Head

Aktuality 2009-2010

Konečné pořadí Grand Prix
16.6.2010 – Grand Prix
Konec Poháru umožnil uzavřít pořadí Grand Prix. Jasný vítěz Grand Prix Štěpán Diosegi svým fanatstickým výkonem ve finále Poháru jen potvrdil, že si prvenství plně zaslouží. Další místa obsadili Jirka Guba a Hubert Guba.
Pořadí žen vévodí zcela jasně Růžena Kovačíková. Na druhou příčku podle očekávání poskočila Soňa Šimáčková a třetí příčku uhájila Jitka Jámová.
Celkové pořadí Grand Prix
C.H.A.N.C.E. vítězem Poháru
16.6.2010 – Pohár KKChSo
C.H.A.N.C.E. zdolala po bitvě Kotelnu 10:6.
Úvodní dvojice předvedla úžasné představení, ve kterém Štěpán Diosegi výkonem 315 překonal rekord kuželny. Soňa Šimáčková hrála nádherně (287) a kohokoliv jiného z celého utkání by porazila "o parník", ovšem vybrala si špatného soupeře. Ve druhé dvojici Kotelna po těsné výhře srovnala na body krok. Pak opět kontrovala C.H.A.N.C.E., která zásluhou své kapitánky šla opět do vedení. Ve čtvrté dvojici byla C.H.A.N.C.E. blízko důležitému pátému bodu, ale v zajímavém závěru, kdy měli oba soupeři stejně a dva hody na krále a sedláka, udržel P.Vetchý nervy a obě kuželky trefil, zatímco E.Lutonský posledním hodem ujel. Kotelna stále držela naději a posílil ji výhrou v páté dvojici P.Krůta. Přemek celý zápas jasně vedl, ale H.Slavík se v závěrečné Dorážce chytil a 5 hodů před koncem to bylo o jednu pro Přemka a oba šli do Plných. Přemek hod zvládnul, zatímco Hanuš dal Brandejs a bylo hotovo. Závěrečná dvojice byla jako na houpačce. Pepa Krotký hrál dobře, vyhrál půlku o 42 (147:105) a vše se zdálo jasné. Ale pak se karta otočila, Standa Bošina to našel a stahoval bod po bodu, v jednu chvíli to vypadalo, že se schyluje k náhlé smrti. Standa hrál druhou dráhu 149. Pepa ale konec nakonec zvládnul a C.H.A.N.C.E. může slavit týmový titul (konečně!). Utkání bylo pěkné a dramatické až do samého konce. Byla to důstojná tečka za sezónou.
Pohár klubu
Play-Off Poháru klubu
Rekonstrukce kuželny
8.6.2010 – Aktuality
V kuželně byla vyměněna poslední okna, vše je nyní v plastu. Snad se to projeví na teplotách v zimě :-). Za celou akci musíme upřímně poděkovat Jardovi Mlejnkovi, který vše zorganizoval a zařídil a také se sám na práci a následném úklidu významně podílel. Dokončovací stavební práce udělal Hubert Guba - i jemu za to patří dík a uznání.
Kluci děkujem !!!
Jednotlivci
1.6.2010 – Aktuality
Doplnil jsem všechny možné průměry a body do Grand Prix. Uzavřít GP však zatím nejde, protože se ještě musí dohrát finále Poháru, které však závisí na zvýšení teplot. Při 10°C není příliš rozumné hrát sdruženou disciplínu. Nicméně na medailových postech mužů je víceméně vše jasné. Stejně tak vítězka žen je mimo vší diskusi. Ovšem "na bedně" lze u žen ještě očekávat přesuny.
Průměry na 100 HS
31.5.2010 – Různé
Přehled průměrů hráčů klubu ze všech náhozů na 100 HS v jarní části soutěžního ročníku. Na základě těchto výkonů budou hráči nominováni na Sportovní hry ECHO.
Průměry na 100 HS .
Výsledky sprintu
26.5.2010 – Sprint
Turnaje ve sprintu ve sprintu se zúčastnilo 15 hráčů. Turnaj přinesl řadu překvapivých výsledků a také velké a vyrovnané bitvy. Ze 14 odehraných utkání se celých 10 rozhodovalo až v náhlé smrti, od čtvrtfinále skončil bez náhlé smrti jediný souboj. Vítězem se stal Ruda Schimmer, který zdolal ve finále Romana Opitze poměrem 18:16 v náhlé smrti. Celkový vítěz měl namále už ve čtvrtfinále, když zdolal J.Flejšara až ve druhé sérii náhlé smrti. Roman po vyřazení týmového kolegy J.Mlejnka zdolal nasazenou jedničku H.Gubu. Oba finalisté postoupili ze semifinále po jednobodových výhrách nad svými soupeři.
Třetí místo vybojoval jak jinak než v náhlé smrti Hanuš Slavík proti Vláďovi Čížovi poměrem 19:13. H.Slavík měl při cestě za bronzem štěstí, protože postoupil dvakrát bez boje. V.Číž předváděl po rekonvalesceni po zlomenině nohy velmi pěkné výkony, mimo jiné zdola v 1.kole nasazenou dvojku J.Gubu, ale v závěru mu bohužel trochu "došlo".
Nejlepší výkon na celých 40 hs dosáhl v osmifinále Milan Zadražil - 197. Milan si ovšem bohužel nezařídil zástup v práci a musel tedy odejít na noční, čímž už nestihl start ve čtvrtfinále a nemohl svou bilanci vylepšit. To byla pro průběh turnaje jistě škoda, ale je to jen a jen jeho věc, zda pro možnost absolvování celého turnaje něco udělá či ne. Další TOP výkony byly 196 Vládi Číže z osmifinále a 195 Rudy Schimmera z finále. Celkem třikrát přehodili hráči stovku na 20 hs - Ruda Schimmer dvakrát - 105 a 100 a Milan Zadražil 101.
Výsledky
Přehled všech utkání: [pdf]
Pavouk: [pdf]
Pravidla sprintu
20.5.2010 – Sprint
Abych předešel nejasnostem, tak uvádím podrobná pravidla sprintu .
Kotelna byla mrazuvzdornější
19.5.2010 – 1.liga
Konečně se dohrála 1.liga. Soupeři si už udělali čas a sešli se k odvetě souboje o 3.místo. Na kuželně bylo hezkých 10°C a výkony promrzlých hráčů tomu odpovídaly. I když hráče Kotelny asi přece jen více zahříval jejich název a trápící se C.H.A.N.C.I. nedali ani nejmenší šanci na úspěch. No lépe řečeno C.H.A.N.C.E. hrála hrozně, soupeři nestačila a předvedla nejslabší výkon sezóny. Vítězové vyhráli vcelku jistě všechny a utkání se dohrávalo v poklidu. Ovšem nemohu se jaski zbavit smíšených pocitů...
