusil dojednat dohrávku. Ve třech hrách jsou rozdíly jednoznačně dosažitelné a nejsou nijak vyjíměčně závratné. FTB mohl klidně sáhnout aspoň na bod. Takto měla Kotelna, která zahrála svůj standard, značně ulehčenou roli.
Duel Prodejx-Výzkum vyzněl pro Prodejx, který měl přece jen o něco vyrovnanější výkony a měl méně větších výpadků. Prodejx vedl po půlce relativně těsně všechny hry. V malých hrách nedal soupeři šanci, v Plzeňce to byla bitva až do konce. Honery už celkem jasně získal Výzkum, ovšem určitě potom neměl moc důvodů k radosti.
Příští týden se koná prakticky finále první ligy, když se střetnou OHM a Kotelna (15:30). A vzhledem k tomu, že se střetávají spolu, je již teď na 100 % jisté, že Kontakt ztratil i poslední teoretické šance na obhájení titulu. Patří mu třetí příčka, o kterou již nemůže přijít. Další jistotou je také sestup Odolenky, která již nemůže předstihnout předposlední Korund ani teoreticky.
[ podrobnosti ]
Pohár - 10.den
26.2.2003
V Poháru začaly vyřazovací boje. V prvních dvou zápasech čtvrtfinále se překvapení nekonala.
Nejprve zdolal OHM druholigovou C.H.A.N.C.I. především díky větší vyrovnanosti týmu. OHM až na svého kapitána J.Mlejnka (262) nijak výrazně nezářil, ale podal vyrovnané výkony bez výrazných výpadků. Kdežto u C.H.A.N.C.E. se naplno projevily výrazné rozdíly ve výkonnosti uvnitř družstva, kdy tři kvalitní hráči přece jen příliš převyšují zbytek týmu. Výborný výkon podal Š.Diosegi - 272.
Velice podobný průběh měl zápas Kotelna - Odolenka, kdy opět slavila úspěch vyrovnanost týmu Kotelny. [ podrobnosti ]
2.liga - 20.den
25.2.2003
20.hrací den 2.ligy byl podivný zejména v tom, že hned tři týmy nastoupily v pěti hráčích. Nejvíce to překvapilo u vedoucího Dravexu, který tak prakticky odevzdal zápas Disperzím a výrazně otřásl svou dosud zcela pevnou první pozicí.
B.C.Regula dokázala zdolat Pekelníky. V nevýrazné Dorážce uspěla Regula, Rohy se staly jedinou kořistí Pekelníků. Velké hry zvládli lépe vítězové, přičemž Plzeňku jednoznačně a na Honerách zlomili odpor soupeře až v poslední třetině.
Vedoucí Dravex měl potíže se sestavou (dle mých informací objektivní) a přesto se ani nepokusil domluvit dohrávku. To je u suverénně vedoucího týmu 2.ligy přinejmenším trochu podivné. Navíc se Dravexu příliš nevedlo a tak nebylo pro Disperze problémem vyhrát kanárem (ovšem v případné dohrávce by zřejmě jasně uspěl přece jen Dravex).
V utkání Doprava-Štíři nastoupili v pěti lidech oba soupeři. To je opět zvláštní hlavně u Štírů, kteří usilují o přední příčky, kde může přijít v potaz i celkový průměr (toto samozřejmě platí i pro Dravex). Ve vlastním zápasu přece jen vynikla vyšší kvalita družstva Štírů, kteří soupeře většinou realativně snadno přehrávali.
[ podrobnosti ]
1.liga - 20.den
24.2.2003
Všechna tři utkání 20.dne měly jasné favority z prvních třech příček tabulky, kteří také svou roli ve všech případech zvládli. To znamená, že čelo tabulky nedoznalo změn.
Nejprve si Kotelna poradila s Korundem, a to i přes dost tristní výkon v Dorážce (jediný kopec). Korund měl šanci už jen na Rohách, které po půlce vedl. Kotelna ale překvapení nepřipustila.
Vedoucí tým OHM si také vybral hluché místo, a to na Rohách, které Odolence odevzdal. Ostatní hry, hlavně pak velké, se ovšem odehrály jednoznačně pod jeho taktovkou.
Vrchol dne přišel na závěr. Kontakt hrál skvěle a zcela reálně atakoval magickou hranici 1600 bodů. Nakonec ale zůstal těsně před branou - 1591. I tak je to ale Rekord kuželny. Je zřejmé, že Kontakt svůj duel s Výzkumem jasně vyhrál. Role Výzkumu v zápasu byla velmi absurdní. Výzkum překonal svůj týmový rekord (1475) a kteréhokoli jiného soupeře z tohoto dne by jasně zdolal. Ovšem z tohoto utkání si odnáší kanára... To také nemá v minulosti obdoby.
[ podrobnosti ]
2.liga - 19.den
18.2.2003
Vedoucí Dravex si sice na třech postech sestavy vybral hodně slabší den, ale přesto měl tak dobře rozložené výkony, že dokázal zdolat Spajky, kterým se také moc nedařilo, s nulou. Dravex většinou kontroloval vývoj jednotlivých her. Spajkům zableskla naděje na Plzeňce, kterou před závěrem vedli o 17. Ale dost neuvěřitelné selhání finišmana (16) je připravilo o čestné body.
Utkání B.C.Regula - Cech III skončilo plichtou, když oba týmy zaostaly za svými průměry. Po vyhrané Dorážce sahala Regula i po výhře na Rohách, ale úmrtí v závěru ji o ni připravilo. Velké hry vyzněly celkem jasně pro vítěze.
C.H.A.N.C.E. opět atakovala ve druhé lize hodně neobvyklou čtrnástistovku, což logicky přineslo její jednoznačnou výhru nad v obvyklých dimenzích hrajícími Disperzemi.
Tabulka nedoznala prakticky žádných změn. Náskok Dravexu je stále tříbodový.
[ podrobnosti ]
1.liga - 19.den
17.2.2003
Vedoucí OHM nedokázal zlomit odpor Slamontu v obou malých hrách a tak jejich vzájemný duel skončil smírně. Jednotlivé hry přinesly jasné výhry bodujících týmů.
