Head

Pohár jednotlivců na 100 hs

  1. Soutěž jednotlivců na 100 hodů sdružených se hraje podle pravidel kuželkářského sportu (vydala ČKA v roce 2007).
  2. Každý člen klubu má možnost až 5 startů, nichž se mu počítají 4 nejlepší výkony.
  3. U této soutěže se nevypisují pevné termíny. Hráči si zajišťují termíny u organizačního pracovníka klubu sami podle volna na kuželně s tím, že jsou povinni oznámit vedoucímu soutěží, že jejich plánovaný start se bude započítávat do této soutěže. Není povoleno započítávat výkony z jiných soutěží (např. Karlovarská liga). Pohár jednotlivců má při zajišťování termínů stejnou prioritu jako pronájem kuželny pro členy klubu a v případě externího pronájmu musí ustoupit.
  4. Při startu musí hrát najednou dva hráči a oba musí doložit svůj výkon zápisem z tiskárny, který předají vedoucímu soutěží.
  5. Start je zpoplatněn jako normální pronájem kuželny ve výši 80 Kč/hod.
  6. Prvních 8 mužů a prvních 6 žen postupují do finálového turnaje, ve kterém nastoupí k jednorázovému startu na 100 hs. Hráči nastupují na dráhy takto: 8-7, 6-5, 4-3, 2-1 resp. 6-5, 4-3, 2-1 u žen. Celkový výkon finalistů je dán součtem průměru výkonů ze základní části a finálového výkonu. V případě rovnosti rozhoduje výkon z finále, dále pak dorážka a počet chyb z finále, poté dorážka a počet chyb ze základní části. Konečný termín pro záznam startů hráčů a termín finále budou včas oznámeny a finále je plánováno na duben až květen 2009.
  7. V případě, že hráč neabsolvuje alespoň 4 starty bude klasifikován v pořadí za všemi hráči, kteří absolvovali plný počet startů. Pořadí hráčů bude sestupující – 3 starty, 2 starty, 1 start.
  8. Prvních 20 hráčů pořadí Poháru jednotlivců obdrží body do Grand Prix ve dvojnásobné hodnotě, tedy stejně jako za průměr v ligové soutěži.