Play-Off
Play-Off - Přehled
Podnikový turnaj dokončen
13.5.2010 – Turnaje
Výtečnou formu během celé sezóny potvrdil Kontakt, který zvítězil ve výboreném výkonu 1606. Druhé místo vybojovala C.H.A.N.C.E. za 1533 a třetí Kotelna měla jen o bod méně - 1532.
Oba individuální vítězové překonali třistovku. Mezi muži vyhrál Přemek Krůta výkonem 307 a mezi ženami Jitka Jámová s 301.
Výsledky - Podnikový turnaj
Utkání o 3.místo
13.5.2010 – 1.liga
Odveta série o 3.místo Kotelna - C.H.A.N.C.E. se uskuteční ve středu 19.5.2010 od 18:30.
Sprint
11.5.2010 – Sprint
Soutěž ve sprintu se uskuteční ve středu 26. května 2010 od 15.00 hodin.
Update: Pozor, pořad utkání byl změněn.
Sprint - časový pořad
Uzavřena soutěž ve stovkách
4.5.2010 – Stovky
Vítězí Hubert Guba a Růžena Kovačíková.
stovky-2009-2010 - Výsledky
Kotelna je ve finále Poháru
14.4.2010 – Pohár KKChSo
Kotelna zdolala Slamont díky větší vyrovnanosti výkonů podpořených potřebnou kvalitou. Ve finále se tak střetnou poražení semifinalisté ligy.
Pohár klubu
Play-Off Poháru klubu
KONTAKT je mistrem
9.4.2010 – 1.liga
Kontakt zvítězil v odvetě finále nad OHM 6:2 a získal titul. Podařila se mu tak odveta za loňské finále. V Dorážce jasně dominoval OHM - o 48. Kontaktu se vůbec nedařilo, OHM exceloval zejména na první dráze - 98 (dvakrát přes dva kopce a dvakrát velký kopec) a vedl o 44, čímž bylo jasno. Rohy byly celkem vyrovnané, v 9.položce šel Kontakt do trháku na rozdíl 23. OHM pak dělal co mohl (17, 20, 20) a Hubert taky dělal pro OHM co se dalo :-), ale 3 body pro Kontakt tam zbyly. I Plzeňka byla po 3/4 vyrovnaná, ale tlak poslední trojice mistra byl drtivý - nakonec o 38. Honery ovládl Kontakt už zhruba po čtvrtině disciplíny, v závěru už jeho hráči uvolněně trefovali Roh za Rohem až k oslavě titulu. Celkově nahrál Kontakt 1570 a OHM pod 1492.
Mužem finále byl Ruda Schimmer - celkem 587.
Vzhledem k suverenitě Kontaktu během celé sezóny, když si dovolil jedinou prohru v semifinále (C.H.A.N.C.E.) a tři remízy (C.H.A.N.C.E. v základní části a v Play-Off OHM a Štíři), je titul jistě ve správných rukou.
Gratuluji. A to nejen Kontaktu, ale i OHM k vyrovaným a kvalitním výkonům a vůbec k důstojně zvládnuté roli obhájce titulu.
Play-Off
Play-Off - Přehled
O 3.místo - v prvním utkání vítězí C.H.A.N.C.E.
9.4.2010 – 1.liga
C.H.A.N.C.E. zvládla vstup do boje o třetí příčku lépe a zdolala Kotelnu 6:2 a o 39 bodů. Přálo jí ale i nějaké to štěstí. Obě malé hry se vyvíjely dobře pro C.H.A.N.C.I. a v obou případech to vypadalo na poklidný závěr. Ovšem v obou případech byl proti Přema Krůta. Na Dorážce se šlo do finiše za vedení C.H.A.N.C.E. o 17, což je zdánlivě neřešitelná ztráta. Ne tak pro Přemu. Otevřel devítkou, následoval kopec na dva a pak šestka = 24. To bylo vzhledem k tomu, že Pepovi Krotkému se nevedlo, docela dost. Pepa hrál středy a tvrdě a před posledním hodem měl 7 (plichta) a kuželky daleko od sebe. Nicméně jednu líznul a C.H.A.N.C.E. vítězí o bod. Na Rohách to bylo podobné - rozdíl -15 a Přema hraje 9-8-9. Pepa uklohnil 13 a udržel 2 body náskok. Zde pomohlo C.H.A.N.C.I. i neštěstí Růženky Kovačíkové, která si při druhém hodu podvrtla nohu. V tomto hodu to byla nula a poté po odehrání celé disciplína dohrála ten poslední hod a těsně minula Roha a ty 2 bodíky pro C.H.A.N.C.I. tak zůstaly. Pak už ale paradoxně naštěstí hrála jako vždy, tedy výtečně. Druhá půlka Rohů byla 102:95 pro Kotelnu - parádní čísla. Na Plzeňce vedla C.H.A.N.C.E. po půlce o 15. Kotelna ale hned otočila a i přes snahu soupeře si svůj náskok pohlídala. Honery připomínaly houpačku. C.H.A.N.C.E. vedla po 7 položkách o 76, ale po 10 to již bylo jen o 17. Finišmani C.H.A.N.C.E. ale závěr tentokrát zvládli bravurně a dovedli zápas k výhře.
Play-Off
Play-Off - Přehled
C.H.A.N.C.E. ve finále Poháru
7.4.2010 – Pohár KKChSo
C.H.A.N.C.E. zdolala po vyrovnaném a dramatickém boji OHM o pouhých 5 bodů. Utkání bylo opravdu velmi vyrovnané, největší rozdíl ve dvojici byl 16 bodů a 16 byl i největší rozdíl mezi oběma družstvy v průběhu utkání. Podrobnosti a komentář v přehledu Play-Off.
Pohár klubu
Play-Off Poháru klubu
První finále ligy přineslo velký boj
6.4.2010 – 1.liga
Ve finále se setkali stejní soupeři jako vloni a jejich série slibuje velký souboj, který nůže přinést parádní výkony. První finálové utkání tento předpoklad plně potvrdilo. Byla to bitva, kterou ozdobil Ruda Schimmer výkonem 305. Na první půlce zahrál 169, což je zřejmě druhý nejlepší výkon historie.
Utkání sice nemělo vítěze, ale poněkud lepší pozici pro páteční odvetu si vydobyl Kontakt tím, že naházel o 68 bodů vyšší výkon. To je celkem velký rozdíl, o který Kontakt obvykle při remíze neprohrává. OHM bude na obhajobu zřejmě muset vyhrát. Kontakt letos prohrál pouze jednou, a to v odvetném semifinále s C.H.A.N.C.Í. OHM také prohrál jednou - v základní části právě s Kontaktem. Ještě to bude zjímavé.
