Kuželkářský klub Eastman Sokolov
Naše kuželna Naše kuželna Naše kuželna
Logo klubu

Aktuality 2004-2005

Závěrečný večírek :-)
27.- 28.5.2005 – Vyhlášení
Slavnostní vyhlášení výsledků se tentokrát obešlo téměř bez konfliktů (až na malé dorbnosti, které však výtečnou atmosféru nijak nenarušily). Účast byla veliká, guláš i kapaliny tekly proudem. Příšerné vedro způsobilo přímo fantastickou spotřebu Gambrinusu 12°. Naštěstí to nějak vyšlo, také díky operativnímu zajištění dodatkového šedesátikusového soudku.
Tradičně patří obrovský dík vždy ochotnému, trpělivému, pilnému a a a ..., no prostě úžasnému dobrému duchu Těšovic Kájovi Kříženeckému, který tradičně vydržel do ranního kuropění a také osvědčil nebetyčnou trpělivost a schovívavost i v sobotním dopoledni při odvozu sudu. Karle, opravdu velký dík !!!
Uznání a dík patří i Davidovi Smržovi za opravdu profi hudbu, kterou dokázal skvěle rozpumpovat všechny kuželkáře a vygradovat náladu.
No večírek se vydařil, tak za rok znovu ... !
Statistický sborník
25.5.2005 – Sborník
Sestaven tradiční sborník výsledků
Poslední den výsledky vpředu neovlivnil
6.5.2005 – Grand Prix
Poslední turnaj stanovil i definitivní pořadí GP. Mezi muž se tedy, jak jsem již informoval, vyšvihl na první příčku Jiří Guba. Prvenství mezi ženami patří tradičně Věře Martincové.
První šestky:
Muži
1. Guba Jiří              137
2. Krůta Přemysl          129.5
3. Guba Hubert            121.5
4. Diosegi Štěpán          88
5. Vetchý Pavel            84
6. Slavík Hanuš            83.5
Ženy
1. Martincová Věra        160
2. Kovačíková Růžena      133
3. Tůmova Květa           129
4. Stejskalová Jitka      124
5. Jámová Jitka           107
6. Pazderová Bětka        100
Kompletní výsledky
Poslední den výsledky vpředu neovlivnil
3.5.2005 – Podnikový turnaj - 4.den
C.H.A.N.C.E. se dostala na 6.pozici. Přední pozice pořadí jednotlivců nedotčeny.
Kompletní výsledky
Prodejx na 3.pozici
2.5.2005 – Podnikový turnaj - 3.den
Prodejx se dostal na 3.místo s 1491, Výzkum (1401) se pokorně zařadil do pole poražených.
Na druhou pozici jde A.Pichrt (284), do čela žen se dostala R.Kovačíková (272).
Výsledky
GP mužů rozřešena - vítězí Jiří Guba
26.4.2005 – Podnikový turnaj - 2.den
Kontakt (1526) se zařadil na 2. a Kotelna (1469) na 3.místo.
V GP mužů se směje "třetí vzadu" Jiří Guba (292 - vedení), který oba své soupeře jistě přehrál a vzhledem k celé plejádě výborných výkonů mužů se mezi něj a oba jeho konkurenty vklínilo dost hráčů na to, aby jeho bodový zisk byl dostatečně větší než si připíší jeho soupeři.
Mezi ženami jde do čela K.Tůmová s 260.
Výsledky
Fantazie v podání Slamontu
25.4.2005 – Podnikový turnaj - 1.den
V úvodním dni Turnaje se zaskvěl skvělým rekordem kuželny Slamont, který nahrál neuvěřitelných 1622 bodů (pro zajímavost - čulda 258, průměr na hráče 270.3). Slamontu se ideálně sešly jednotlivé výborné výkon všech hráčů. Domnívám se, že tento rekord nebude dlouhá léta překonán, pokud se tak vůbec někdy stane.
Je jasné, že v otázce vítěze Turnaje není co řešit.
Vedou L.Horváth (282) a B-Pazderová (258).
Výsledky
O medailistech Grand Prix mužů rozhodne až poslední turnaj
14.4.2005 – Grand Prix
Pořadí mužů se stejně jako vloni velice zamotalo:
1. Krůta Přemysl   117
2. Guba Hubert     114
3. Guba Jiří       112
Pikantní je, že všichni tři hráči se utkají v rámci závěrečného turnaje v jednom zápasu. O to to bude spravedlivější a zvítězí hráč s nejlepšími nervy.
O vítězce mezi ženami je již v předstihu rozhodnuto. Stejně jako v mnoha předchozích sezónách se vítězkou stala suverénka Věra Martincová, která má v čele takový náskok, že již nemůže být předstižena. Ovšem o dalších medailích rozhodne rovněž závěrečný turnaj.
Grand prix
Kontakt 2 vítězí díky lepší Dorážce
14.4.2005 – Velikonoční turnaj
Turnaj přinesl nebývale vyrovnané výsledky, ovšem první místa tentokrát neležela příliš vysoko. Mezi družstvy vpředu došlo ke dvěma plichtám na 1./2. a 3./4. místě a o pořadí tedy rozhodovala až Dorážka. Vítězem se nakonec stal tým Kontakt 2 (725) před družstvem C.H.A.N.C.E. Three se stejným výkonem. Třetí byla Kotelna 2 se 721 a Slamont 2 přišel při stejném výkonu o koš zásluhou o 7 bodů horší Dorážky.
Kategorie mužů byla obrovsky vyrovaná. Vítěze a čtvrtého v pořadí dělí jediná kuželka, první sedmička se vešla do pěti bodů. Vítězný H.Slavík dosáhl 255 a další trojice má stejný výkon 254. Dorážka rozhodla o pořadí: 2. J.Flejšar, 3. L.Novák a 4. J.Krotký.
Pořadí žen tradičně tak našlapané nebylo. Po pěkném výkonu vyhrála J.Stejskalová s 247, druhé místo získala M.Prouzová za 238 a třetí příčku obsadila V.Martincová s 235.