Prodejx si jednoznačně poradil s Odolenkou, která držela krok pouze půlku Rohů a třetinu Plzeňky. Poté ale kraloval pozdější vítěz a výkonnostní rozdíl byl zřejmý.
Korund dokázal překvapivě přehrát FTB téměř o 100 bodů, ale bohužel pro něj nemohl slavit výhru. FTB totiž dokázal uhájit těsné výhry v Dorážce i Plzeňce (o 6 resp. o 5). Rohy i Honery vyhrál zcela suverénně nadprůměrně hrající Korund.
Ztráty bodu OHM může příští týden využít Kotelna a znovu se přiblížit na bod. Korund se vzdálil poslední Odolence o další bod.
[ podrobnosti ]
1.liga - 18.den - dohrávka
16.2.2003
Dohrávka utkání Kotelna-Prodejx dopadlo přesně podle načrtnutého scénáře. Kotelna vyhrála oboustranně slabou Dorážku, zcela suverénně Rohy, kdyžto na Plzeňce se jí nedařilo a Prodej bodoval. Honery už byly opět jasné pro vítěze.
[ podrobnosti ]
2.liga - 18.den
11.2.2003
B.C.Regule se v přímém souboji o třetí příčku podařilo zdolat Štíry. Regula zahrála první půlku dobře a získala náskok ve všech hrách. Ale na druhé dráze jí odcházela forma a Štíři stahovali. Pouze v Dorážce se Regula dokázala ve druhé půlce zlepšit a to jí pomohlo k výhře. Na Rohách Štíři ze ztráty (až 27) kuželku po kuželce ukrajovali až v samém závěry strhla M.Vyhnálková body na svou stranu. Plzeňka měla podobný průběh s tím rozdílem, že Štíři otočili skóre dříve a v závěru rozhodl naopak Z.Rogovski pro Regulu. Honery byly jednoznačnou záležitostí vítězů.
C.H.A.N.C.E. podala suverénní letošní maximum a porazila Spajky výrazným rozdílem (o 251). S výjimkou těsné Plzeňky (o 2) byly ostatní hry jasnou záležitostí vítězů.
Doprava nastoupila proti Pekelníkům opět v pěti, ale tentokrát lze jednoznačně říci, že tím přišla o bod, protože obě malé hry prohrála o jedinou kuželku. Velké hry byly vzhledem k situaci jednoznačné. Je známo,že Doprava má často potíže se setavou, ale proč se v tomto případě aspoň nepokusila vyjednat dohrávku (třeba E.Vovsové, která jindy stabilně hraje) mi zůstává záhadou.
Tabulka doznala jen minimálních změn. [ podrobnosti ]
1.liga - 18.den
10.2.2003
První utkání Kotelna-Prodejx nebylo vinou nemoci dohráno. Podle dosavadní situace je opravdu vysoce pravděpodobný výsledek 6:2 pro Kotelnu.
Kontakt zvládl utkání proti FTB a až na závěrečné Honery jistě bodoval. FTB se naopak kromě Honerů první tři hry výsledkem příliš nevydařily.
OHM zahrál výborně, pokořil hranici 1500 bodů a zcela logicky tímto výkonem zdolal Výzkum. Výzkum se snažil a bojoval, jeho dílčím úspěchem byla aspoň výhra v Plzeňce. Více soupeř nedovolil.
[ podrobnosti ]
Pohár - 9.den
5.2.2003
Závěrečné boje ve skupinách přinesly jeden obrovský šok, kterým je vyřazení obhájce Poháru z loňského ročníku Kontaktu. Osmička čtvrtfinalistů dostala poslední tři dosud neznámá jména a vyřazovací boje tak mohou 26.února začít.
V prvním duelu C.H.A.N.C.E. celkem v poklidu získala přesně potřebnou výhru v poměru 12:4 nad Spajky. Tento poměr jí přinášel jistotu postupu. [ Skupina F ]
Zápas Slamont-Kontakt sliboval vyrovnaný souboj, ve kterém nebyl výrazný favorit. Utkání opravdu přineslo většinou kvalitní a velmi vyrovnané duely, ve kterých měl Slamont přece jen více štěstí. Bohužel celkový výsledek byl výrazně poznamenán faktem, že L.Kleiner z Kontaktu se nedostavil k zápasu. Bylo to ve chvíli, kdy měl Kontakt pouze 2 body a potřeboval získat ještě 3. V tu chvíli již tedy bylo zřejmé, že tím ztratil veškeré naděje na postup. To ovšem nijak nesnižuje kvalitní výkonu hráčů Slamontu, kteří pokořili hranici 1400 bodů. [ Skupina A ]
C.H.A.N.C.E. si výhrou vybojovala první místo a popstup mezi druhými týmy ve skupinách. Ve čtvrtfinále se střetne s OHM. Po výpadku Kontaktu se otevřela postupová příležitost Dravexu, který jako druhý nejlepší z druhých týmů proklouzl mezi poslední osmičku, kde se utká s Výzkumem.
Kontakt pro letošek v Poháru skončil. Pořadí druhých týmů : [ >>>>> ]
2.liga - 17.den
4.2.2003
V prvním utkání zdolali Štíři Disperze. Po velmi vyrovnané, kterou pro sebe o jediný bod získaly Disperze, vyhráli vítězové jasně následující dvě hry. Na Honerech udělala rozhodující náskok kapitánka vítězů, Štírům se pak moc nevedlo, ale náskok přece jen těsně uhájili.
Druhý zápas zahájil Cech III ve velkém stylu (půlka 672) a vedl nad lídrem 2.ligy ve všech hrách celkem značným rozdílem. Ale druhou půlku už příliš nezvládl, zahrál o 130 méně a až na Rohy svůj náskok vždy ztratil. Zápas byl celkem vyrovnaný a Cech III rozhodně sahal po remíze. Např. Dorážku otáčel K.Mašek až kopcem ve finiši (bylo to o 2), podobně Honery se rozhodovaly až v samém závěru.