K utkání. Dorážka byla přetahovaná o každý bod, hlavně závěr byl nesmírně vyrovnaný. Před finišmany vdl Kontakt o 4, ale Hubert Guba dal jen 8, zatímco Jarda Mlejnek přelezl devítku a sodil potřebné 4 kuželky na nesmírně cennou výhru o pouhý bod. Obě družstva šla 8× přes kopec, výkony přes 160, no jo je to prostě finále! A.Kupčík zahrál 27+16. Na Rohách vedl OHM 7 položek, v osmé se to otočilo a v deváté šel Kontakt do dvouciferného rozdílu, který udržel do konce. Plzeňku celkem jistě kontroloval OHM, který si brzy vybudoval malý náskok, který po obrátce zvýšil a v pohodě udržel - nakonec o 29. Na Honerech to bylo opačně Kontakt zahrál první dráhu jako z partesu - 360 je parádní číslo - a vedl o 96! Druhá půlka již byla vyrovnaná, ale výhra Kontaktu byla jasná a ten rozdíl 86 bodů byl klíčový pro rozdíl v celkovém skóre pro Kontakt.
Play-Off
Play-Off - Přehled
Závěrečné boje 1.ligy
30.3.2010 – 1.liga
Termíny finále:
OHM - Kontakt    6.4.2010    18:30
Kontakt - OHM    9.4.2010    18:30

Termíny o 3.místo:
C.H.A.N.C.E. - Kotelna    9.4.2010    16:00
Kotelna - C.H.A.N.C.E.    12.4.2010    18:30

PS: Dělám to všem opravdu schválně, mám z toho radost, že družstva nemají žádné lidi k dipozici. Je to sice docela fuška to zkoordinovat, ale za ten skvělý pocit to stojí.
... Akorát mi nebere hlava, jak na tohle může někdo přijít.
Semifinále Poháru
30.3.2010 – Pohár KKChSo
Termíny semifinále Poháru:
Kotelna – Slamont    14.4.2010    17:00
C.H.A.N.C.E. – OHM    7.4.2010    17:00
Pohár dospěl k semifinále
10.a 24.3.2010 – Pohár KKChSo
Utkání Kontakt – Slamont přineslo plejádu pěkných výkonů a jistý postup Slamontu poměrem 14:2.
Zápas Kotelna – Korund mě příliš nepotěšil, protože k němu nastoupilo pouze po čtyřech hráčích. Takové utkání se podle pravidel vůbec nemá hrát. Nicméně hrálo se a v tom torzu byla jasně lepší Kotelna.
OHM vyhrál proti Prodejxu v kvapíkovém rytmu první čtyři duely a bylo jasno. Prodejx pak již jen korigoval.
Nejabsurdnější ovšem byl souboj-nesouboj C.H.A.N.C.E. – Štíři, k němuž C.H.A.N.C.E. nastoupila, ale na soupeře čekala marně. Družstvo C.H.A.N.C.E. se rozhodlo neakceptovat opakované utkání.
Pohár klubu
Play-Off Poháru klubu
Kontakt do finále, ale měl hodně namále
23.3.2010 – 1.liga
Odveta série Kontakt - C.H.A.N.C.E. se předem zdála jako formalita. Kontakt vyhrál v prvním utkání 6:2 a o 159. Ovšem průběh byl překvapivě úplně jiný a ještě před posledními hráči v Honerech nebylo jasno. C.H.A.N.C.E. svého soupeře v malých hrách doslova smetla (o 31 a o 37) a i v Plzeňce měla dosatečný náskok, o který se však v závěru musela strachovat, ale i 39 nakonec stačilo na čtyřbodovou výhru. Před Honery tedy bylo vše otevřené. Trochu lépe si stál Kontakt, který po půlce vedl o 11 a všichni čtyři první hráči náskok ještě navýšili až na 31. Ovšem v páté dvojici se nedařilo J.Gubovi a vše vrátilo zpět na 11 bodů. J.Krotký trefil na první dva Honery hodnotné ulice a mírně stáhnul, ovšem třetí hod šel mimo a vzhledem k tomu, že H.Guba udržel nervy na uzdě a trefil všechny čtyři hody a dobře (celkem 60), bylo rozhodnuto. Kontakt nakonec postup zvládnul a překvapení se nekonalo.
Play-Off
Play-Off - Přehled
2.ligu vyhrály Lvice před Spajky
16.3.2010 – 2.liga
V posledním kole Lvice remizovaly s Dravexem, ale překvapivě dosáhly ze všech čtyř v posledním kole hrajících družstev nejmenší výkon. Ovšem jejich převaha v konečné tabulce 2.lize je zřejmá a mají i přes personální potíže nejlepší průměr. I druhé utkání Proxima-Rebelie skončilo smírně. Rebelie zahrála celkově slušně, ale zejména Rohy, ale i Plzeňka zas tak slavné nebyly a Proxima je s převahou vyhrála.
Spajci tak završili svou spanilou jízdu druhou ligou pro ně jistě povzbuzujícím druhým místem.
2.liga - 5.kolo
OHM prvním finalistou
15.3.2010 – 1.liga
Hráči OHM a Kotelny předvedli dvě parádní vystoupení s pěknými výkony (zejména v odvetě), z nichž ani jendo nemělo vítěze. V prvním utkání zvládla Kotelna excelentně Rohy a Plzeňku, Dorážka byla vyrovnaná, nakonec o 2 pro OHM, Honery pak jednoznačná záležitost OHM, který měl o 8 bodů lepší celkový výkon. V odvetě zvádl OHM jistě obě malé hry (celkem +49) a ve velkých hrách se pak konal obrovský souboj o celkové body a hráčům se v něm velmi dařilo - ani jeden výkon družstva na dráhu nebyl pod 300. Kotelna nakonec obě velké hry zvládla úspěšně, ale málo. Hráči OHM potřebná čísla naházeli a udrželi celkové výkony na rozdílu +26 ve svůj prospěch. K výkonu svého družstva přes 1600 nejvíce přispěl řadou zranění sužovaný Roman Opitz výkonem 309.
Obě družstva předvedla parádní výkony, ale do finále může bohužel postoupit jen jeden. Šťastnější byl tentokrát obhájce titulu OHM.
Odveta druhého utkání nemohla být sehrána kvůli tomu, že C.H.A.N.C.E. měla marodku.