Výsledky
C.H.A.N.C.E. vítězem Poháru
30.3.2005 – Pohár - Finále
C.H.A.N.C.E. přehrála jistě OHM 13:3 a s přehledem potvrdila roli největšího favorita letošního ročníku Poháru našeho klubu. Již po polovině získala výrazný náskok, který dokázal v týmu OHM snížit jediný hráč, ovšem ten však zůstal ve svém týmu osamocen a výraznému vítězství C.H.A.N.C.E. tak již nestálo nic v cestě.
Pohár      Play-Off
Finále Poháru C.H.A.N.C.E. - OHM
23.3.2005 – Pohár - Semifinále
C.H.A.N.C.E. s přehledem zdolala Prodejx 10:6, ale celkově jasně o 100 bodů. Prodejx držel krok dvě třetiny zápasu (4:4), ale na tři pěkné výkony C.H.A.N.C.E. nedokázal odpovědět a v celkových výkonech nestačil.
Pohár      Play-Off
Grand Prix
22.3.2005 – Grand Prix
Čelo pořadí mužů ovládli s těsnými rozestupy P.Krůta, H.Guba a J.Guba. Tato trojice si to zřejmě rozdá o prvenství. Pořadí žen je na čele průhlednější - jasně vede V.Martincová. Za ní je vyrovnaný souboj hlavně o medialové posty. Současné pořadí je R.Kovačíková, K.Tůmová, B.Pazderová a J.Stejskalová.       Grand Prix
Pořadí jednotlivců na jaře
22.3.2005 – Jednotlivci
V jarní části jistě dominoval mezi muži P.Krůta, před H.Gubou a Š.Diosegim. Silnou pětku uzavírají J.Guba a P.Vetchý. Muži
Pořadí žen tradičně ovládla V.Martincová před B.Pazderovou a J.Stejskalovou.
Ženy
KOTELNA mistrem
21.3.2005 – 1.liga
Horká novinka (23:20). Kotelna porazila Prodejx 5:3 a po jarním kvapíku bez ztráty bodu získala titul. Kontakt je druhý a Výzkum třetí.
Zápas Prodejx - Kotelna přinesl tuhý a vyrovnaný boj, ve kterém dokázala Kotelna po remíze v Dorážkové uhrát potřebné body na Rohách a Plzeňce.
1.liga - 20.den
Výzkum dosáhl na medaili
21.3.2005 – 1.liga
První zápas závěrečného dne 1.ligy přinesl překvapení v podobě remízy horkého kandidáta na titul Kontaktu s Výzkumem, pro nějž byl boj o 3.místo velkým motivem. Kontakt měl jeden zásadní výpadek (142), který se v takto vyrovnaných zápasech jen těžko "ustojí".
Výsledek závěrečného zápasu Prodejx-Kotelna, který rozhodl o titulu se mi i přes několik telefonátů i sms nepodařilo zjistit. Tam se musely dít věci :-). Kotelně stačila remíza.
1.liga - 20.den
Dvě dohrávky přinesly OHM prohru
18.3.2005 – 1.liga
Personálními problémy trápený OHM prohrál v obou dohrávkách 2:6. Proti Kotelně to bylo víceméně jasné, ale proti Slamontu rozhodovalo pár bodů na Plzeňce. OHM tak definitovně ztratil medailové ambice, které má naopak Slamont. Tomu pro zisk 3.místa stačí, aby Výzkum vyšel v závěrečném souboji s Kontaktem naprázdno.
1.liga - 14.den     1.liga - 15.den
Pohár zná prvního finalistu
16.3.2005 – Pohár - Semifinále
OHM zopakoval překvapení ze čtvrtfinále a po dobrém výkonu dokázal zdolat favorita a vítěze základní části Kontakt.
Pohár      Play-Off
Stříbro patří Štírům
15.3.2005 – 2.liga
Hlavní otázkou závěrečného dne 2.ligy bylo, kdo získá 2.místo za suverénní C.H.A.N.C.Í. Nakonec se mohli radovat Štíři, kteří jasně proazili nekompletní Spajky. Původně se z 2.příčky bohužel radovala i Odolenka, která vinou chyby v součtu Plzeňky nabyla dojem, že hrála se C.H.A.N.C.Í. nerozhodně, což by jí na stříbro stačilo. Ovšem pak byla chyba objevena a euforie byla ta tam. No a konečně v posledním zápasu proazili Mušketýři nekompletní Disperze.
2.liga - 19.den
Kotelna nezaváhala a má věci ve svých rukou
14.3.2005 – 1.liga
Kotelna zdolala Dravex po dobrém výkonu přesvědčivě kanárem a dostala se tak o dva bodíky ve skóre před Kontakt, čímž má osud 1.ligy ve svých rukou.
OHM trochu našel ztracenou formu a remizoval ve vyrovnaném zápasu s Prodejxem. A to ještě hrál na výhru, protože před poslední položkou zápasu vedl na Honerech o 28. Ale J.Bendák byl proti a skóre Honerů otočil o jediný bod pro Prodejx. Nicméně bod pro Prodejx je zalsoužený, protože svého soupeře přeházel o 20.
Slamont nezaváhal s Korundem, když v zápasu kromě Honerů jasně dominoval. Slamont si brousí zuby na třetí místo.
1.liga - 19.den
Čtvvrtfinále Poháru přineslo překvapení
9.3.2005 – Pohár - Čtvrtfinále
Čtvrfinále Poháru bylo dokončeno dvěma přece jen asi více či méně překvapivými výsledky. OHM zdolal po tuhém boji Slamont o pouhé 4 kuželky a vrátil mu loňskou finálovou porážku.
Se zkušenostmi se sdruženou discíplínou nastupující Výzkum pak výkonem propadl a nestačil na Prodejx, který při remíze 8:8 postupuje díky lepšímu celkovému výkonu.
Pohár      Play-Off
C.H.A.N.C.E. konečně potvrdila postup
8.3.2005 – 2.liga
Po váhání se konečně podařilo C.H.A.N.C.I. podtrhnout letošní sezónu a zajistit si postup do 1.ligy. A udělala to hodně hlasitě - výkonem 1469, což je sice velmi dobrý výkon, ale v 1.lize zase ne tak výjimečný. Ovšem C.H.A.N.C.E. hrála bez dvou stabilních opor (J.Krotký a J.Páv), a to již stojí za povšimnutí! V každém případě to je hozená rukavice do příštího ročníku 1.ligy. C.H.A.N.C.E. tam zřejmě nebude hrát druhé housle a je nutné s ní počítat na hodně vysoké posty.