Večerní duel připomínal hru kočky s myší. Regula porazila poslední Dopravu rozdílem téměř 400 bodů, což mluví za všechny komentáře. Snad jen jediná zmínka o výjimečném výkonu - Dopravě se extrémně nevyvedly druhé Rohy - celkem pouhých 7.
Dravex už vede o 5 bodů, ale má o zápas víc.
Další pořadí se příliš nezměnilo, pouze Štíři a Cech III si prohodili pořadí. [ podrobnosti ]
1.liga - 17.den
3.2.2003
Tento den se odehrál zcela bez překvapení, favorité dokázali vždy naplno bodovat.
Kontakt neustál proti Korundu Dorážku, ale pak už nedopustil, aby se opakovala senzační remíza z podzimu a ostatní hry vyhrál zcela jednoznačně.
Velmi podobný scénář měl zápas Odolenka - Slamont s tím rozdílem, že Slamont dokázal Dorážku o jediný bod vyhrát.
Vedoucí OHM sice zdolal FTB kanárem a celkově téměř o 150, ale v tomto zápasu zcela paradoxně visela ve vzduchu remíza. OHM může poděkovat svému kapitánovi J.Mlejnkovi, který v samotném závěru otočil skóre jak na Rohách, tak v Plzeňce.
OHM v čele opět odskočil od Kotelny o dva body. Na třetí příčku se vrátil Kontakt, na čtvrtou se posunul Slamont. [ podrobnosti ]
Pohár - 8.den
29.1.2003
V předposledním hracím dnu základních skupin zazpívali dva kanáři.
Nejprve OHM ve druhém nejlepším výkonu ročníku 1407 deklasoval Disperze rozdílem téměř 350 kuželek. Slušným výkonem 262 se blýskl J.Telín. [ Skupina C ]
Pak podobně Výzkum nedal nejmenší šanci na úspěch Korundu, pouze rozdíl ve skóre nebyl pro Korund tak hrozivý. [ Skupina D ]
Před posledními dvěma utkáními je jasné, že venku ze hry jsou Korund a Štíři. Velkou šanci na postup má C.H.A.N.C.E., které k jistotě stačí porazit Spajky 12:4 (ale nejspíše i 11:5). To znamená, že kromě "velké trojky" musí bodovat ještě jeden hráč. Také postup poraženého z dvojice Slamont-Kontakt se zdá velmi pravděpodobný. Slamontu stačí k jistotě prohrát 4:12 (ale spíše i 3:13) a Kontaktu pak 6:10 (resp. 5:11). Ovšem samozřejmě mohou nastat i další varianty. Ve hře je určitě ještě i Dravex, který při shodě okolností má stále šanci na postup. Postup FTB se zdá již velmi málo reálný. Teoretickou naději z říše zázraků mají ještě Spajci, ale museli by porazit C.H.A.N.C.I. 16:0 nebo aspoň 15:1 a nahrát velké číslo.
Dravex 2 1 0 1 17 : 15 2 1224.5
FTB 2 1 0 1 16 : 16 2 1278.0
Korund 2 1 0 1 14 : 18 2 1199.5
Štíři 2 1 0 1 10 : 20 2 1070.5
Slamont 1 1 0 0 14 : 2 2 1390.0
Kontakt 1 1 0 0 12 : 4 2 1336.0
C.H.A.N.C.E. 1 0 0 1 6 : 10 0 1235.0
2.liga - 16.den
28.1.2003
Bez nadsázky lze zápas Dravex - C.H.A.N.C.E. označit za klíčový vrchol jara 2.ligy. Dravex zápas na rozdíl od podzimního duelu zvládl na jedničku v přímo prvoligovém výkonu 1378. Oslabená C.H.A.N.C.E. dokázala vydolovat body pouze v Dorážce, ale v dalších hrách už na rozjetý Dravex nestačila. Dravex tak udělal výrazný krok směrem k první lize. O vítězství by ho asi už mohlo připravit jen výrazné selhání v několika dalších zápasech.
Pekelníci i přes oslabenou (výkon 7 na dráhu! hovoří za vše)sestavu zdolali Disperze, které jim k tomu napomohly nejhorším výkonem sezóny. Pekelníci vyhráli těsně malé hry, poté ztratili Plzeňku, ale Honery už byly jednoznačné.
Cech III opět naplno bodoval a v tabulce se pozvolna šplhá vzhůru na místa kam zřejmě patří více než na předposlední pozici. Ke kanáru proti Spajkům mu stačil průměrný výkon. Spajci rozhodně nevyhořeli, ale výkony měli špatně rozložené a vždy jim pár bodů na soupeře chybělo. [ podrobnosti ]
1.liga - 16.den
27.1.2003
Výzkum si po prohrané Dorážce v dalších hrách poradil s Korundem relativně snadno. Korund měl jakési šance na úspěch pouze v Plzeňce, ale Výzkum si výhru už jistě pohlídal. Ale na posledních Honerech zřejmě při vědomí jistých dvou bodů výrazně polevil a připravil se tak o lepší výkon.
Zápas Odolenka-Kotelna měl velmi podobný scénář jako předchozí duel. Velký favorit Kotelna přenechal poslední Odolence Dorážku a v dalších hrách jí už nedal nejmenší šanci. Pouze na Rohách držela Odolenka 2/3 krok, ale na posledních 4 položkách získala Kotelna k dobru 53 bodů!
Poslední zápas dne byl nejvyrovnanější. Prodejx získal pro sebe malé hry, z toho Rohy rozdílem třídy. Velké hry byly vyrovnanější. V Plzeňce byl Slamont přece jen o něco jistější. Pravá bitva se odehrála v Honerech, kde se v samém závěru přelévalo skóre ze strany na stranu se šťastnějším koncem pro Slamont, který zachránil bod rozdílem 6 bodů.
Tabulku vede nadále OHM o skóre před Kotelnou a navíc má zápas k dobru. Na třetí místo poskočil díky zápasu navíc Výzkum. Pořadí stále uzavírá Odolenka. [ podrobnosti ]
2.liga - 15.den
21.1.2003
B.C.Regula zdolala Disperze a poskočila na třetí příčku. Dorážky byla velmi vyrovnaná, v konci uspěly Disperze. Ale pak již bodovala jen Regula, Rohy a Plzeňku zlomila vždy na druhé dráze, Honery byly o parník.