Play-Off
Play-Off - Přehled
Spajci prošli 2.ligou bez porážky
9.3.2010 – 2.liga
Spajci ve 2.lize nezaváhali a ztratili jediný bod za remízu s Dravexem. Ostatní tři soupeře zdolali, včetně vítězných Lvic. Tentokrát přehráli svým druhým nejlepším výkonem sezóny Rebelii. Spajci se tak vyhoupli na druhé místo, o které je může připravit pouze Rebelie výhrou v poslendím kole s Proximou.
Také Proxima se konečně dočkala své první výhry - a odnesl to Dravex. Proxima získala těsně malé hry (především zásluhou P.Knotka a J.Jámové) a na Honerech si výhru s jistotou pohlídala.
2.liga - 4.kolo
Kontakt přehrál C.H.A.N.C.I.
8.3.2010 – 1.liga
V prvním semifinále neměla C.H.A.N.C.E. svůj den a podala v nejnevhodnější dobu nejhorší výkon sezóny 1382 (dosud 1447). Kontakt podal svůj vysoký standard 1541 a tak je až s podivem, že utkání neskončilo kanárem. C.H.A.N.C.E. ovšem výtečně zvládla Dorážku a zachovala si tak sice hodně skomírající, ale přece jen nepatrnou jiskérku naděje.
O druhém utkání Kotelna - OHM nemám detaily, ale podle tlf informace to skončilo 4:4.
Play-Off
Play-Off - Přehled
Čtvrtfinále Poháru
5.3.2010 – Pohár KKChSo
Termíny pro čtvrtfinále Poháru klubu:
10.3.2010    15:00    C.H.A.N.C.E. – Štíři
10.3.2010    18:00    Kontakt – Slamont
24.3.2010    15:00    Kotelna – Korund
24.3.2010    18:00    OHM – Prodejx
Semifinále
5.3.2010 – 1.liga
Termíny semifinále:
8.3.2010 16:00 Kotelna – OHM
8.3.2010 19:00 C.H.A.N.C.E. – Kontakt
Vím, že u prvního utkání je 4.směna v práci, ale 1., 2. a 3. mají volno. Zkuste předehrát (případně dohrát před druhým semifinále) nebo si dojednejte jiný termín, aby to bylo odehrané během příštího týdne.

Odvety:
15.3.2010 17:30 Kontakt – C.H.A.N.C.E.
15.3.2010 19:00 OHM – Kotelna
Kontakt doplnil semifinálovou čtyřku
4.3.2010 – 1.liga
Dohrávka potvrdila postup Kontaktu, ovšem Štíři odešli poraženi se ctí. Dá se říct, že ve druhém utkání dokonce dominovali. I přes remízu zahráli téměř o 100 více než Kontakt. Na druhou stranu se musí přiznat, že takto slabý výkon Kontaktu si už dlouho nepamatuji. To ovšem nijak nesnižuje výborný výkon Štírů.
Play-Off
Play-Off - Přehled
Lvice si zajistily prvenství ve 2.lize
2.3.2010 – 2.liga
Lvice tentokrát zahrály standardně dobře a pustily Proximě pouze Dorážku. V předstihu si tak zajistily prvenství ve 2.lize a celkovou 9.příčku. Spajci trošku ubrali, ale na cenný bod proti Dravexu to bohatě stačilo. Na dalších místech za Lvicemi je hodně těsno.
2.liga - 3.kolo
Odvety čtvrtfinále
22.2.2010 a 1.3.2010 – 1.liga
Nejprve OHM výrazně přehrál Korund a suverénně postoupil.
Největší bitvu svedli Kotelna a Prodejx. Ještě před posledními hráči v Honerech nebylo o postupujícím jasno. Nakonec ale závěr zvládla lépe Kotelna a vybojovala postup.
C.H.A.N.C.E. zvládla bravurně odvetu proti Slamontu a po jasné výhře poprvé překročila brány semifinále.

Play-Off
Play-Off - Přehled
Spajci poráží Lvice !
23.2.2010 – 2.liga
Velké překvapení se událo ve 2.kole 2.ligy - Spajci využili slabší chvilky vedoucího družstva soutěže Lvic a dokázali je porazit - v malých hrách zcela jednoznačně a k tomu po boji v Plzeňce a překvapení bylo na světě. Ve druhémm utkání Rebelie zcela deklasovala Dravex.
2.liga - 2.kolo
Základní část Poháru zkompletována
20.2.2010 – Pohár KKChSo
Skončila základní část Poháru. Pořadí jasně dominují Kotelna a C.H.A.N.C.E.
Hrací pořad čtvrfinále bude oznámen v nejbližších dnech.
Pohár
Pořadí poháru
Zahájena 2.liga
16.2.2010 – 2.liga
Lvice zdolaly s přehledem Rebelii a Spajci si bez potíží poradili s Proximou.
2.liga - 1.kolo
První utkání čtvrtfinále
8.2.2010 a 15.2.2010 – 1.liga
Favoriti Kontakt i OHM své první zápasy zvládli, i když soupeři zdatně kousali.
Zbývající utkání C.H.A.N.C.E. - Slamont a Kotelna - Prodejx skončila smírně. C.H.A.N.C.E. má k dobru 114 bodů, Kotelna pak 40.
Play-Off
Play-Off - Přehled
Rozlosováno čtvrtfinále Play-Off i 2-liga
9.2.2010 – 1.liga, 2.liga
Byly stanoveny termíny čtvrtfinále Play-Off a celá 2.liga.
Play-Off
2.liga
Dvojice pro čtvrfinále Play-Off
4.2.2010 – 1.liga
Byla dokončena základní část 1.ligy. Z konečného pořadí vzešli sopeři pro Play-Off:
Kontakt – Štíři
OHM – Korund
Kotelna – Prodejx
C.H.A.N.C.E. – Slamont

První utkání:
8.2.2010 16:00 OHM – Korund
8.2.2010 18:30 Kontakt – Štíři
13.kolo
1.-2.2.2010 – 1.liga

1.liga - 13.kolo
12.kolo
25.-26.1.2010 – 1.liga

1.liga - 12.kolo
Kdo do Play-Off?
20.1.2009 –
Lvice mají 8 bodů, Dravex 6, Rebelie a Štíři po 5. Je to nabité. V příštím kole hrají Štíři s Dravexem a Rebelie se Spajky. Lvice se střetnou s OHM, to bude hodně těžké. Podle papírových předpokladů tedy před posledním kolem budou mít Lvice stále 8 b. Štíři podávají v posledních utkáních (hlavně díky Jitce) dobré výkony a jsou asi v duelu s Dravexem mírným favoritem. Toto utkání hodně napoví. Rebelie by měla mít 7 bodů, ale je to kulaté, Spajci se po novém roce také hodně zvedli. Ale Rebelie má v posledním kole OHM a tak, aniž bych ji chtěl podceňovat, tak se odvážím tvrdit, že je z boje o Play-Off venku.