Ve druhém zápasu si Odolenka snadno poradila s velmi tápajícími Mušketýry. Odolenka bude muset poslední den uhájit druhou pozici proti vítězovi soutěže. Na druhý post si jistě brousí zuby i Štíři, kterým při prohře Odolenky stačí jakákoli výhra proti posledním Spajkům.
2.liga - 18.den
Tentokrát bez překvapení
7.3.2005 – 1.liga
Kontakt se opět výkonnostně zvednul (1504) a jasně zdolal Slamont, o to více jej může mrzet zbytečná ztráta bodu s Korundem. Podle vývoje soutěže totiž vypadá velmi pravděpodobně, že o titulu rozhodne celkové skóre. To má zatím o jediný bod lepší Kotelna. V závěrečném dni čeká na Kontakt Výzkum a na Kotelnu Prodejx. Kotelna hraje ještě příští týden s Dravexem a nemá dohraný zápas s OHM, ve kterém si ovšem stojí velmi nadějně.
Další zápasy skončily jasnou výhrou favoritů - Výzkumu a Prodejxu - nad duem ze dna tabulky.
1.liga - 18.den
Rekord naší kuželny
3.3.2005 – Různé
V Karlovarské lize neregistrovaných se podařilo pokořit letitý rekord kuželny na 100 hs. Zasloužil se o to Jiří Guba výkonem 461, kterým konečně vymazal doufejme poslední stopu J.Telína na naší kuželně.
Zahájeno Play-Off, postupují favorité
2.3.2005 – Pohár - Čtvrtfinále
Dvěma zápasy čtvrfinále byla zahájena finální vyřazovací část Poháru našeho KK. V prvním duelu podala výtečný výkon C.H.A.N.C.E. (1437) a hladce si poradila s Kotelnou poměrem 12:4.
Druhý zápas byl ještě jasnější. Kontakt v něm nebyl donucen předvést nic oslnivého, a i přesto vyhrál jednoznačně kanárem.
Pohár      Play-Off
C.H.A.N.C.E. opět hazarduje
1.3.2005 – 2.liga
Suvéren soutěže C.H.A.N.C.E. opět nastoupil ve čtyřech a opět proti Disperzím, které hrály v pěti. Tentokrát C.H.A.N.C.E. soupeře sice přeházela, ale na víc než remízu to nestačilo. Takže o vítězi 2.ligy tak stále není rozhodnuto. Teoretické šance má ještě Odolenka. Pokud bude C.H.A.N.C.E. i nadále takto pošetile riskovat, může to také vést až k absurdním koncům.
Štíři sice Odolenku jasně přeházeli (zejména díky Honerům), ale zápas skončil také smírně. Oba týmy si ještě mohou brousit zuby na druhou příčku. A Odolenka i teoreticky ... (viz výše), ovšem znáte to: "Šedivá je teorie a zelený je strom života".
2.liga - 17.den
Padly dvě třístovky
28.2.2005 – 1.liga
1.liga se blíží do finiše. Boj o titul mezi Kontaktem a Kotelnou vrcholí. Ovšem zatímco forma Kotelny se zlepšuje, Kontakt se nemůže vymanit z výkonnostního útlumu, který jej provází téměř celé jaro a velký podíl na něm má řada indispozic jeho hráčů. Ovšem se zdravotními problémy se potýkala i Kotelna a výrazně i OHM (Jardovi budeme koncem března držet při operaci palce a přejemu mu, aby stihl již podzim v plné síle!).
Kotelna předvedla excelentní výkon 1551, což je letošní maximum, podpořený výkonem P.Krůty 302, odnesl to Slamont, který ovšem také nehrál zrovna špatně (1429). Kotakt měl lepší pozici a o bod před Kotelnou vedl, ale výrazně si zkomplikoval situaci remízou s předposledním Korundem, když se jako družstvo v zápasu vyloženě trápil a nepomohl mu ani výtečný výkon J.Guby, který parádním číslem 313 zaostal jen 3 body za rekordem.
Zápas Výzkum OHM zůstal nedohrán, před dohrávkou je jisté, že Výzkum neprohraje, protože i v 5 hráčích vyhrál dvě hry. Dorážku zase jasně vyhrál OHM. Rozhodovat bude Plzeňka, ve které musí Výzkum nahrát 86.
1.liga - 17.den
Pořadí jednotlivců
25.2.2005 – Jednotlivci
Pořadí průměrů jednotlivců jsem sice pravidelně aktualizoval, ale jaksi jsem zapomněl zaktualizovat odkazy na hlavní stránce jednotlivců, takže stránky s průměry zůstaly pro návštěvníky stránek nedostupné (možná až na pár pozorných čtenářů, kteří si logicky odvodili název a stránku si zobrazili přímo z adresního řádku prohlížeče). Inu stane se, omlouvám se za to. Nyní jsou už linky samozřejmě oživeny. Takže díky Milanovi Frankovi a Pavlovi Štědroňskému za upozornění.         Muži         Ženy
Základní část Poháru dohrána
22.2.2005 – Pohár
OHM dohrál základní kolo a podle očekávání se zařadil na 7.místo. Takže pořadí je kompletní.
S přihlédnutím ke směnám byl stanoven pořad čtvrtfinále:
2.3.2005     15:00     C.H.A.N.C.E. - Kotelna
2.3.2005 18:00 Kontakt - Korund
9.3.2005 15:00 Slamont - OHM
9.3.2005 18:00 Prodejx - Výzkum
Otazník visí pouze nad posledním duelem, který bude vzhledem k zaneprázdnění některých hráčů možná sehrán v jiném termínu. Pohár
Štíři i napotřetí nadělili Mušketýrům kanára
22.2.2005 – 2.liga
Zápas Štíři - Mušketýři byl velmi vyrovnaný, ale i tentokrát měli Štíři více štěstí (nebo umění nebo i pevnější nervy) a vyhráli všechny těsné souboje a opět zazpíval kanár. Štíři ještě budou určitě chtít zabojovat o druhou příčku. Zápas o poslední příčku mezi Spajky a Disperzemi skončil po rovněž velmi vyrovnaném průběhu nerozhodně.