Cechu III se opět výkonnostně příliš nedařilo, ale opět bodoval. I přes nejslabší letošní výkon nadělil Dopravě, které se pohříchu dařilo ještě méně, kanára.
C.H.A.N.C.E. udolala nebezpečné Štíry a udržela kontakt s vedoucím Dravexem, od kterého ji dělí jediný bod. Štíři měli Dorážku bez kopce, takto uspět prostě nelze. Na Rohách měla C.H.A.N.C.E. opět příliš nul a tak Štíři udrželi těsný náskok. Plzeňku zvrátil pro vítěze až v samém finiši Š.Diosegi. Honery vypadaly pro C.H.A.N.C.I. bídně (po třetině -42), ale pak už se vyvarovala výpadku a skóre otočila.
Vedoucí duo je již zřetelně oddělené od zbytku startovního pole. V jejich tuhém souboji příští týden hodně napoví vzájemný duel. [ podrobnosti ]
1.liga - 15.den
20.1.2003
V prvním utkání dne nepomohl Prodejxu k vítězství ani výrazný náskok v celkovém výkonu (+39). FTB totiž dokázal své výkony rozložit tak efektivně, že i přes slabší výkon dosáhl na kýžený bod. Dorážku vyhrál Prodejx celkem jistě, stejně jako FTB další dvě hry. Rozdíl 172 ve prospěch Prodejxu na Honerech nepotřebuje další komentáře.
Lídr soutěže OHM byl v utkání proti Korundu jasným favoritem. Svou roli v podstatě zvládl podle očekávání s výjimkou Dorážky, na které se mu nepodařilo soupeře uhlídat. V ostatních hrách byl výkonnostní rozdíl výrazný a zřejmý.
Magnetem dne byl duel Kotelna - Kontakt. Smolařem dne byl Hubert Guba, který dal ve finiši Dorážky pouze sedm a Kontakt ji prohrál o jediný bod a vzápětí si při Plzeňce natáhl třísla. Rohy vyhrál Kontakt celkem jasně, na Plzeňce pak trpělivě uhlídal náskok z první půlky. Ovšem na Honerech Kotelna nezaváhala a nepřipustila ztrátu obou bodů, která by jí vzdálila od vedoucího OHM na tři body.
Při vší úctě k výkonnosti obhájce titulu Kontaktu se zdá jeho ztráta na vedoucí OHM již jen velmi těžko dosažitelná. Dá se předpokládat, že o titul si to rozdají OHM a Kotelna (jejich očekávaný vzájemný duel bude 10.března). [ podrobnosti ]
2.liga - 14.den
14.1.2003
V dalším hracím dnu 2.ligy se až na jednu vyjímku nekonaly žádné výkonnostní zázraky, spíše naopak. Týmy většinou atakovaly letošní minima.
První utkání připomínalo houpačku, podzimní mistr C.H.A.N.C.E. po půlce jasně vedl nad Cechem III v malých hrách, zatímco velké hry byly vyrovnané. Nakonec ale těsně prohrál obě malé hry a velké získal pro sebe, když mu zejména v Honerech pomohla i notná dávka štěstí. O výhru hio asi připravily čtyři nuly za sebou !!! na Rohách. Cech III zahrál minimum letošní sezóny, ale neprohrál, což je pro něj po podzimu, kdy mohl častokrát právem mluvit o velké smůle, významná změna.
Štíři předvedli rekordní výkon, který jim však proti letos opravdu dobrému Dravexu, nestačil ani na bod. Zápas byl v půlce mimořádně vyrovnaný, ale na druhé dráze Dravex dokázal s výjimkou Plzeňky zabrat a strhnout oba body, tolik potřebné v boji o první místo, na svou stranu. Štíři ovšem neprodali kůži lacino a patří jim rovněž uznání.
Poslední zápas mezi Spajky a Pekelníky nevybočil z průměru, oběma týmům se příliš nedařilo. Pekelníci udrželi malý náskok v Dorážce, Spajci naopak celkem jistě získali Rohy. Ve velkých hrách oba týmy vzájemně ztratily náskok vybudovaný na první dráze. Zápas byl celkově velmi vyrovnaný a tak se konečná remíza zdá spravedlivou. [ podrobnosti ]
1.liga - 14.den
13.1.2003
V prvním utkání dne se překvapení nekonalo. Výzkum sice nijak neoslnil, ale výhru nad slabě hrajícím soupeřem nakonec získal, i když ve vyrovnané Dorážce mu trochu přálo štěstí. Ovšem vzhledem k jasnému náskoku v celkovém výkonu je jeho výhra zřejmě zasloužená. Výkon Odolenky v Honerech nesnese bohužel ani druholigová měřítka. Obhájce Kontakt potřeboval pro zachování šancí na obhajobu nutně porazit OHM. Ve velmi vyrovnané dorážce se štěstím uspěl (L.Kleiner dal 21 a Kontakt vyhrál o 3 body - zde byl asi klíč k úspěchu) a Rohy vyhrál celkem jasně. Ovšem ve velkých hrách OHM nepřipustil ztrátu. Vybudoval si vždy náskok již v první půlce a pak jej v obou případech celkem jistě udržel a svého soupeře nakonec celkově mírně přehrál. Utkání bylo kvalitní, vyrovnané, opravdu špičkové, prostě pravý boj o čelo tabulky. Kontaktu se ale možnost obhajoby přece jen opět o něco vzdálila. Překvapení úvodu jara připravil opět Slamont, který dokázal zopakovat podzimní výhru nad lídrem soutěže Kotelnou. Kotelna zatím ztrácí v soutěži body pouze Slamontem. Slamont získal v první půlce ve všech hrách celkem přijatelný náskok, který pak trpělivou a kvalitní hrou s přehledem udržel. L.Novák pokořil hranici 280 i přes to, že jednou umřel na Rohách.