Každopádně Lvice mají ze všech nejlepší skóre (i když ne zase o tolik a jejich náskok nemusí hrát až zase takovou roli) a situaci mají víceméně ve svých rukou - konkrétně pak v posledním kole v utkání s Dravexem, které vše významně ovlivní, ovšem Lvice ho nesmí prohrát a podle všeho budou zřejmě muset dokonce vyhrát.
Pro Štíry není cesta zas tak nereálná - klíčová je výhra nad Dravexem a v posledním kole musí neprohrát s Prodejxem - při remíze musí pro jejich postup Dravex zdolat Lvice a při výhře musí skončit zápas Dravex-Lvice nerozhodně. Pro Štíry mluví nejlepší průměr, který je zvýhodňuje při jakékoli rovnosti skóre.
Dravex musí neprohrát se Štíry a v každém případě porazit Lvice, bez tohoto vítězství pro něj zůstane cesta do Play-Off zavřená.
Každopádně variant je hodně, roli bude také hrát také každý dílčí bod pro skóre. Více uvidíme již po 12.kole, kdy se varianty zcela jistě výrazně zredukují.
11.kolo
18.-19.1.2010 – 1.liga
Nejlepší výkon předvedla C.H.A.N.C.E. - 1584 pro ní znamená rekord. Určitě jí k němu pomohla i statečně vzdorující Rebelie, které ani letošní maximum 1419 k bodům nestačilo. Dlaší oddílový rekord zahrál Prodejx (1561), který zdolal Dravex - podobně jako v přechozím utkání kromě Dorážky naprosto výrazně. Top trojka Kontakt - Kotelna - OHM zdolala své soupeře kanárem, i přes výkony vesměs pod sezónním průměrem. Z jejich soupeřů si dobře (tj. přes 1400) vedli Štíři i Korund. Lvice udolaly Spajky po boji zejména v malých hrách a mají tak ze všech družstve nejlepší pozici v boji o Play-Off. Sedmý Korund má již místo v elitní osmičce jisté.
1.liga - 11.kolo
Topení na kuželně !!!
18.1.2010 – Různé
Chci všechny upozornit, že náklady na vytápění kuželny za rok 2009 se oproti roku 2008 zvýšily o cca 60 000 Kč a téměř dosáhly hodnoty 100 000 Kč. Např. jen za prosinec zaplatila ZO ECHO cca 21 500 Kč za páru do kuželny. A to se 6 měsíců vlůbec netopilo a pára byla zcela odstavená. Takové náklady jsou pro ZO ECHO nepřijatelné a neúnosné. Situaci vedení odborů i klubu intenzívně řeší. Prověřují se především možnosti časové regulace.
Žádám všechny, aby se vystříhali plýtvání teplem a respektovali případnou nižší teplotu na kuželně.
Členské příspěvky
18.1.2010 – Různé
Po dohodě s vedení ZO odborů bylo rozhodnuto zjednodušit a zprůhlednit podmínky člentsví v klubu. Zohlednění bývalé zaměstnanosti v Chemičce a příbuzenských a všelijakých dalších vztahů není udržitelné a hlavně je vyložitelné podle toho, jak kdo potřebuje.
Budou stanoveny přesné kategorie členství a členských příspěvků:
• člen Odborů Chemičky
• zaměstnanec Chemičky
• bez současného vztahu k Chemičce (dřívější zaměstnání se bohužel nebere v úvahu)
Členství v odborech není podmíněno zaměstnáním v Chemičce, ale samozřejmě je nutné řádně platit členské příspěvky ECHO - pro externí členy v současné době 100 Kč/měsíc. Z toho je ovšem možné vyčerpat polovinu za vstupenky na kulturní a sportovní akce. Pro důchodce jsou odborové příspěvky 60 Kč/rok, pochopitelně bez možnosti čerpání.
Kdo chce reprezentovat Chemičku na externích trunajích, musí být členem odborů a po celý rok řádně platit odborové příspěvky.
Nové zásady budou platit od příští sezóny a přesná výše příspěvků bude stanovena později.
Jednání výboru klubu
18.1.2010 – Různé
Výbor klubu po dohodě s vedení ZO odborů rozhodl, že organizace provozu kuželny bude pozměněna. Pro vstup budou používány výhardně nové dolní dveře a horní prosklené zůstanou nastálo uzavřeny. Každé družstvo, resp. jeho kapitán, dostane klíče od kuželny. Povinnost přesně hlásit všechny akce v kuželně organizačnímu pracovníkovi trvá nadále, stejně tak povinnost odemčení a zamčení kuželny domácím družstvem. Za družstvo plně odpovídá jeho kapitán. V případě zjištění nehlášeného provozu bychom byli nuceni se vrátit k minulému stavu.
Režim provozu bude takový, že se všichni budou přezouvat dole u dveří a na kuželně se pohybovat pouze ve sportovní obuvi. Chceme dále striktně dbát na dodržování zákazu kouření v prostoru kuželny, který není vůbec respektován a na kuželně je velmi často atmosféra jako v nejhorším pajzlu během ranního kuropění.
Nové zásady budou promítnuty do příslušných dokumentů a ty budou v nejbližší době zveřejněny. Klíče všichni dostanou v nejbližší době.
10.kolo
11.-12.1.2010 – 1.liga
Po velké bitvě (hodně znehodnocené dohrávkou) se Prodejx a OHM rozešli smírně. V dalších utkáním vítězili vcelku s přehledem velkými rozdíly favoriti - Kotelna, Slamont, Kontakt i C.H.A.N.C.E., Slamont měl ovšem namále a Korund sahal v Plzeňce po bodu. O Jitku Stejskalovou posílení Štíři zdolali Spajky, kterým ani maximum sezóny první bod nepřineslo.
1.liga - 10.kolo
Dohrávky a předehrávky
12.1.2010 – Různé
Pokud nedohrajete zápas, odevzdejte neúplný zápis o utkání běžným způsobem ihned po skončení utkání. Dohrávku zorganizujte v souladu s pravidly zaznamenejte do formuláře, který je k dispozici na kuželně, a odevzdejte také obvyklým způsobem. My si výsledky již dotáhneme sami. Takhle bude aspoň přehled o stavu utkání.
Předehrávku zapište do normálního formuláře pro dané utkání, které jsou na kuželně pro všechna utkání celého soutěžního ročníku, a do kolonky označte písmenem P. Pokud by tam formulář náhodou nebyl, zapište výsledky do formuláře pro dohrávku a poznamenejte, že se jednalo o předehrávku.
Pohár má za sebou dvě kola (téměř)
6.1.2010 – Pohár
Chybí pouze výsledky posledního nedohraného utkání Korund-Spajci.