2.liga - 16.den
Oslabenému OHM se nedaří
21.2.2005 – 1.liga
Prodejx po nepříliš přesvědčivém výkonu se štěstím zdolal Korund, který hrál ještě rozpačitěji. Nicméně Korund sahal po bodu, posledním hodem zápasu mu na Honerech stačila pětka, padly však dvě kuželky a radoval se Prodejx. OHM bez svého kapitána je výrazně oslaben a zápas s vedoucím Kontaktem skončil jeho výraznou porážkou na body. I když paradoxně OHM sahal po remíze, Kontakt otáčel Dorážku až dvěma sedmnáctkami v závěru a vyhrál o pouhé 4 body. Výzkum si poradil s oslabeným (4 hráči) rezignovaným, ale na druhou stranu velmi slušně hrajícím Dravexem. Dravex dohrávat nebude, Výzkum ano (po návratu hráče z nemocnice), nicméně vyjma Dorážky, kterou zahrál Výzkum tristně, byly rozdíly zcela jednoznačné.
Tabulka je ovlivněna dvěma chybějícími zápasy OHM, které budou dohrány začátkem března (tedy aspoň doufejme).
Zdá se, že boj o titul se zužuje na dva týmy - Kontakt a Kotelnu, těžko se podaří někomu jinému do tohoto souboje zasáhnout.
1.liga - 16.den
Základní část Poháru před dokončením
16.2.2005 – Pohár
Základní kolo Poháru KK je téměř dokončeno. Zbývá dohrát závěrečný start OHM, který má pesonální problémy. Celý základní dvoukolový turnaj provázelo nebývale velké množství ztrát zápisů (je zvláštní, že zrovna u Poháru se zápisy ztrácá a v ligách v nikoli). Může to ovlivnit něktteré součty, zejména pak u Chyb. Takže pokud tam najdete nějaké nesrovnalosti, tak je to tím, že příslušné hodnoty prostě nejsou k dispozici. Vše si můžete zkontrolovat na jednotlivých zápisech u přehledů.
Takže předběžným vítězem základní části se stal Kontakt před obhájcem Slamontem a C.H.A.N.C.Í.. Samozřejmě v případě vynikajícího výsledku může toto pořadí ještě ovlivnit OHM, ale podle průběžného stavu to na to nevypadá. Dvojice pro Play-Off budou známy příští týden po dohrávce OHM. V tuto chvíli lze jen těžko předjímat, téměř jistý se zdá pouze duel Kontakt-Korund, velmi pravděpodobný pak Prodejx-Výzkum. Ale vše se rozhodne příští týden, kdy bude též stanoven časový rozvrh s ohledem na směny. Takže informace hledejte zde.
Pohár
C.H.A.N.C.E. opět posunula rekord 2.ligy
15.2.2005 – 2.liga
C.H.A.N.C.E. opět posunula maximální hranici ve 2.lize - tentokrát na 1466 a je zřejmé, že tímto výkonem zcela jasně zdiolala Štíry. Odolenka si poradila s přehledem s Disperzemi, kterým se tentokrát vůbec nedařilo. Tápající Mušketýři zdolali Spajky, hrající ve 4 hráčích. Spajci měli v případě dohrávky reálnou šanci minimálně na remízu, ovšem zdá se mi, že již v podstatě rezignovali.
2.liga - 15.den
Čelo se vyrovnává, Dravex sestupuje
14.2.2005 – 1.liga
Kotelna dokázala zdolat Kontakt, čímž se čelo tabulky opět zamotalo. Kotelna jistě vyhrála první tři hry a bylo jasno. Stále vede Kontakt, OHM je na tom na ztracené body stejně, Kotelna ztrácí bod. Ovšem v rozehraném zápasu OHM-Kotelna si lépe stojí Kotelna, což opět nahrává Kontaktu. Duel posledních celků vyhrál suverénně Korund, čímž získala letošní 1.liga první jistotu - Dravex je již jistým sestupujícím.
1.liga - 15.den

Kontakt v dohrávce proti Prodejxu uspěl. 1.liga - 14.den
Excelentní rohy Mušketýrů
8.2.2005 – 2.liga
Nebývale vysoký výkon Mušketýrů na Rohách (164) napomohl tomuto týmu k pěknému úspěchu, když remizoval se suverénně vedoucí C.H.A.N.C.Í. Odolenka přehrála Spajky, ale na Dorážce se zapotila a vyhrála ji jen díky vyšším výkonům bez kopce (na kopce vyhráli Spajci). Disperze v tomto zápasu příliš nenavázaly na slušnou výkonnost z minulých kol, což znamenalo ztrátu bodů, a to i přesto, že jejich soupeř - Stíři - byli značně oslabeni.
2.liga - 14.den
Slamontu se opět vyplatila dohrávka
7.2.2005 – 1.liga
Slamontu se opět osvědčila dohrávka zápasu, stejně jako proti Prodejxu. Tentokrát Slamont zdolal Výzkum nejtěsnějším možným rozdílem 5:3, když o výhře Slamontu rozhodl až poslední hod Honerů, kterým V.Homolka dosáhl na remízu v této hře a získal tak celkovou výhru.
Další zápasy o špičku tabulky zůstaly nedohrány. Kotelna si stojí na výhru proti OHM, zápas Kontakt - Prodejx je vcelku vyrovnaný.
1.liga - 14.den
Štíři sebrali bod lídrovi
25.1.2005 – 2.liga
Štíři zejména díky své kapitánce dokázali sebrat po tuhém boji bod lídrovi soutěže - týmu C.H.A.N.C.E., která ovšem nepodala zrovna optimální výkon. Disperze potvrdily vzrůstající formu a remizovaly s favorizovanou Odolenkou.