Kotelna tak ztratila vedení a přenechala ho OHM. Příští týden přinese zajímavý duel Kotelna - Kontakt. [ podrobnosti ]
Pohár - 7.den
8.1.2003
Hráči Kotelny sice většinou zůstali na hony daleko za svým potenciálem, ale na jistou výhru nad Štíry to stačilo. Vysoká prohra tak znamená pro Štíry konec účinkování v letošním ročníku Poháru. Kotelna tedy postoupila do čtvrtfinále bez ztráty bodu a dokonce již zná svého soupeře, kterým je Odolenka. [ Skupina B ]
Ve Skupině E prokázal Prodejx přece jen větší zkušenosti, neměl nejmenší problémy s B.C.Regulou a vyhrál rozdílem více než 200 kuželek. Kanára odvrátil až v samém závěru M.Zadražil. Druhým nejlepším výkonem letošního Poháru se blýskl A.Pichrt (252). [ Skupina E ]
2.liga - 13.den
7.1.2003
S výjimkou obou soupeřů v posledním zápasu dne podaly týmy rozpačité výkony na hranici minim letošní sezóny. Dravexu stačil slabší (samozřejmě pouze pro Dravex slabší) výkon k jasné výhře nad Pekelníky, kteří hráli navíc hráli nepochopitelně v neúplné sestavě. M.Buc dal v Dorážce celkem 42, což je maximum sezóny. Také Doprava nastoupila v pouze v pěti a navíc se jejím hráčů vůbec nedařilo. To pomohlo Disperzím ke kanáru, a to i přes letošní nejslabší výkon. Oživení přineslo poslední utkání, ve kterém remízový král B.C.Regula jak jinak než remizovala se Spajky. Remíza byla zasloužená, nicméně Spajkům trochu víc přálo štěstí v Dorážce, která se rozhodovala v posledním hodu do plných obou soupeřů. Za povšimnutí stojí ještě Plzeňka J.Jirouška 67. [ podrobnosti ]
1.liga - 13.den
6.1.2003
Slamont podal slušný výkon, soupeře zdolal téměř o 100, ale tento náskok získal prakticky pouze v Honerech, a tak mu to na zisk obou bodů proti bojujícímu Výzkumu mu to nakonec nestačilo, a moc nechybělo a mohl ztratit i body oba. Prodejx nezahájil jaro příliš šťastně a odevzdal bod stále se lepšícímu Korundu, který mu však byl v zápasu zcela rovnocenným partnerem. FTB si hladce poradil s Odolenkou a poskočil v tabulce o dvě místa vzhůru. [ podrobnosti ]
Nový rok
1.1.2003
Všechno dobré v roce 2003 !!!
Vánoční turnaj - 5.den
17.12.2002
Závěrečný den přinesl dvě podstatné změny - v pořadí družstev a mužů. O obě se zasloužil Jaromír Černý z týmu Slamont 1. Měl hlavně výborné Plné a závěrečným finišem, kde mu přálo i štěstí, překonal vedoucí Výzkum 1 o dvě kuželky a H.Gubu o 7 kuželek.
Tedy vítězné výkony jsou: Slamont 1 - 721 a Jaromír Černý - 260. Na třetí místo mezi ženami se ještě protlačila Z.Winklerová s 228.
Vánoční turnaj - 4.den
16.12.2002
Teoreticky nejnabitější den většinou nepřinesl oslnivé výkony, ale pořadím přece jen výrazně zahýbal. Do čela se posunul Výzkum 1, který nahrál 719 hlavně díky výborné hře V.Martincové (258), která tímto výkonem zřejmě jasně vyhraje soutěž žen. Na druhé místo se protlačil OHM 1 se 713. Dalšímu horkém favoritu Kontaktu 2 se nevedlo a skončil v poli poražených, ovšem s jednou výjimkou, kterou byl H.Guba. Ten se výkonem 253 dostal do čela pořadí mužů. Na přední příčky se pak protlačili ještě J.Telín - 247, R.Kovačíková - 234 a J.Stejskalová - 222.
Vánoční turnaj - 3.den
11.12.2002
Tým C.H.A.N.C.E. 1 se podle očekávání dostal do čela se 706, nicméně ke spokojenosti jim určitě ještě něco chybělo. Velmi příjemným překvapením byly výkony, které předvedli Dravex 1 (694) a Korund 1 (689). Čelo pořadí mužů se zcela změnilo. Vedou Š.Diosegi a M.Brzek s 247, následují J.Páv a V.Číž ml. s 241, páty je J.Baron (239). Mezi ženami se zásadní změny neudály.
Vánoční turnaj - 2.den
10.12.2002
Očekávaný start jednoho z favoritů - Kotelny - nepřinesl velké výkony a byl trochu zklamáním. Kotelna 1 nepřekonala hranici 700 bodů a ztratila šance na dobré umístění.
Mezi jednotlivci se do čela průběžného pořadí dostali J.Lampert s 238 a J.Kohoutková s 215. Ovšem na těchto postech dozajista nezůstanou.
Vánoční turnaj - 1.den
9.12.2002
První den turnaje se přes 600 bodů dostali pouze Pekelníci 1, trochu zklamala B.C.Regula 1.
Z individuálních výkonů zaujal jediný - P.Štědroňský 225.
Průměry jednotlivců
3.12.2002
Vítězem mezi muži se díky skvělému třístovkovému závěru stal Štěpán Diosegi, který přeskočil druhého Přemka Krůtu i třetího Huberta Gubu. J.Mlejnek a J.Jíra, kteří vévodili pořadí celý podzim, nezvládli závěrečné zápasy a klesli na 4. a 5. místo.
Mezi ženami odolala "tradiční" vítězka Věra Martincová vytrvalému tlaku Jitky Stejskalové s nebývale malým náskokem, ale přece. Třetí příčku uhájila Květa Tůmová. [ podrobnosti ]
2.liga - 12.den
3.12.2002
Závěrečnému letošnímu dni 2.ligy vévodil skvělý výkon Štěpána Diosegiho 301, kterým o 13 kuželek předstihl vedoucího P.Krůtu a stal se vítězem podzimní části soutěže jednotlivců.