Druhému kolu naprosto jednoznačně dominovala C.H.A.N.C.E.
Pokár klubu
Vánoční turnaj - konečně padla třístovka !!!
27.12.2009 – Turnaje
Ve Vánočním turnaji padla třístovka - konečně, načekali jsme se trošku déle než jsem myslel. Ale je tady a zasloužil se o ní Aleš Pichrt (301), který tímto výkonem samozřejmě suverénně vyhrál. Druhý skončil Pepa Veverka s 279 a třetí byl Jarda Přichstal výkonem 269.
V kategorii žen dominovala Helena Pollnerová - 266, před Libuší Korbelovou a Jitkou Stejskalovou (obě 254), která si přijela pro medaili z Anglie.
Aleš výrazně přispěl k výhře svého družstva Prodejx Sniper - 790, o tři body zpět zůstal OHM 2 a třetí byla C.H.A.N.C.E. - 764.
Výsledky
Průměry podzim
14.12.2009 – 1.liga
Prodejx dohrál své utkání a je tedy možné zveřejnit konečné průměry za ligový podzim. Bylo to našlapané jako hrom. Potěšitelný je zejména obrovský výkonnostní vzestup žen.
Muži     Ženy
Přerov 2009
12.12.2009 – Různé
Podle ústní informace vybojovaly holky druhé místo (o pouhé dva body za vítězkami) a kluci byli třetí.
Výzva
8.12.2009 – Různé
Hledáme ochotné dobrovolníky, kteří by dokázali a hlavně chtěli vyčistit okapové žlaby na střeše kuželny, zejména pak na straně od lesa. Žlaby jsou plné listí a při zmrznutí hrozí jejich utržení. Práci je potřebu udělat, když není vlhko, jinak hrozí uklouznutí na střeše.
Ochotní dobrovolníci se mohou přihlásit u Jardy Mlejnka, případně u Jirky Guby nebo u mě.
9.kolo
7.-8.12.2009 – 1.liga

1.liga - 9.kolo
Pohár - 1.den
2.12.2009 – Pohár KKChSo
Čtyřmi velmi dobrými výkony byl zahájen Pohár klubu. Blýskli se zejména OHM a Kotelna. Ovšem odvážím se říci, že nejvíce se blýskla Soňa Šimáčková výkonem 291.
Podrobnosti    Přehled utkání
8.kolo
30.11.-1.12.2009 – 1.liga
Největší boj přinesl zápas Prodejx - C.H.A.N.C.E. Bylo to tak vyrovnané, že to skončilo 4:4 a 1510:1510. Kotelna si po dobrém výkonu lehce poradila se Lvicemi. Kontakt zdolal Štíry s velkou kupou štěstí. Plzeňku hrál na své poměry nebývale slabě a odevzdal ji soupeři, Rohy otáčel až v samotném závěru a vyhrál je o pouhé 3 body. Rebelie se vytáhla na Slamont a po rekordním výkonu mu překvapivě sebrala bod. Korund zdolal Proximu a Dravex se štěstím Spajky, kteří tak stále čekají na své první body.
Další třístovku přidala Soňa Šimáčková - 306
V dohrávce 6.kola potvrzena očekávaná výhra OHM nad C.H.A.N.C.Í.
1.liga - 8.kolo
7.kolo
23.-24.11.2009 – 1.liga
Kontakt byl nucen vynaložit na zdolání statečně bojujícícho Prodejxu maximum sil i umění. Výtečně se prezentoval OHM - 1652 - Spajci neměli šanci (ovšem na takový výkon by neměl nárok kdekdo). Podobně jasně vyhráli i Kotelna nad Štíry a Slamont nad Lvicemi. Korund si poradil s Rebelií, která ovšem měla remízu na dosah, ale Honery v dohrávce nevyšly. C.H.A.N.C.E. si i přes nepříliš přesvědčivý výkon poradila s Dravexem.
Unikátní představení přichystal Hubert Guba - na druhé dráze dal 6 devítek za sebou a zakončil osmičkou = Dorážka 36 (kdo dá víc??) a Rohy 26. Ovšem další výkony 49 a 44 jako by již hrál někdo jiný - ani třístovka to nebyla :-). Tu ovšem po koncentrované a přesné hře pokořil Standa Bošina st. - 305 - gratuluji.
1.liga - 7.kolo
Pohár
24.11.2009 – Pohár
Konečně se podařil doufám dlouho očekávaný los Poháru. Od Prodejxu očekávám, že udkuteční svůj první start v rámci svého nedělního tréninku. Kdo z hráčů nebude mít v naplánovaný termín čas, může svůj start uskutečnit v době kolem vánoc. Je ovšem potřeba, aby v rámci řádného termínu startu družstva startoivalo co možná nejvíce jeho hráčů (ideálně pak všichni), všichni víme, jak je těžké hledat čas, termíny a vůli k dohrávkám. Druhé starty jsem naplánoval na začátek ledna a ve středu 13.1.2010 od 15 hod je volno na případné dohrávky. Ty je ovšem nutné zkoordinovat, takže je musíte včas ohlásit.
Los Poháru 2009-2010
Dlužníci
24.11.2009 – Různé
Kontrolou záznamů bylo zjištěno, že startovné dosud neuhradila tato družstva:
• Kotelna
• Slamont
• Dravex
Z dalších pár jednotlivců.
6.kolo
9.-10.11.2009 – 1.liga
Kotelna porazila Prodejx, vedoucí Kontakt si hladce poradil s Dravexem, podobně jako Slamont se Štíry, kterým se tentokrát vůbec nedařilo. Remízou skončila utkání Lvice-Korund a Rebelie-Proxima.
OHM - C.H.A.N.C.E. zatím nedohráno, výrazně lépe si stojí OHM.
Další třístovku přidal Láďa Paťha, a to docela velkou - 309.
1.liga - 6.kolo
5.kolo
2.-3.11.2009 – 1.liga
V repríze posledního finále oplatil Kontakt porážku OHM. OHM vyhrál Dorážku, Rohy pak Kontakt. OHM sahal po výhře i na Plzeňce, ale poslední trojice Kontaktu vývoj otočila. A v půlce posledních Honerů bylo o výhře Kontaktu jasno. Kotelna zdolala Dravex kanárem, C.H.A.N.C.E. dosáhla o více než 500 bodů více než soupeř, ale je zajímavé, že kanár z toho nebyl. Slamont a Prodejx se rozešli smírně. Korund zdolal Štíry i přes nižší výkon a Lvice porazily Proximu.
Padly dvě třistovky-2009-2010 v podání Jirky Guby (306) a Štěpána Diosegiho (301), Vláďa Číž zůstal jeden bod pod ní.