2.liga má za sebou přesně dvě třetiny. Zřetelně se oddělila vedoucí C.H.A.N.C.E., kterou těžko někdo na čele ohrozí (i když jak je vidět, možné to je). Tandem Štíři-Odolenka si to nejspíše rozdá o stříbro a Disperze se Spajky zřejmě svedou souboj o únik z poslední příčky. Mušketýři vypadají jasně na "bramborovou medaili". Ale to jsou jen odhady, vše se rozhodne na dráze, ještě zbývá 15 zápasů.
2.liga - 13.den
Výzkum udolal Prodejx
31.1.2005 – 1.liga
Výzkum po nadšené druhé půlce dokázal přehrát Prodejx a dosáhl jarního týmového maxima (dosud C.H.A.N.C.E. 1439). Dravex sahal po prvním bodu proti OHM, ale jediný bod v Dorážce jej o něj připravil. OHM se tak i přes oslabení a nepřesvědčivé jarní výkony dostal do čela (i proto, že má zápas navíc).
1.liga - 13.den
V dohrávce Slamont-Prodejx potvrdil Slamont svou výhodnou pozici a nakonec vyhrál kanárem.
1.liga - 12.den
Pohár konečně zpracován
31.1.2005 – Pohár KK Chemička
Konečně se mi podařilo plně zpracovat všechny známé výsledky Poháru. V příslušné sekci najdete, přehled, pořadí a zápisy.
Pohár
C.H.A.N.C.E. rekordně
25.1.2005 – 2.liga
C.H.A.N.C.E. si tentokrát zahrála v šesti :-) a na výkonu se to hned projevilo. Bylo z toho zřejmě historické maximum 2.ligy 1439 (více jsem mimo 1.ligu zatím ve svých záznamech nenašel). A celkem logicky to znamenalo jasnou výhru nad druhou Odolenkou, která navíc hodně zaostala za svým standardem. Zápas ozdobil Š.Diosegi parádním výkonem 298.
Další dva zápasy skončily smírně. Disperze s Mušketýry svedly vyrovaný zápas se spravedlivou remízou. Disperze zahrály nadprůměrně a mohou být s bodem spokojeny. Mušketýři mají ovšem ke spokojenosti jistě daleko, protože se stále vzdalují od kýžených medailových pozic. Štíři zůstali hodně pod průměrem, ovšem i tak měli zápas jasně rozehraný na výhru. Spajci mohou děkovat své závěrečné dvojici sestavy, která otočila Dorážku (po 10. položce ztráceli 13) i Plzeňku a "vyrvala" Štírům výhru.
2.liga - 12.den
Kontakt i přes slabou hru vítězně
24.1.2005 – 1.liga
Kontaktu se zápas nebývale nepovedl, nicméně soupeř toho nedokázal využít a tak Kontakt oba body nakonec celkem jistě uhrál. Inu, pro Kontakt zřejmě velmi platí, že jeho výkon roste s výkonem soupeře. Ani Korund ani Kotelna nezopakovaliy své výkony z minulého hracího dne a slevili přibližně stejně, a tak z toho při zřejmém výkonnostním rozdílu obou družstev byla výhra Kotelny, a to dokonce kanárem.
Slamont - Prodejx nedohráno.
1.liga - 12.den
C.H.A.N.C.E. ztratila neporazitelnost
18.1.2005 – 2.liga
I C.H.A.N.C.E., dosud poslední neporažený tým v našich soutěžích, již není bez porážky. Ovšem nebylo to způsobeno jejím špatným výkonem, ale tím, že nastoupila proti Disperzím pouze v 5 hráčích. I přes nesporné kvality C.H.A.N.C.E. nelze ani ve 2.lize donekonečna neprohrávat, či dokonce vítězit, v pěti lidech. Disperze zahrály výrazně nad svůj průměr, měly i dost štěstí a nahrály jim i okolnosti, ale to k tomu patří. Je zřejmé, že při případné dohrávce by C.H.A.N.C.E. jasně uspěla, ale zápas dopadl jak dopadl. Výsledkem je překvapivá výhra Disperzí nad lídrem soutěže.
I ve druhém zápasu hrály oba nad své průměry. Štíři nedali Mušketýrům šanci na úspěch a letos již podruhé jim nadělili kanára.
Zápas Odolenka - Spajci se bude dohrávat.
2.liga - 11.den
POZOR na toalety
17.1.2005 – Různé
Na kuželně je "pomalu" dokončována stavba toalet. Ještě není dokončena elektroinstalace, ale především u jedné mísy protéká voda, což je po neblahých zkušenostech z nedávné minulosti dost alarmující. Prosím Vás, abyste tolaety až do dokončení prací a řádného předání stavby raději nepoužívali. Pokud už si nemůžete pomoci, tak Vás důrazně žádám, abyste UZAVŘELI přívod vody do rezervoárů toalet - kohout je za toaletou a je velmi dobře přístupný, uzavírá se pouze jednoduchým otočením o 90°.
O ukončení akce budete včas informováni.
Jarní část zahájena výhrami favoritů
17.1.2005 – 1.liga
O svého kapitána oslabený OHM zdolal ve vyrovnaném zápasu se štěstím Korund. Slamont až na slabou Dorážku výrazně přehrál Dravex. Zápas Výzkum s Kotelnou měl dvě rozdílné půli, ve vyrovnané první půli byl lepší Výzkum, ale druhou půlku lépe zvládla Kotelna a třikrát těsně a jednou celkem jistě vyhrála kanárem.
1.liga - 11.den
Triumf našich týmů v Přerově
18.12.2004 – Turnaj v Pžerově
Oba naše týmy přivezly první místa, což je v případě žen tradice, zato v případě mužů, kde je přece jen nabitější konkurence, velmi pěkný úspěch, i když také ne zcela neobvyklý. V každém případě patří našim hráčům gratulace a pochvala za velmi zdařilou reprezentaci našeho klubu.