C.H.A.N.C.E. si poradila s Pekelníky, i když o výhru musela v závěrečným Honerech tvrdě bojovat a stahovat ztrátu téměř 40 bodů. C.H.A.N.C.E. tak uhájila první místo a přezimuje v čele tabulky. Cech III si vybral další neuvěřitelnou smůlu, když dosáhl o 77 bodů lepšího výkonu než Štíři, ale přesto mu to nestačilo ani na remízu. Štíři se tak dostali na pěkné 3.místo tabulky. Doprava opět nastoupila pouze v pěti a tak logicky nemohla Spajkům vůbec konkurovat. [ podrobnosti ]
1.liga - 12.den
2.12.2002
Slamont zdolal FTB zejména díky vyrovnanějším výkonům svých hráčů a předstihl ho tak v tabulce. Kotelna si poradila s Výzkumem, když odrazila jeho boj o remízu hlavně v Plzeňce. Kotelna tak uhájila vedení v soutěži o skóre před OHM. Kontakt si relativně snadno poradil s Prodejxem (jeho výkon v Rohách byl tristní). Obhájce Kontakt tak ztrácí po polovině soutěže na vedoucí duo čtyři body. [ podrobnosti ]
Pohár - 6.den
27.11.2002
Slamont si hladce poradil s Cechem III, který tak již ztratil veškeré šance na postup. Slamont si to rozdá o přímý postup s Kontaktem, ale i poražený z tohoto duelu bude mít reálné šance na postup z druhého místa. [ Skupina A ]
Zápas C.H.A.N.C.E. - Odolenka byl vyrovnaný a byl přerušen po pěti hráčích. V dohrávce šestých hráčů byl nakonec přece jen úspěšnější prvoligový tým, který ótočil skóre a tento zápas vyhrál. Odolenka se tak stala prvním jistým vítězem základní skupiny a postupuje do vyřazovacích bojů, kde se utká s vítězem skupiny B. [ Skupina F ]
2.liga - 11.den
26.11.2002
Spajci a Disperze se střídali v jasných výhrách jednotlivých her a nakonec si po zásluze rozdělili body. Štíři celkem v pohodě přehráli Pekelníky, kteří odvrátili kanára na poslední chvíli až dobrým finišem v závěru Honerů. Dravex po slušném výkonu zdolal jistě B.C.Regulu, když na soupeře nestačil pouze v Honerech.
V dohrávce 10.dne dokázala B.C.Regula vydolovat bod proti týmu C.H.A.N.C.E., který tak ztratil druhý bod, ale nicméně stále drží neporazitelnost. V dohrávce celého zápasu 9.dne si Cech III poradil s Pekelníky, zabrat nedokázal pouze v Honerech, ve kterých se trápil a podal jen slabý výkon. [ podrobnosti ]
1.liga - 11.den
25.11.2002
OHM zahrál velmi slabě, ale přesto mu to stačilo na nejtěsnější výhru nad Prodejxem. Ovšem nutno říci, že Prodejx měl zápas rozehraný na jasnou výhru, ale v závěru Rohů a hlavně v závěru Honerů oba body OHM přímo vnutil! Výzkum a FTB sehráli vyrovnanou partii a spravedlivě si rozdělili body. Korund si načasoval formu a zahrál přesně ve chvíli kdy to bylo potřeba, tedy v zápasu pravdy o Černého Petra. Předvedl suverénní letošní maximum a soupeři v podstatě nedal nejmenší šanci. [ podrobnosti ]
Pohár - 5.den
20.11.2002
Korund bez potíží zdolal opět nekompletní Dopravu. [ Skupina D ]
Dravex podal slušný výkon, jasně přehrál Disperze a díky dobrému skóre má velmi reálnou šanci na postup ze druhé pozice. [ Skupina C ]
2.liga - 10.den
19.11.2002
Dravex podal svůj slušný standard, zatímco Dopravě se vůbec nedařilo. Nebylo tak divu, že zápas skočil drtivou výhrou favorita a rozdíl ve výkonech byl až na Dorážku propastný. Cech III dosáhl letošního maxima (4.výkon letošní 2.ligy) a tým Disperzí jednoznačně přehrál bez těsných výsledků jednotlivých her. C.H.A.N.C.E. - B.C.Regula nedohráno (nepatrně lepší pozici má asi C.H.A.N.C.E.). [ podrobnosti ]
1.liga - 10.den
18.11.2002
V utkání podzimu se střetly dva vedoucí týmy. Dosavadní lídr OHM zápas pravdy příliš nezvládl a zahrál hluboko pod své letošní výsledky. Kotelna chytla svou příležitost pevně do rukou, zahrála kvalitně a po nezbytné dávce štěstí při těsných výhrách v malých hrách soupeře tvrdě rozdrtila v závěrečných Honerech. Díky vysokému rozdílu ve výkonech se tak dostala lepším průměrem do čela tabulky. OHM tak ztratil neporazitelnost a také poprvé opustil čelo tabulky.