1.liga - 5.kolo
Průměry jednotlivců:    Muži     Ženy
4.kolo
26.-27.10.2009 – 1.liga
V utkání kola se střetli OHM s Kotelnou a utkání skončilo remízou. V prvních třech hrách to byla bitva o kuželky, Kotelna uhrála malé hry, OHM pak velké, Honery již zcela jasně, což jí přineslo další výkon přes 1500. S přehledem vyhráli Kontakt (výborných 1583) a Slamont. První výhru získali Štíři, kteří nejlěsnějším rozdílem 5:3 zdolali Proximu. Lvice a Rebelie si body rozdělili.
Prodejx - Korund nedohráno.
1.liga - 4.kolo
3.kolo
19.-20.10.2009 – 1.liga
Obhájce titulu OHM zdolal po výborném výkonu (1584) Slamont, který uhrál pouze Plzeň, odtatní hry šly jasně za OHM. Kontakt i C.H.A.N.C.E. poněkud slevili z výkonnosti (1499:1447) a rozešli se smírně, C.H.A.N.C.E. měla notnou dávku štěstí, když vyhrála malé hry o 2 a o 3. Rebelie porazila Štíry i přes slabší celkový výkon, významně přispěl Zdeněk Rogovski, který nahrál na druhé Dorážce unikátní 34 body !!!. Prodejx, Kotelna i Korund nepustili svým soupeřům ani bod.
Nejlepší výkon kola předvedl opět J.Krotký, tentokrát "jen" 288. Pepa se opět chystá do ciziny a bude tak C.H.A.N.C.I. určitě chybět.
1.liga - 3.kolo
Závažné problémy
13.10.2009 – Různé
Mám divný pocit, že se už opět přemnožili vlastníci klíčů od kuželny a začíná se to vymykat kontrole. To, co se stalo v úterý 13.10., byla katastrofální ignorace všech pravidel a zásad. Pro připomenutí cituji ze Statutu klubu, kap. 5, odst. 10.:
Kapitán družstva, které je podle rozpisu domácí, zajišťuje klíče od kuželny pro první zápas každého hracího dne a dále je zodpovědný za záznam do Provozní knihy, nedohodne-li se s kapitánem soupeře jinak. Stejně tak je zodpovědný kapitán domácího družstva posledního zápasu za řádné vypnutí a uzavření kuželny a následné odevzdání klíčů a také za záznam o ukončení provozu kuželny.
V ono úterý někdo otevřel kuželnu (nechci zkoumat kdo) evidentně vlastním klíčem, odehrál utkání a odešel. Nyní ti, co tam zbyli a hráli další utkání, byli vystaveni do svízelné situace, a to že jsou v otevřené kuželně a nemají ji čím zamknout. Nakonec, proč by tam někdo nemohl zajet autem a klíč jim dát, že ano?
Takže takhle ne! Ten den měli zařídit klíče Štíři a vrátit je Spajci. Víme, že pro některá družstva je problém klíče vyzvednout, protože nikdo z nich se v Chemičce nevyskytuje, ale tuto povinnost mají a je nutné se k tomu tak postavit. Vždy to jde nějak zařídit, buď přes soupeře či přes organizačního pracovníka apod, způsob se při dobré vůli vždy najde. Hlavní je, aby bylo kuželnu jak otevřít a také jak zavřít. Také je potřeba myslet na to, že pokud se třeba první utkání odloží, tak je nutné VČAS informovat účastníky utkání v 17.30, že si právě oni musí obstarat klíče.
Výbor se dozhodl, že tohle byl poslední problém tohoto druhu. Pokud by se něco podobného opakovalo, okamžitě měníme zámek a budeme striktně dodržovat dosud hodně benevolentně užívané, tedy víceméně vůbec, ustanovení Statutu z kap. 5 odst. 9:
Bude-li kdokoli přistižen při nenahlášeném užívání kuželny nebo s neevidovaným klíčem, bude s okamžitou platností vyloučen z Kuželkářského klubu na dobu do konce sezóny a na následující dva roky. Tím mu bude znemožněna účast v oficiálních soutěžích klubu a zvýhodněná cena za pronájem kuželny. Dále uhradí všechny případné neuhrazené náklady, které vykáže měřící zařízení v kuželně.
2.kolo
12.-13.10.2009 – 1.liga
C.H.A.N.C.E. a Kotelna se po oboustranně výtečných výkonech rozešli smírně. Remízou skončil i zápas Štíři-Lvice, ve kterém nahrál Pepa Veverka (Štíři) hned ve svém prvním ostrém startu v Plzeňské hře rovných 300. Mám pocit, že tohle se těžko někomu někdy povede zopakovat. Na magickou rovnou třístovku dosáhl i Láďa Novák a pomohl Slamontu k výhře nad Spajky, dokonce jen v pěti lidech. V této souvislosti bych chtěl zmínit mylný výklad pravidel, který někdo v tomto utkání prosadil. Bylo mi přisouzeno, že jsem zakázal dohrávky. To není pravda. V odůvodněných případech samozřejmě dohrát lze. Ale pro všechna utkání je dobré, aby se v řádném termínu dokončila, prospívá to i průběhu hry, protože družstva ví, na čem jsou a je tak více o co hrát. Proto vždy doporučujeme a skoro až vyžadujeme předehrávky. Navíc v tomto případě byl hráč Slamontu v době utkání účastníkem tragické dopravní nehody, kterou naštěstí díky svému velkému autu přežil, a my bychom mu (nebo někomu jinému) nedovolili dohrát? To je na hlavu postavené.
V posledním utkání zdolal slabě hrající Dravex Proximu, která hrála v pěti a reálně měla na remízu. To mi také nebere hlava. Proč Proxima nedohodla dohrávku? To nechce bodovat? To už se mi pak vynořují další zásadní otázky, a to proč to tedy vlastně hrát když nechci nic dosáhnout?
Další utkání nebyla dohrána. V této souvislosti bych chtěl připomenout ustanovení Soutěžního řádu, odst. 24, které drtivá většina družstev totálně ignoruje:
V případě nedokončení či neuskutečnění utkání v řádném termínu je povinen kapitán družstva, které nemá odehrány všechny položky, v případě neodehrání celého utkání pak kapitáni obou družstev, vhodným způsobem o této skutečnosti informovat vedoucího soutěže, a to nejpozději druhý den po řádném termínu utkání (e-mailem, sms, telefonicky apod.)
Jak máme tušit, že se třeba neztratil zápis? Je vhodné stejně postupovat i v případě, že někdo zapomene zápisy doma.
1.liga - 2.kolo
To je příběh !