Výkony našich hráčů

Muži

Ženy
Diosegi Štěpán 447
Martincová Věra 447
Guba Hubert 429
Koutecká Hana 412
Guba Jiří 412
Kovačíková Růžena 377
Páv Jaroslav 393
Stejskalová Jitka 361
Celkem 1681
Celkem 1597
Výkony družstev ve Vánočním turnaji zklamáním
6.-14.12.2004 – Vánoční turnaj
Medaile v soutěži družstev visely tentokrát hodně nízko. Vítězem se stala Kotelna 1, jejíž členové předvedli přece jen nejvyrovnanější výkony. Ovšem výkon 720 není nic, co by mělo být zapsáno zlatým písmem do kroniky. Ostatní týmy se nevyvarovaly výpadků, které je nakonec stály možnost atakovat vítězství. Druhý Výzkum 1 (711) nepřekonal vítěze zejména vinou katastrofální dorážky posledního člena týmu. Třetí C.H.A.N.C.E. One (708) zase přibrzdila indispozice a výpadek jednoho z největších favoritů.
Mezi muži triumfoval Jirka Guba s 258, druhý byl Přemek Krůta (255) a třetí Jarda Páv (251).
A vženách vyhrála absolutním maximem 262 Věra Martincová, následována Zuzanou Winklerovou s 249 a Hankou Kouteckou (238).
Konečné výsledky
Pořadí jednotlivců
6.12.2004 – Jednotlivci
Pořadí mužů dominuje nebývale vysokým průměrem (137.93) Hubert Guba, následován Jardou Mlejnkem a Štěpánem Diosegim.
Pořadí žen vyhrála tradičně, ale tentokrát zdaleka ne tak suverénně jako obvykle Věra Martincová před Květou Tůmovou a Růženou Kovačíkovou.
C.H.A.N.C.E. stále stoprocentní
30.11.2004 – 2.liga
Vyrovnaný souboj Mušketýři - Odolenka skončil dělbou bodů. Ovšem dlužno podotknout, že Odolenka Mušketýrům v závěrečné položce na Honerech bod prakticky darovala. C.H.A.N.C.E. po jasné výhře nad Spajky drží maximální úspěšnost.
2.liga - 10.den
Kontakt podzimním mistrem
29.11.2004 – 1.liga
V závěrečném dnu si vybrali velmi slabé chvíle jak Kontakt tak Výzkum. Ovšem Výzkum hrál přece jen o dost hůře a tak zcela zaslouženě prohrál. Kontakt se tak stal podzimním mistrem, vzhledem ke slušné stabilitě výkonů jistě po zásluze.
V posledním zápasu se podařilo Prodejxu nadšeným výkonem ve druhé polovině zápasu přece jen trochu překvapivě zdolat Kotelnu.
1.liga - 10.den
Vánoční turnaj
25.11.2004 – Turnaje
Věnujte pozornost dalšímu ročníku tradičního Vánočního turnaje na 60 hs. Informace o něm najdete v horní liště nad titulkem Aktuality.
Ve 2.lize padla první čtrnáctistovka
23.11.2004 – 2.liga
Poprvvé v historii byl ve 2.lize dosažen výkon nad 1400 bodů. Má ho "na svědomí" kdo jiný než suverén soutěže C.H.A.N.C.E. a celkem logicky s ním jasně zdolal Mušketýry. V boji o druhé místo zdolala Odolenka těsně Štíry. V boji o Černého Petra přehráli Spajci bez větších problémů Disperze.
2.liga - 9.den
Slamont kouzla zbavený, OHM v maximu sezóny
22.11.2004 – 1.liga
Slamont zcela ztratil glanc z minulého dne, kdy zdolal Kontakt a po velmi slabém výkonu nestačil překvapivě na Korund, který tak získal na podzim přece jen dost neočekávaně 5 bodů. O velké smůle může mluvit Prodejx, který i s velmi slušným výkonem 1471 dostal od OHM kanára. Ovšem OHM předvedl zatímní letošní maximum s výkonem 1548. Kotelna si poradila s Dravexem, přestože po půlce na soupeře překvapivě ztrácela.
1.liga - 9.den
C.H.A.N.C.E. je kategorií sama pro sebe
16.11.2004 – 2.liga
Vedoucí celek 2.ligy C.H.A.N.C.E. ukázal, že nemá v soutěži vážnější konkurenci. V zápase dvou dosud neporažených týmů o první příčku nastoupil v pěti hráčích a pod své možnosti hrajícího soupeře celkem jasně zdolal - k neuvěření !!!
Štíři si hladce poradili s nekompletními Disperzemi (ovšem dle výkonů by si stejně hladce poradili i s kompletním soupeřem). Mušketýři Přehráli jistě Spajky.
2.liga - 8.den
Došlo i na Kontakt
15.11.2004 – 1.liga
První prohru v letošním ročníku utrpěl Kontakt. Úspěšným týmem, který si po boji těsně poradil s dosavadním suverénem 1.ligy, byl Slamont. V dalším zápasu Prodejx zdolal s trochou štěstí Dravex.
1.liga - 8.den
Pořadí jednotlivců (konečně)
15.11.2004 – Jednotlivci
Konečně se mi podařilo zvládnout všechna data a zveřejnit průběžné pořadí jednotlivců.
Ještě zbývá udělat totéž s Pohárem - snad se to tento týden povede :-).
A také brzo uveřejním Rozpis Vánočního turnaje.
Jednotlivci
Korund nedotáhl nadějný vývoj zápasu
15.11.2004 – 1.liga
Korund měl rozehraný zápas s Výzkumem po půlce na výhru. Ale pak polevil a Výzkum zabral a překvapení se nekonalo.
O ostatních zápasech později.
1.liga - 8.den
Dohrávka OHM-Výzkum přinesla plichtu
11.11.2004 – 1.liga
V dohrávce měl sice Výzkum nadějnou pozici, ale nakonec se hodně strachoval i o bod.
1.liga - 7.den
Boj o bednu nerozhodný
9.11.2004 – 2.liga
Štíři a Odolenka se rozešli smírně i přes velmi dobrý výkon Štírů (pokud se nepletu, tak jde o rekord). Mušketýři si poradili snadno s Disperzemi.
2.liga - 7.den
Kontakt drží neporazitelnost
8.11.2004 – 1.liga
Slamont a Kotelna se rozešli po vyrovnaném průběhu smírně. Kontakt si vybral relativně slabší den, ale jeho soupeř Korund toho nedokázal využít a nedosáhl ani na bod. J.Guba zahrál 300. Výzkum-OHM nedokončeno pro zranění, výsledek je otevřený. Výzkum by snad neměl prohrát.