Slamont hrál velmi slabě, čehož dokázal Korund využít k zisku bodu a velmi tvrdě sahal v Honerech po výhře, Slamont ale nakonec bod uhájil. Kontakt hrál výborně, letos poprvé překonal hranici 1500 bodů (2.výkon sezóny) a tak bylo jasné, že Odolenka v současné formě mu nebude vážným soupeřem. To se také beze zbytku potvrdilo. [ podrobnosti ]
2.liga - 9.den
12.11.2002
Doprava po velmi slabém výkonu neměla nejmenší nárok na úspěch proti vedoucímu týmu C.H.A.N.C.E. Štíři zdolali po tuhém boji Spajky především díky výkonu své kapitánky, která svým výkonem vyčnívala nad ostatní (a nejen výkonem!). Pekelníci - Cech III odloženo. [ podrobnosti ]
1.liga - 9.den
11.11.2002
Kontakt opět potvrdil smůlu letošní sezóny a ztratil celkem nešťastně další bod po remíze se Slamontem. Kotelna se předvedla v plné síle a po zatím nejlepším výkonu celé letošní sezóny 1530 nedala šanci na úspěch FTB. Výzkum se s Prodejxem nakonec rozešel smírně po výrazných výhrách obou týmů v jednotlivých hrách. [ podrobnosti ]
Pohár - 4.den
8.11.2002
Prodejx si ve vyrovnaném utkání nakonec poradil s FTB. [ Skupina E ]
Štíři i Pekelníci hráli v pěti. Výhru si nakonec za lepší celkový výkon odnášejí Štíři i přes pouhé dvě výhry dvojic. [ Skupina B ]
2.liga - 8.den
5.11.2002
B.C.Regula opět výrazně slevila ze svého výkonu a nedokázala přehrát Pekelníky. Dravex opět ve kvalitním výkonu přehrál statečně odolávající Disperze. Štíři neměli s neúplnou Dopravou žádné problémy. [ podrobnosti ]
1.liga - 8.den
4.11.2002
Kotelna sice nepředvedla nic oslnivého, ale na suverénní výhru nad slabě hrajícím Korundem to bohatě stačilo. Také OHM si vybral velice slabý den ve vhodnou chvíli (dosavadní minimum dokonce 1444), protože se nakonec k výhře nad Odolenkou protrápil. Dech začíná konečně nabírat obhájce Kontakt, který po slušném výkonu jasně rozdrtil Výzkum. Ten naopak dech nějak ztrácí. [ podrobnosti ]
Pohár - 3.den
1.11.2002
Odolenka si snadno poradila se Spajky, ale výkonnostně nepřesvědčila. [ Skupina F ]
Obhájce Poháru Kontakt zdolal Cech III, který podal slušný výkon. [ Skupina A ]
2.liga - 7.den
30.10.2002
Dravex zvládl utkání se Spajky, podal slušný výkon a vyhrál. Pro Spajky, kteří bojovali a rozhodně nezklamali, je to teprve první letošní porážka. Cech III i přes jisté zlepšení nedokázal vzdorovat B.C.Regule, která konečně předvedla pořádný výkon přes 1300 a soupeři dala dokonce kanára. Vedoucí C.H.A.N.C.E. sice výkonem neoslnila, ale zahrála co potřebovala a zápas s bojujícími Disperzemi nakonec ke dvou bodům dovedla. [ podrobnosti ]
1.liga - 7.den
29.10.2002
OHM si drží stabilní vysokou výkonnost, tentokrát po boji zdolal Slamont a stále bez ztráty vede tabulku. Prodejxu stačil i průměrný výkon na výhru v zápasu proti Odolence, které se tentokrát vůbec nedařilo. Ještě méně se dařilo Korundu, se kterým tak neměl FTB nejmenší problémy a nadělil mu kanára. [ podrobnosti ]
Jednotlivci, soupisky
24.10.2002
Aktualizovány průměry jednotlivců po půlce podzimu. [ podrobnosti ]
Vloženy byly definitivní (tedy aspoň doufám) soupisky. [ podrobnosti ]
Pohár - 2.den
23.10.2002
OHM si poradil bez problémů s Dravexem. [ Skupina C ]
Výzkum sice zdolal Dopravu hladce, ale jeho týmový výkon byl dost nevyrovnaný. [ Skupina D ]
2.liga - 6.den
22.10.2002
Štíři zabrali, když potřebovali, a i přes výrazně slabší celkový výkon vydolovali bod proti B.C.Regule. Vedoucí C.H.A.N.C.E. ztratila první bod v soutěži po vyhecovaném souboji proti Spajkům, nicméně k výhře byla přece jen trochu blíže. Pekelníci se štěstím, ale zaslouženě, zdolali Dopravu. [ podrobnosti ]
1.liga - 6.den
21.10.2002
Kotelna zdolala po slušném výkonu Prodejx. Obhájce Kontakt hrál asi pod dojmem špatného úvodu sezóny nervózně a nedařilo se mu, přesto konečně vyhrál, ale rozhodně ne snadno, FTB hodně výrazně sahal po remíze. Výzkumu nestačil celkem slušný výkon ani na bodík a dostal od OHM kanára. OHM je nadále v čele bez ztráty bodu. [ podrobnosti ]
Konečně byl do výsledků zanesen výsledek dohrávky 1.kola Odolenka-FTB. [ podrobnosti ]
Jednotlivci
18.10.2002
Poprvé bylo vloženo pořadí jednotlivců, kterému zatím jasně dominuje Jarda Mlejnek před Štěpánem Diosegim a Hubertem Gubou.
Mezi ženami je lídr typický - Věra Martincová, ovšem následuje dosud neobvykle, ale zatím s výborným výkonem Jitka Stejskalová, třetí je Květa Tůmová. [ podrobnosti ]
2.liga - 5.den
15.10.2002
Štíři se hladce vypořádali s Disperzemi. Dravex proti Cechu III nezaváhal, zvládl dvě těsné hry a nekonec mu nadělil kanára. A do třetice zazpíval kanár v duelu B.C.Reguly s nekompletní Dopravou. Nechápu ale, proč se Doprava nepokusila iniciovat dohrávku, protože šance na remízu byly a zisk jedné hry byl zcela jasný. [ podrobnosti ]
1.liga - 5.den
14.10.2002
Téměř tragický úvod Kontaktu pokračuje - tentokrát mu neuvěřitelně sebral bod nováček Korund, i přes celkový drtivý náskok Kontaktu. Také Odolenka příjemně překvapila výrazně zlešeným výkonem a nečekeně zdolala Slamont, byť s trochou štěstí. OHM i přes slaboučký výkon na Rohách jistě přehrál FTB a vede tabulku. [ podrobnosti ]
2.liga - 4.den
8.10.2002