12.10.2009 – Různé
Zajímavý úkaz předvedl dočasný navrátilec z Norska Pepa Krotký, který hrál poslední zápas v Plzeňce 12.2.2008, tedy přesně před 18 měsíci. Po celou dobu v Norsku nedržel kuželkářskou kouli v ruce. Na utkání přiběhl na poslední chvíli (jako obvykle), půjčil si sportovní boty, bez jediného hodu rozcvičení vletěl do utkání a nahrál 303 !!! Inu kdo umí, ten umí !
Zahájeno - 1.kolo
5.-6.10.2009 – 1.liga
V prvním kole se střetli dva favorité - Kontakt nakonec zdolal Kotelnu zejména díky výše položené laťce družstva - 4 hráči Kontaktu měli více než nejlepší hráč Kotelny (Kontakt 1579, J.Guba 299). Dobře se předvedla i C.H.A.N.C.E. a výkonem 1546 zdolala silný Slamont. Třetí patnáctistovku přidal obhájce titulu OHM - 1513, čímž porazil Proximu. Lvice sebraly bod Prodejxu.
C.H.A.N.C.E. zahrála rekord na Plzeňku - 686 (341+345).
1.liga - 1.kolo
Rozpis sezóny 2009-2010
2.10.2009 – Různé
Výbor klubu schválil Ropis na celou sezónu 2009-2010. Je to základní dokument pro všechny soutěže, a proto mu prosím věnujte náležitou pozornost.
Zde je: Rozpis
Rozlosováno
30.9.2009 – 1.liga
Tak před časem odbila půlnoc a konečně jsem dotáhl los soutěže. Proč je dokončeno až teď, tedy relativně pozdě? Důvod je jasný, čekali jsme, zda se dá dohromady Slamont, což se nakonec naštěstí povedlo a v naší soutěži bude i nadále hrát 13 družstev. Losy pro 13 a 12 družstev jsou odlišné, takže jsem musel počkat na skutečný počet.
Pár poznámek: Polovina družstev vznesla požadavek, že nechce hrát v odpoledním času. To už je velmi silný hlas. Ovšem odpolední utkání zrušit samozřejmě nelze, pak by nebylo dost termínů. Ale co se dá udělat, je posunout začátky na pozdější dobu. Proto se řídící komise rozhodla to pokusně udělat a stanovila začátky na 16.00, 17.30 a 19.00 hodin. Druhého utkání v 17.30 se tak vcelku bez potíží mohou zúčastnit i raňáci, kteří mohou jednu dráhu dohrát v bloku a utkání pak dokončit s družstvem. Na druhou stranu se asi trochu zhoršila možnost pro hráče, kteří jdou na noční, odehrát vše najednou a pak jít do práce. Ale pokud se nebude první utkání protahovat, tak se to stihnout v pohodě dá.
Ale výhoda pozdějšího začátku pro nás všechny, kteří v 15.30 prostě nestíhali (život se obecně posunuje do pozdějšího času než v době ranního ptáčete France Josefa), to určitě bude. Spousta hráčů již pracuje jinde a i pro ně to snad bude výhoda. Pro ty, kdo jdou na noční, ubude hluché místo před směnou. A večerní termín v 7 je snad pro všechny stihnutelný, ani raňáci nemusí po směně tolik spěchat, ale v klidu přijít, dát si něco a zafandit ostatním. Každopádně to vyzkoušíme a poté vyhodnotíme zkušenosti a ohlasy hráčů a uvidíme co s tím dál. Vrátit se ke starým začátkům lze vždycky.
Až budete studovat los, tak moc nenadávejte. Bylo to asi nejhorší v historii. V podstatě 12 družstev má nějaké preference, a to prostě dokonale skloubit nelze. Dělal jsem co jsem mohl a myslím, že jsem vyšel všem maximálně vstříc. Když jsem někde plně požadavku nevyhověl, snažil jsem aspoň najít čas, který vyhovuje co možná nejvíce z požadovaných směn. A dále jsem se snažil tyto neideální termíny rozprosřít pokud možno rovnoměrně mezi všechna družstva. Navíc bude nyní v kuželně před 16 hodinou větší prostor pro případné předehrávky.
Jinak los vyšel jak vyšel, losovací čísla jsem přidělil zcela náhodně počítačem. Skutečnost, že se loňští medailisté navzájem střetnou už do 5.kola je třeba škoda, ale tak to prostě vyšlo. Stejně vše zásadní vyřeší až Play-Off.
Takže zde je výsledek: Rozlosování 2009-2010 (pdf)
Pohár, stovky-2009-2010 a formálně celý Rozpis dotáhnu během pár dnů.
Kdy se začne
30.9.2009 – 1.liga
Počítejte s tím, že soutěž zahájí 5. a 6. 10. 2009. Los vydám (doufám) 30.9.2009 večer (nebo v noci).
Počet hráčů v družstvu
14.9.2009 – Různé
Doslechl jsem se, že prý většina družstev si přeje hrát v 5 hráčích. Přiznám se, že takový požadavek slyším od členů klubu poprvé. Tedy ne, že by o tom výbor nikdy nemluvil, ale pokaždé jsme dospěli k závěru, že to není to, co chceme. Nicméně bych rád dal všem možnost se k tématu vyjádřit.

BlueBoard.cz
Startovné
14.9.2009 – Různé
Vzhledem k poměrně častému dotazu na výši startovného bych chtěl sdělit, že to se řídí platným Statutem klubu - poslední aktualizace 1.10.2008. V něm stojí (citace):
Výše příspěvku je stanovena na 350 Kč za rok,
pro členy OS ECHO je příspěvek 300 Kč za rok.
Statut klubu
Přihláška do příští sezóny
6.9.2009 – Různé
Prosím všechny kapitány, aby potvrdili svou účast v příští sezóně přihláškou.
Zároveň vyplňte soupisku a požadavky na termíny.
Přihláška
Karlovarská liga
27.8.2009 – Různé
Družstvo Chemičky C, které hraje v Karlovarské lize, vyzývá všechny zapálení kuželkáře, aby se připojili k tomuto družstvu a pomohli jej zachovat. Družstvo má k dipozici pouze dva hráče a pro přihlášení do Kv ligy potřebuje aspoň čtyři, ale raději pět. Pro začátek by stačili dva hráči - Jitka se má doufejme vrátit z Anglie v říjnu.
Případní zájemci - kontaktujte Lojzu Tůmu.
Jarní průměry pro Sportovní hry ECHO
20.7.2009 – Různé
Sestavil jsem žebříčky jako podklad pro nominaci na Sportovní hry ECHO. Zahrnuty jsou všechny jarní starty v Karlovarském krajském přeboru, Meziokresním přeboru Cheb-Sokolov, Karlovarské lize neregistrovaných a v Turnaji klubu ve stovkách.
Pořadí - jaro