1.liga - 7.den
Los 2.ligy snad definitivní
8.11.2004 – 2.liga
Letošní 2.liga má konečně své rozlosování až do konce sezóny. DOufám, že už se na tom nebude nic měnit.
Kanáry pokračují
2.11.2004 – 2.liga
Vedoucí C.H.A.N.C.E. nedala šanci Disperzím a zdolala je rozdílem třídy. Štíři nadělili kanára Mušketýrům, kteří v zápasu o medailové pozice zcela vybouchli a dokonce zahráli pod tisíccož je výkon hluboko pod jejich možnosti.
2.liga - 6.den
Samé kanáry
1.11.2004 – 1.liga
Všechny zápasy skončily kanárem. Pordej zdolal podle očekávání Korund, který hodně slevil ze svého minulého výkonu. Výzkum si i přes nepříliš přesvědčivý výkon poradil s Dravexem. A konečně zatímní suverén letošního ročníku Kontakt dokázal přehrát OHM.
1.liga - 6.den
Doplněn pořad 2.ligy do konce podzimu
27.10.2004 – 2.liga
Rozlosování 2.ligy bylo upraveno, zatím do konce podzimu. V nejbližší době uveřejním i upravenou jarní část.
Bez ztráty už jen C.H.A.N.C.E. a Odolenka
26.10.2004 – 2.liga
V souboji dosud pouze úspěšných celků si C.H.A.N.C.E. jistě poradila se Štíry. Bez ztráty bodu je i Odolenka, na kterou ani zdaleka nestačily Disperze. Mušketýři zdolali Spajky s přehledem v prvních třech hrách a Honery pak už zřejmě vypustili.
2.liga - 5.den
Výborný zápas Kontakt-Kotelna
25.10.2004 – 1.liga
Zápas Kontakt-Kotelna přinesl dvě patnáctistovky, dále třikrát přes 280 a celkem sedmkrát přes 250. Tentokrát byl šťastnější Kontakt a dvě těsné výhry (Do a Pl) znamenají jeho výhru. Již třetí kanár nadělil OHM, který stále ještě neztratil jedinou dílčí hru a se skóre 24:0 vede tabulku. Ovšem příští týden jej čeká zkouška ohněm - Kontakt. Korund zahrál svou historicky první čtrnáctistovku a jistě přehrál svého soka z nižších příček tabulky Dravex. Ovšem s takovými výkony by se Korund určitě nemusel pohybovat v nižších patrech. První výhru letošní vyválčil obhájce Výzkum proti Slamontu. Kontakt se rozešel smírně s Prodejxem. Utkání předních týmů OHM-Kotelna nedohráno.
Výsledky - 5.den
Změna systému 2.ligy
21.10.2004 – 2.liga
Řídící soutěžní komise rozhodla o změně hracího systému 2.ligy na tříkolový, tedy každý s každým 3×. Změnu rozlosování udělám co nejdříve a během příštího týdne jí zveřejním. Samozřejmě budu brát i nadále v potaz dříve sdělené požadavky družstev na termíny.
Výborný výkon C.H.A.N.C.E.
19.10.2004 – 2.liga
C.H.A.N.C.E. zahrále na 2.ligu skvělých 1367 a pochopitelně jasně vyhrála. Odolenka byla šťastnější ve vyrovnaném duelu s Mušketýry.
2.liga - 4.den
První výhra obhájce
18.10.2004 – 1.liga
První výhru letošní vyválčil obhájce Výzkum proti Slamontu. Kontakt se rozešel smírně s Prodejxem. Utkání předních týmů OHM-Kotelna nedohráno.
Výsledky - 4.den
Štíři udělili Spajkům lekci z produktivity
12.10.2004 – 2.liga
Štíři dokázali i přes menší celkový výkon zdolat Spajky.
Výsledky 2.ligy
OHM stále suverénní
11.10.2004 – 1.liga
Prodejx a Výzkum se po boji rozešli smírně, OHM si hladce poradil s Dravexem.
Výsledky 1.ligy
Exodus ve 2.lize pokračuje !
12.10.2004 – 2.liga
Dnes ohlásil odchod ze scény další tým 2.ligy - LOGISTICI. Dlouhodobá hráčská krize tohoto družstva vyústila v toto radikální řešení. Pozitivum je, že to bylo ohlášeno v podstatě ještě před prvním zápasem tohoto týmu. Ovšem všechno zlé je k něčemu dobré. Zbylí hráči Logistiků, kteří mají zájem hrát a nechtějí pověsit kuželky na hřebík by mohli pomoci zachránit tým Mušketýrů, který se vinou čerstvých fotbalových zranění i přes sloučení dvou družstev nadále zmítá v personálních problémech.
Pro podzimní část bude rozlosování ponecháno jak je, pouze s vynecháním zápasů Logistiků. Další postup na jaře bude nutné ještě zvážit. U 2.ligy je upravené Rozlosování a také přehledný soubor Rozlosování byl aktualizován. Ve volných termínech je samozřejmě možné předehrávat, či tam přesouvat celé zápasy jak obou lig, tak Poháru. Nabízí se třeba páteční termíny Poháru. Ovšem je třeba o tom informovat jak mě, tak si ověřit u organizačního pracovníka (Štěpán Diosegi nebo jeho kolegové, zejména Milan Franko - 478), zda je kuželna volná.

Takovéhle zahájení sezóny nepamatuju. Kam tohle všechno dospěje, je ovšem otázka. Asi se budeme muset hluboce zamyslet nad budoucím hracím systémem, pokud tedy tady někdy v budoucnu bude mít kdo kuželky hrát ...
Výzva
7.10.2004 – Různé
Vzhledem k tomu, že v nejbližší době bude na kuželně zahájena výstavba sociálního zařízení, vyzývám všechny členy klubu, aby si odnesli svoje věci, které se povalovaly ve skládku vedle koupelny (a které tam vůbec neměly být !!! ). Věci jsou složené v dámské šatně a pokud si je majitelé do 20.10.2004 neodnesou, budou vyhozeny do popelnice.