C.H.A.N.C.E. i do třetice s plným ziskem, Dravex totiž toto utkání vůbec nezvládl a zůstal hluboko za svými úvodními výkony. Disperze a Pekelníci sehráli velmi vyrovnaný a nakonec zaslouženě remízový zápas. Velké překvapení zařídili Spajci, když po rekordním výkonu zdolali na problémy příliš nepřipravený Cech III. [ podrobnosti ]
1.liga - 4.den
7.10.2002
Výzkumu se podařilo snadno zdolat slabě hrající Korund. Kotelna výrazně slevila ze svých výkonů, ale na oba body proti Odolence to stačilo. Prodejx a Slamont si body rozdělili. [ podrobnosti ]
Pohár - 1.den
2.10.2002
Kotelna lehce přehrála Pekelníky, dokonce zazpíval kanár. [ Skupina A ]
Podobně také FTB neměl s B.C.Regulou větší problémy. [ Skupina E ]
2.liga - 3.den
1.10.2002
C.H.A.N.C.E. opět vítězně, tentokrát nadělila kanára Štírům, ale rozdíly v jednotlivých hrách byly vždy velmi těsné. B.C.Regula nezvládla s Disperzemi malé hry a umožnila jim tak získat jistě neočekávaný a cenný bod. Disperze se poté rozešly smírně i Dopravou. [ podrobnosti ]
1.liga - 3.den
30.9.2002
Obhájce Kontakt opět prohrál! Tentokrát ho opět po tuhém boji pokořila Kotelna, zřejmě jeden ze spolufavoritů soutěže. OHM si snadno poradil s nováčkem soutěže Korundem. FTB se rozešel smírně s Prodejxem. [ podrobnosti ]
2.liga - 2.den
24.9.2002
Nováček C.H.A.N.C.E. udělil Cechu III lekci z produktivity a získal první výhru i přes hoší celkový výkon. Dravex byl proti Štírům zcela suverénní, hlavně ve druhé půlce. Pekelníci se po vyrovnaném zápasu rozešli se Spajky smírně. [ podrobnosti ]
1.liga - 2.den
23.9.2002
V úvodu soutěže došlo ke dvěma překvapením. Výzkum "utrpěl" vítězství proti Odolence. Obhájce Kontakt zahájil vlažně a naopak obstojně hrající OHM toho dokázal plně využít. Slamont se výrazně zlepšil a zdolal stříbrný tým z loňska Kotelnu, navíc posílenou. [ podrobnosti ]
2.liga - 1.den
17.9.2002
Dravex podal výborný výkon a přehrál Pekelníky, ale i ti podali rekordní týmový výkon. Spajci vybojovali překvapivou remízu proti B.C.Regule v malých hrách. Cech III ve vyměněné předehrávce 3.dne zdolal jistě Dopravu. [ podrobnosti ]
1.liga - 1.den
16.9.2002
Výzkum zdolal překvapivě jistě Slamont, a to dokonce s nulou. Prodejx měl sice proti nováčkovi Korundu v Dorážce namále, ale nakonec přece jen nezaváhal. [ podrobnosti ]
Nový ročník zahájen
16.9.2002
V pondělí byl zápasy 1.ligy zahájen nový ročník soutěží. Výsledky hledejte u jednotlivých soutěží.
Turnaj Eastman - 6.ročník
11.9.2002
Skončil 6.ročník Turnaje Eastman Sokolov. Vítězem se stal tým druholigových Kraslic výkonem 1631 o jedinou kuželku před Šabinou a 15 kuželek před rovněž druholigovou Kovářskou.
Kategorii mužů vyhrál Jiří Šrek z Jáchymova výkonem 442 před šabinským Jardou Novým s 437. třetí skončil s odstupem Václav Tauer z Kadaně (419).
Mezi ženami jasně dominovala Soňa Vajdíková z Lomnice výkonem 425, druhá byla Eva Nováčková z Chebu se 410 a třetí Dana Hlavatá z Jáchymova za 397.
[Výsledky].
Rozlosování - přehled
6.9.2002
K dispozici je přehled Rozlosování všech soutěží. Soubor je ve formátu MS Excel, zazipovaný.    [Download - 12 kB].
Rozlosování - oprava
6.9.2002
Pozor, do rozlosování 1.ligy se vloudila chyba v datech jarní části. Celý herní pořad má být posunut o jeden týden kupředu. Na stránkách je již vše opraveno. Pokud jste si rozlosování již vytiskli, tuto chybu si prosím opravte.
Rozlosování Poháru Eastman
5.9.2002
Bylo přidáno Rozlosování Poháru.
Rozlosování 1. a 2.ligy
3.9.2002
Byl rozlosován nový ročník soutěží. Rozslosování obou lig najdete v příslušných sekcích. Rozlosování Poháru, který se bude hrát novým způsobem v 6 základních tříčlenných skupinách, bude zveřejněno do konce tohoto týdne (do 6.9.).
Všichni kapitáni také obdrží informační mejl s kompletním rozlosováním a potřebnými kontaktními údaji.
Diskusní fórum, vzkazy
14.8.2002
Zprovoznil jsem novou stránku Fórum, na které se můžete vyjádřit ke všemu, čemu chcete. Také je tam formulář pro zasílání vzkazů, z něhož mi můžete sdělit cokoli máte na srdci. Stránka bude přístupná z hlavního menu z nově zařazeného odkazu s názvem Fórum. Odkaz bude jen na novějších stránkách, na stránky v archivu nebude zařazen.
Archivace starých souborů
14.8.2002
V současné době přesunuji stará data do archivu a předělávám prostředí archivu. Veškeré staré zápisy by měly být po těchto úpravách stále přístupné a budou uloženy do doby, po kterou bude stačit kapacita volného diskového prostoru, který je na serveru k dispozici.
Ukončení přesunů a úprav se dá očekávat ve středu 14.8. v nočních hodinách.
Model Poháru v novém ročníku
13.8.2002
Prosím o vyjádření k novému ročníku Poháru v anketě, umístěné v pravém sloupci. V případě, že zvolíte jiný model, můžete poslat návrh jaký model byste doporučovali. Můžete použít též formulář na nové stránce Fórum.
Díky
Příprava nového ročníku soutěží
12.8.2002
V současné době připravuji nový ročník soutěží. Přihlásilo se zatím 18 týmů. Případní další zájemci mají ještě čas na přihlášku do konce srpna 2002.
Zde si můžete stáhnout informační dopis kapitánům družstev (MS Word) [Info].
Turnaj Eastman Sokolov - 6.ročník
9.8.2002
6.ročník Turnaje Eastman Sokolov čtyřčlenných družstev na 100 hodů sdružených proběhne ve dnech 19.8. - 4.9.2002.
Soutěž řídí Jirka Guba, telefon (614) 396, (e-mail).