Členské příspěvky
7.10.2004 – Různé
Chtěl bych všechny upozornit, že pokud nebudou členské příspěvky uhrazeny do 20.10.2004, budou všechny starty dotčených hráčů či družstev po tomto datu anulovány až do zaplacení příspěvků.
Obhájce vstoupil úspěšně
5.10.2004 – 2.liga
C.H.A.N.C.E. dokázala i v silně oslabené sestavě zdolat těsně Mušketýry. Spajci a Disperze se rozešli smírně.
Kotelna slevila
4.10.2004 – 1.liga
Kotelna výrazně slevila ze výkonnosti a ztratila bod s Korundem a mohla přitom dokonce i mluvit o štěstí. Kontakt si hladce poradil s Dravexem, stejně jako Slamont s Prodejxem.
Poznámka k sezóně
2.10.2004 – Různé
Vzhledem k mé velké časové vytíženosti a také vzhledem k drastickému omezení přístupů na Internet pro naše pracovníky jsem se rozhodl minimalizovat komentáře k zápasům a omezím se pouze na zcela zásadní informace, případně organizační záležitosti, které budou uvedeny v Aktualitách. Na výsledky hracích jednotlivých dnů již nebudu jmenovitě odkazovat (kromě zmíněných nějakých zajímavostí) a dostanete se k nim z hlavního menu pod odkazy na příslušné soutěže.
Úsilí a čas, které jsem psaní komentářů věnoval, mi tak v současné chvíli připadají poněkud neadekvátně vynaložené. Je mi jasné, že to bude pár lidem chybět, ale možná to není rozhodnutí konečné a uvidíme co se s tím časem bude moci dát dělat. Přehledy výsledků dle jednotlivých dní a také podrobné celkové zápisy budou samozřejmě i nadále k dispozici.
A na závěr si nemůžu odpustit následující úvahu. Stále se nemohu zbavit hořkého pocitu z toho, že se člověk snaží pro ostatní členy klubu a další zájemce něco dělat a odměnou mu pak bylo (a samozřejmě rovněž celému družstvu Výzkumu) pouze krádež Poháru za vítězství v 1.lize. Je samozřejmě asi nesprávné paušalizovat, ale prostě se mi příčí vynakládat úsilí pro někoho takového, který krade a navíc je nepřející.
Zásadní změna ve 2.lize
29.9.2004 – 2.liga
Úvodní den 2.ligy se neobešel bez zcela zásadního rozhodnutí týmů B.C.Regula a Pekelníci, které se na svůj vzájemný zápas dostavili pouze ve 4 hráčích. Přítomní hráči byli výrazně rozladěni přístupem svých kolegů a rozhodli se spojit oba své týmy v jeden. Nové družstvo se bude jmenot Mušketýři a bude hrát v termínech B.C.Reguly.
V Rozlosování 2.ligy je již pořad opraven a opravené Rozlosování (Včetně Poháru Chemičky) si též můžete stáhnout (MS Excel, zip).
Zahájeno
27.- 29.9.2004 – 1. a 2.liga
Nová sezóna byla zahájena zápasy 1.hracích dnů obou lig.
Hned v 1.dni byla v 1.lize dvakrát překonána hranice 1500. bodů (vloni jednou za celou sezónu) - OHM 1512 a Kotelna 1508, která tak vyprovodila s kanárem obhájce titulu Výzkum, který ovšem výkonem rozhodně nepropadl.
Dvakrát také padla hranice 280 bodů (A.Tůma a J.Mlejnek).
Výsledky 1.ligy
Výsledky 2.ligy
Turnaj - 8.ročník
20.9.2004 – Turnaj KK Chemička Sokolov
Konečně jsem se dostal k uploadu konečných výsledků 8.ročníku našeho Turnaje, tentokrát s novým jménem - Turnaj KK Chemička Sokolov.
Konečné výsledky Konečné výsledky
Nová sezóna se blíží
27.7.2004 – Nová sezóna
I přes kuželkářskou "okurkovou sezónu" nastal nyní vhodný čas na přípravu nového ročníku soutěží. V závěru uplynulé sezóny se množily dohady a různé kuloárové informace či pověsti, které se více či méně zakládaly na pravdě nebo byly úplně "mimo". Nastal čas všechny dohady rozetnout a zjistit, kdo vlastně bude soutěže hrát a podle toho připravit rozpisy.
Připravil jsem dva přihlašovací formuláře. První je stručný a oznamuje velice zásadní údaj o záměru družstva hrát soutěže. Druhý je už kompletní a obsahuje soupisku i požadavky na termíny. Chtěl bych na Vás apelovat, abyste právě termínům věnovali zvýšenou pozornost. Pokusím se pokud možno vyhovět v šem, tak jak se mi to v minulých letech celkem dařilo. Kdo požadavek nedal, měl problémy (Kotelna atd.), ale nejen on, ale přinášelo to nemalé komplikace jak soupeřům, tak vedoucímu soutěže. O tom, že plynulost ale i regulérnost soutěže byla naručena, není sporu.
Prosím, abyste v případě, že máte jasno o účasti, vyplnili co nejdříve první formulář (druhý pak později). Pokud už víte i soupisku a ostatní údaje, můžete rovnou vyplnit i druhý formulář.
[Jednoduchá přihláška]      [Kompletní přihláška]
Turnaj - 8.ročník
14.7.2004 – Turnaj KK Chemička Sokolov
"Léto" je v plném proudu a nastal čas na vyhlášení dalšího, již 8.ročníku, našeho turnaje. Všechny potřebné infomace najdete v sekci Aktuality nahoře.
Název klubu
14.7.2004 – Různé
Vzhledem ke změně vlastníka naší firmy je název našeho klubu obsahující jméno Eastman už neaktuální. Asi bude vhodné zvolit nějaký univerzální název, který přečká i další, časem očekávané vlastníky. Zatím tedy nás budu nazývat "Kuželkářský klub Chemička Sokolov", zkratka třeba KK ChemSo.
Pokud máte někdo nějaký návrh vyjádřete se vedle na nástěnce.